A párom orvos, és a kezei közt halt meg a betege. Mit tehetnék, hogy segítsek neki túllépni az önmarcangoló bűntudaton?
Csak állj mellette. Biztosan mindent megtett azért, hogy ez ne következzen be. Vannak dolgok, amiken senki sem tud változtatni, még ha ő a legjobb orvos a világon, akkor sem.
Sajnálom a párodat :(
Semmit. Ilyen érzés orvosnak lenni. Őneki magának kell túljutni rajta. Igazából egy másik, idősebb orvos, vagy tapasztaltabb egészségügyis tudna neki segíteni. Ezen sokan átmennek, legtöbb ember le is rendezi magában. Reméljük ő is.
Egy orvostanhallgató
Úgy tudom, az orvosoknak ezt megtanítják, hogy ez sajnos hivatásuk része. (Nem tanítanak erre valami pszichológiai technikát?)
Mindenesetre én szépnek találom, hogy ő még nem fásult bele, hanem ennyire megérinti a dolog. Jó ember lehet a párod.
Szerintem is talán beszéljen egy idős orvossal.
De ha a jövőben nem szokik hozzá - amennyire ehhez lehet -, lehet, olyan szakterületen kellene dolgoznia (ha még fiatal és változtathat) ahol nem v. nem annyira jellemző a haláleset, pl. szemész.
Meg biztosan sok embert meg is mentett már.
Csatlakozom azokhoz akik azt mondják hogy az orvosoknak sajnos ez a hivatásuk része. Biztos iszonyú lehet de túl kell jutnia rajta, ha nem megy akkor nem ez a valódi élethivatása. Minden szakmának vannak olyan oldalai amiket sok esetben nem lehet kikerülni, aki ezeken túl tud jutni annak fog menni az adott szakma.
A kollégái biztos nem hagyják magára ezzel hiszen ők is voltak így, sokat tanulhat az idősebbektől. Ne hívd fel a dologra a figyelmét szerintem sem.
Jó ember lehet a párod ez tény, de ha maradni akar a pályán akkor meg kell magát keményítenie mert az orvosok életével ez együtt jár.
Sajnálom! Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy fogd a kezét, vígasztald! Sajnos amíg Ő maga nem érzi úgy, hogy sikerült túltennie magát, addig hiába is próbálkoznál. Kitartást!
Gyuszi, 19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!