Mi készteti arra a szülőket hogy teljesen rövid pórázon tartsák a gyereküket?
Figyelt kérdés
Mielőtt elkezdeném a beszámolómat én nem szülő vagyok és nem is a a gyerek hanem egy "ismerős", aki értelmetlenül áll az egész fölött. Adott egy lány, már nagykorú de még tanul (középiskola). Nem az a kitűnő tanuló és minden házimunkát megcsináló gyerek, amint akikről már rengeteget olvastam itt a gyk-n... :D De, a legtöbb tantárgyból teljesíti a 3-as szintet, egy kettese volt félévkor, de az átlaga közelített a 4 egész felé. Az otthoni házimunkákat megcsinálja. Hogy otthon mi folyik azt nem tudhatom, de én egy alapjáraton normális lánynak ismertem meg. Mégis a szülei olyan szinten fogják, komolyan mondom, én 13 éves koromban többet voltam kint a szabad levegőn mint most ő pedig én elég visszahúzódó gyerek voltam és sose járhattam egyedül. Nagyjából csak a boltba járhat el, ha elküldik. Mindegy hogy iskolaidő van-e vagy tanítási szünet, volt olyan hogy nyáron 6-ra otthon kellett lennie. Pedig ismernek a szülei tudják hogy a legveszélyesebb dolog amit csinálunk, az hogy átmegyünk a zebrán. xD A szülei mindig piti kis ügyeket találnak ki hogy miért nem mehet el otthonról, de ezeket most nem részletezném. Nem hiszem hogy ennyire féltenék, hiszen volt hogy a könyvtárba nem mehettünk el, pedig már meg volt beszélve... Ugyanígy volt egy kis sétálással is. Tehát még azt sem lehetne mondani hogy bulizni és lerészegedni megyünk. Nem értem. Találkozott már valaki ilyen esettel?2013. ápr. 13. 23:55
21/22 anonim 

válasza:

Amerikában (és már nálunk is, azt hiszem, a TLC-n) megy egy sorozat a "Világ legrosszabb anyukája" ("Worlds Worst Mum") címmel. Becsapós a címe, de a műsorvezető a világ legrosszabb anyukája, aki segít a többi anyának abban, hogy elengedje a szoknyája mellől a gyerekeit. Sok amerikai szerint a műsorvezető felelőtlen és rossz anya, mert engedte a 9 éves gyerekét, hogy egyedül metrózzon New Yorkban. Nagyon elgondolkodtató sorozat, mert kiderül belőle, hogy sok gyereknek azt sem engedik a szülei, hogy az udvaron játszanak, vagy hogy kimenjenek a parkba/játszótérre egyedül, akkor se, ha van ott felnőtt a szomszédból. (Általában sokgyerekes családokról van szó, ahol vannak nagyobb testvérek is.) Ugyanakkor az USA-ban hatalmas probléma az, hogy sok tini esik teherbe és válik egyedülálló anyává, mert a szülők agyonféltik őket, tabuként kezelik a szexet/drogokat, és az első adandó alkalommal meg is van a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!