Abban az esetben, ha az apának van háza (az anyának nincs) az apának ítélik a gyerekeket? Illetve ha csak rövid ideje van munkaviszonyom?
Elég hülye voltam, fiatalom összejöttem egy idősebb férfival, 19 évesen már szültem, mert ő gyereket akart (15 év van közöttünk). A gyerekek 10 és 6 évesek, fiúk. Ha ez számít.
Gyakorlatilag nem dolgoztam semmit, de így is voltam kezelve, csak ez későn tűnt fel. Nem akarok már így élni, elegem van az életemből. Szeretnék válni. Anyukámhoz tudnék menni, lenne a gyerekeknek külön szobája, illetve januártól dolgozni kezdenék. Szerzett egy munkát is, igaz elég kicsi (brutto 100) fizetéssel.
Ő ezzel szemben többet keres. Nem erőszakos, nem iszik. Ilyeneket nem mondhatok rá. De engem "csicskaként" kezel, ő erőltette, hogy ne dolgozzak, neveljem a gyerekeket, ő vehet meg mindent, féltékeny.
Most múlt el a rózsaszín köd, és ébredtem rá, hogy miként is élek, mennyire nem akarom ezt. De félek, hogy nem lenne esélyem megkapni a gyerekeket.
Az, hogy te anyagliag rosszabb helyzetben vagy, még nem lenne hátrány. A biróság megvizsgálja, hogy a gyerekek kihez kötödnek jobban. Ha te voltál velük egész nap, a férjed meg csak legfeljebb hétvégén talákozott velük, akkor elég nagy esélyed van arra, hogy neked itéljék, márcsak azért is, mert eleve inkább az anyának adják. Mivel még elég kicsik, inkább az anyára van szükségük, föként, hogy eddig otthon voltál velük.
A nagyobbikat már megkérdezheti egy pszichológus, hogy hol érezné magát jobban.
Alapesetben ha van hol laknotok, van munkád, meg a gyerekek is kötödnek hozzád, akkor neked van vagyobb esélyed.
Szia!
Azt azért ne felejtsük el, hogy a családjogi törvény erősen "anyapárti", tehát ha nem látja a bíróság veszélyeztetettnek a gyermekek ellátását, életét, az anyának ítélik a gyereket.
Munkanélküliség miatt nem vehetik el a fiúkat, hiszen akkor rengeteg anyától vonnák meg a jogát a gyermekeihez.
Ha édesanyádnál el tudtok lakni, akkor anyukád fizetése is beleszámít a jövedelembe, és Te is tudod igazolni, hogy januártól munkába állsz.
A férjed pénzénél nagyobb súllyal esik a latba az anya személye, gyerekek iránti szeretete, ragaszkodása.
Már régen nincs anyapárti törvény, gyerekpárti van!
Annak ítélik, ahol jobban biztosítottnak látják a gyermek testi és lelki fejlődését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!