Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi készteti arra a szülőket...

Mi készteti arra a szülőket hogy teljesen rövid pórázon tartsák a gyereküket?

Figyelt kérdés
Mielőtt elkezdeném a beszámolómat én nem szülő vagyok és nem is a a gyerek hanem egy "ismerős", aki értelmetlenül áll az egész fölött. Adott egy lány, már nagykorú de még tanul (középiskola). Nem az a kitűnő tanuló és minden házimunkát megcsináló gyerek, amint akikről már rengeteget olvastam itt a gyk-n... :D De, a legtöbb tantárgyból teljesíti a 3-as szintet, egy kettese volt félévkor, de az átlaga közelített a 4 egész felé. Az otthoni házimunkákat megcsinálja. Hogy otthon mi folyik azt nem tudhatom, de én egy alapjáraton normális lánynak ismertem meg. Mégis a szülei olyan szinten fogják, komolyan mondom, én 13 éves koromban többet voltam kint a szabad levegőn mint most ő pedig én elég visszahúzódó gyerek voltam és sose járhattam egyedül. Nagyjából csak a boltba járhat el, ha elküldik. Mindegy hogy iskolaidő van-e vagy tanítási szünet, volt olyan hogy nyáron 6-ra otthon kellett lennie. Pedig ismernek a szülei tudják hogy a legveszélyesebb dolog amit csinálunk, az hogy átmegyünk a zebrán. xD A szülei mindig piti kis ügyeket találnak ki hogy miért nem mehet el otthonról, de ezeket most nem részletezném. Nem hiszem hogy ennyire féltenék, hiszen volt hogy a könyvtárba nem mehettünk el, pedig már meg volt beszélve... Ugyanígy volt egy kis sétálással is. Tehát még azt sem lehetne mondani hogy bulizni és lerészegedni megyünk. Nem értem. Találkozott már valaki ilyen esettel?

2013. ápr. 13. 23:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%

Engem a barátnőmtől tiltottak 15-16 éves koromban. Egyszerűen azért, mert nem volt a szüleimnek szimpatikus.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..

Olvassátok el, leírtam benne, hová vezetett a tiltás.

2013. ápr. 14. 09:59
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

6 Ez durva. De sajnos tényleg vannak ilyenek. Attól féltek a szülei, hogy elveszítik a gyerekeiket, erre tessék, sokkal hamarabb elvesztették őket, mint gondolták.

Nekem anyám volt ilyen féltős, de szerencsére tőle nem féltem, úgyhogy megszökdöstem otthonról, amikor olyan kedvem volt. Apám meg nem törődött velem. Tőle már jobban tartottam volna. 16-17 éves koromban meg már este 10-kor kezdődött az élet még hétköznap is és nem történt velem semmi, nem erőszakoltak meg, nem raboltak el, sőt, még csak hozzám se szólt senki, akinek bármilyen rossz szándéka lett volna. Annyira nem gázos a közbiztonság. Eltűnések és emberrablások régen is voltak, sőt, a középkorban is, csak most a fészbuk miatt gyorsabban terjed az információ. Apám persze üvöltözött velem a telefonban, hogy jöjjek haza, de nem hallgattam rá, már csak azért sem, mert mindenért csak üvölteni és bántani tudott. Az ilyen ember véleménye meg le van xarva, mert nincs véleménye.

2013. ápr. 14. 13:17
 13/22 anonim ***** válasza:
53%

Na azt azert megcafolom hogy az ilyen rovid porazon tartott emberek nem elnek normalis eletet, vagy mindenféle problemaja van! Nem azt mondom hogy helyes, felreertes ne essek! Sot! Ellenkezoleg! Engem is ugyanigy fogtak, vedtek, pedig nekem van ket feltestverem, ők mindent megtehettek, én semmit sem. Ha kilehetett konyorognom pl azt hogy elmenjek osztalykirandulasra, vagy osztalytarssammal nyáron furodni, akkor lazadtam, nem keveset. Egy hetig nem mentem haza, vagy barmi ilyesmi. Ez sem segitett, semmi sem. Apam alkoholista a mai napig, utott-vagott ok nelkul is akar, ha olyan kedve volt. Anyam is megiszik pár felest egy nap, ő nem alkesz, de ezzel nyugtatja magat... Semmibe nemtud beleszolni, o is felt apamtol. Aztan amikor betoltottem a 18-at, elkoltoztem otthonrol Pestre, ami meg is alapozta a jovomet, anyagilag is. Két eve koltoztem vissza a párommal, aki szulovarosombol valo, megis pesten ismertuk meg egymast. :) Normalis eletet elunj, o tudja hogy milyenek voltam velem, hogy 8 évet voltam toluk kulon, a sajat labamra alltam, nem segitett senki, sajat boromon tapasztaltam meg a jot, es a rosszat is. Erdekes modon, most hogy mar babat varok, helyreallt a csaladi beke, ami nekem meg furcsa, mivel amikor itthagytam mindent, akkor vilaghaboru kozeli hangulat volt.

De azt mar most tudom, hogy ezeket a hibakat nem fogom elkovetni a gyerekem ellen, mert nem az a cel hogy megutaljon, es tisztaban vagyok vele, hogy mit elne at ezzel a felfogassal. :)

2013. ápr. 14. 15:22
 14/22 A kérdező kommentje:

3. válaszoló:

Igen érthető ha egy szülő félti a gyerekét főleg hogy tudjuk mi megy a mai világban... De nem értem hogy miért nem lehetne elengedi egy szimpla sétára délután 3 órakor, olyan olyan emberrel akit a szülők ismernek. Pedig csak sétálunk.

Olvastam amit fentebb írtak, szörnyű hogy mik történnek ebben a világban.

2013. ápr. 14. 16:29
 15/22 anonim ***** válasza:
82%

nekem az az érzésem, h azért tesznek így, mert ez a legegyszerűbb. nem kell a gyerekkel beszélgetni, nem kell foglalkozni vele, h mit szeretne, egyszerűen megtiltanak neki mindent, és 7 lakat alatt tartják, mert így tuti, h nem kell miatta fájjon a fejük.

egy igazán jó szülő igyekszik idomulni a gyereke lázadásaihoz, kompromisszumokat kötni vele, s szép lassan elengedni a kezét.

legalábbis ez vezet a lehető legjobb eredményre. ha mindentől tiltják, akkor egy életképtelen, élettapasztalat nélküli ember lesz belőle, aki képtelen lesz megbirkózni a világ nehézségeivel.

2013. ápr. 14. 22:33
 16/22 anonim ***** válasza:
62%

Túlzott féltés és önzés is részükről bizonyos szinten.

Én nem voltam rossz gyerek soha. Otthon kivettem a részem a házimunkából (a szobám takarításán kívül), 4es tanuló voltam, csak a matek ment nehezen.

Ritka volt, amikor szerettem volna elmenni valahová a barátnőimmel. Akkor is anyám visszautasított. Nem engedett soha sehova. Pedig nem diszkóról volt szó, csak beülni valahová egy üdítőre, vagy enni valamit és a sulin kívül is érintkezni velük. De anyám mindig mindenre nemet mondott. Nem indokolta meg, csak nemet mondott.

Én ezt elég rosszul viseltem, mert igazságtalannak tartottam. Nem voltam drogos, se alkoholista tini, nem cigiztem és nem csavarogtam minden hétvégén.

Egyszerűen csak néha szerettem volna elmenni, hogy ne csak a suliban találkozzam a barátaimmal, és ne üljek mindig a 4 fal között.

Volt olyan is, hogy egyik barátnőm szülinapomra rendezett volna bulit, de anyám oda se engedett el 18 évesen!

Én ezt az egészet úgy próbáltam túlélni, hogy nem kértem engedélyt, csak suli után csináltunk programokat 1-1 órára. Ilyenkor azt kellett mondanom, hogy korrepetálásra járok, így nem gyanakodott. Így sikerült 19 évesen végre az is hogy barátom legyen. De persze nem tudott róla senki, csak a barátaim. Otthon nem mertem elmondani.

Belőlem ezt váltotta ki a folyamatos elnyomás, tiltás, hogy hazudtam a szabadságért! Egyáltalán, hogy levegőt vehessek kicsit.

Ma már férjnél vagyok, és az a fura, hogy nem kell titkolóznom, és engedélyért kuncsorognom, ha el akarunk menni valahová:) Évekig hazudtam....nem volt könnyű megszokni, hogy már nem kell:)

27/N

2013. júl. 19. 18:31
 17/22 anonim válasza:
Szeretet például.
2013. júl. 22. 03:33
 18/22 anonim ***** válasza:

ma 03:33

Ez minden, csak nem szeretet...

2013. júl. 22. 08:17
 19/22 anonim válasza:
16éves vagyok! Az én szüleim is ilyenek. Lassan már az öngyilkossg jár a fejemben! Erről már tettem fel kérdést is. Nem engednek el sehova sem így nincsenek barátaim sem. A suliban is csak a szünetekben egy magam ülök! Persze próbáltam barátokat szerezni ,de nem ment mivel azt hiszik ,hogy sulin kívül nem engednek el velük logni. Egész mostanág vagyis 16évig itt a 4 fal között voltam. A fiúk a suliban ezért néha csúfolnak. Most beteg vagyok ,de még csak szerda van ,de előre félek ,hogy mi lesz a suliban. Folyton a sírás kapkod. Abba a suliba sem mehettem el ,amibe szeretem volna járni mert picit messzebb van. Csak az jár a fejemben már legyen vége ,de arra még kell várnom.
2013. nov. 6. 01:10
 20/22 anonim ***** válasza:

ma 01:10

Érettségi után fogod a cócmókod és tipli. Aztán a szüleid majd pisloghatnak nagyokat, hogy hol rontották el.

Addigis koncentrálj a tanulásra, hogy könnyebben bolodgulj majd egyedül(pl támogatott hely egyetemen, ösztöndíjak)

2013. nov. 6. 07:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!