Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » S. O. S. Igaza van Apámnak...

S. O. S. Igaza van Apámnak abban, hogy kell egy diploma?

Figyelt kérdés

24 éves koromra sikerült meggyőznie,hogy jelentkezzek továbbtanulásra,fizeti.Évek óta unszolt.6 éve érettségiztem,majd letettem egy szakmát és inkább dolgoztam.Ha egy évben csak pár alkalommal találkoztunk,akkor is mindig ezzel jött. Most itt vagyok első vizsgaidőszakomban és háborúznak az érzéseim... Totálisan kivagyok lelkileg.

Hálásnak kéne lennem,hogy felnőtt létemre is így támogat,pedig évek óta külön életem van.De mégsem vagyok az,illetve tisztelem becsülöm amiért tényleg bármikor ha tanulásról volt szó,anyagilag Ő ott volt (pl.:jogsi!),de ez az egész főiskola úgy érzem Engem most hátráltat. Fel kellett mondanom az aktuális munkahelyemen is,mert összeegyeztethetetlen volt és azóta csak hébe-hóba diákmunkázom.Lehet,hogy pár év múlva úgy döntöttem volna diplomát szeretnék,de nem most.Nem is az az életcélom,hogy diplomás legyek,persze elférne,de nem látom nagy értelmét,mint ahogyan tulajdonképpen Mindenki a családban.Azt hiszik evvel arany életem lesz.

Nekem vannak terveim,céljaim,amiket évek óta tervezgetek.Már nem írom le,mert nem szeretném nagyon hosszúra ezt az érzelmi kavalkádot amiben vagyok.Lényeg,hogy a céljaim megvalósításához nem nagyon lesz szükségem diplomára.

Emberek! Kinek van "igaza"? Mit tanácsoltok?

Köszönöm.

2013. jan. 17. 10:40
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Vegülis valamiért a diploma mellett döntöttél. Hogy jó döntés volt e azt talán sosem tudod meg.

Ha most úgy akarsz dönteni hogy abbahagyod a sulit, akkor előtte jól gondold meg hogy mi is a célod. És hozz egy döntést.

Amúgy sztem mindegy mit csinálsz, csak légy pozitív:-)

2014. máj. 11. 19:56
 32/34 anonim ***** válasza:

Általánosságban véve nincsen. Csak annak kell a dipolma, aki okos, és értelmes egyetemre, főiskolára való.

Van egy csomó ember, aki nem elég okos, viszont megvan a józan paraszti esze (ami néha többet ér, mint hat diploma), kiváló a kézügyessége, szorgalmas, jól tud dolgozni és kiválóan elvan a maga szakmájában.

2014. máj. 12. 08:06
 33/34 anonim ***** válasza:

Szerintem is a 15 nek van igaza.

Felejtsd el hogy mi volt, most ez van. Nézz előre és csináld végig. Lehet hogy még megköszönöd apukádnak 15 év múlva, de lehet nem. Csak előre nézz és bírd ki. Most már ez van, döntöttél.

Szóval a tanácsom hogy ne agyalj rajta ennyit. Egyszer döntöttél hogy csinálod akkor meg csináld, aztán lesz valahogy.

2014. máj. 12. 11:13
 34/34 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!!!
2014. máj. 13. 00:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!