Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális, ha a szüleimet...

Az normális, ha a szüleimet abszolút nem érdekli a szexuális életem?

Figyelt kérdés

Mi elég nyitott család vagyunk, nálunk nem tabu a szex, a szüleim úgy neveltek, hogy ez egy teljesen természetes dolog és örömforrás is egyben. Nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, bármiről tudok velük beszélni.

Simán megengedik, hogy a barátom nálunk aludjon, vagy fordítva.

Arra neveltek, hogy legyenek igényeim a barátommal szemben, tehát ne jöjjek össze akármilyen jöttment alakkal, és teljes mértékig bíznak is bennem, nem szólnak bele a dolgaimba.

Csak annyi kikötésük volt, hogy védekezzek, de ezt már olyan 13 éves koromban tudtomra adták. Innentől kezdve letojják a dolgot.

Nem is érdekli őket a dolog, épp ezért érthetetlen számomra, hogy sok szülő miért akad ki, ha a gyereke szexuális életet él.

17/L

2012. dec. 7. 22:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Engem pont hogy arra biztattak, hogy pasizzak, ismerkedjek, mivel 17 éves koromban elég otthonülős, félénk típus voltam, egy udvarlóm se volt. Sőt azt mondták nem baj, ha nem tetszik az illető, de egy jó kiindulási pont, hogy másokat is megismerjek. Anyám mindig azon aggódott, hogy sosem lesz párom, hallottam, ahogy az unokatestvérével ezt megbeszélte telefonon. Ahhoz képest 21 éves koromban már azt se tudtam hogy vakarjam le a pasikat magamról. :D

27N

2012. dec. 7. 23:26
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Kicsit fura. Nem tabu a szex a családba?

Tehát elmondja anyukád hogy mikor szexel apáddal meg hogy milyen pózban csinálják?

2012. dec. 7. 23:44
 13/23 A kérdező kommentje:
Ha kérdezném, biztosan elmondaná még azt is. XD
2012. dec. 8. 00:16
 14/23 anonim ***** válasza:
89%
Az én szüleim is ilyenek szerencsére. Ahogy összejöttem a barátommal kaptam fogamzásgátlót, és nem azzal kezdték, hogy nehogy lefeküdjek vele. Tudták, hogy úgyis le fogok. 16 voltam, tomboltak a hormonjaim, mint minden más tininek. Azt hiszem 2 hónapja lehettünk együtt, amikor először nálunk alhatott a barátom. Ő 22 volt akkor. Nálunk sem tabu a szex, persze nem beszéljük ki egymás szexuális életét, de tudjuk egymásról, hogy mindenki aktívan éli, és ez teljesen természetes és egészséges. Ja, és kopogunk, mielőtt bemegyünk a másik szobájába, nehogy kellemetlen legyen a szitu. Sok szülő direkt nyit be 5 percenként kopogás nélkül, nehogy nyugodtan tudjon a gyereke akár csak csókolózni is. 19/L
2012. dec. 8. 01:10
 15/23 anonim ***** válasza:
81%

Attól még, hogy maga a szex téma nem tabu nálatok, nem feltétlen kell tudnotok arról, hogy ki hányszor, hogyan, meddig, milyen pózban. Fel vagy világosítva, remek. Csak épp létezik olyan, hogy magánügy, magánélet, ami nem apucira-anyucira tartozik, bármilyen buli is lenne, hogy hármasban kibeszélitek azt, ami csak rád és a barátodra tartozik. Nem kell egymást részletekkel traktálni.

Szóval teljesen normális.

20L

2012. dec. 8. 10:02
 16/23 anonim ***** válasza:
6%

Sajnos átlagos, de semmiképpen sem normális!

A gyerekeket évszázadok sőt évezredek óta úgy nevelik hogy szégyeljék szexualitásukat, és ez nagyon erősen megmarad felnőtt korban is. Bocsásd ezt meg szüleidnek és keress olyan irányzatokat ahol fejleszteni illetve kifejleszteni tudod a szexuális kúltúrádat, megtanulhatod hogy hogyan élheted meg egészségesen a szexualitásodat. Ilyen pl. a Tantra

2012. dec. 8. 10:41
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
16: sorry ...bocsátsd...
2012. dec. 8. 10:42
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Anyám is ilyen volt... De mióta a jelenlegi palijával van, minden részletet megoszt velem:-D

24N

2012. dec. 8. 12:34
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

én is 17 voltam, mikor először komoly fiúm lett. előtte is érdekeltek a srácok, de úgy nem akartam lefeküdni senkivel, hogy csak meglegyen a dolog, aztán viszlát.

anyám szerencsére normálisan nevelt, felvilágosított, a lelkemre kötötte, h mindig védekezzek, és így is teszek.

alhatott nálunk a barátom, én is náluk. rendes fiú volt, anyám is bírta, látta, h szeretjük egymást, semmilyen akadályt nem gördített az elé, h szeretkezzünk :) egyszer talán még gumit is vett, illetve megsúgta, h a gardróbban az egyik kabátja zsebében találok, ha nekünk túl jól sikerülne a hétvége, és elfogyna a sajátunk :D

néha még azt is elmondta, h pontosan hogyan működik a broki, és mire számítsak, ha majd oda kerülök :) szóval nagyon laza, nyílt anyum van, aki sosem jött zavarba, ha szóba kerültek ezek a témák.

a menstruációt már 8 éves koromban elmesélte, a biológiai hátterét is.

én sem fogok kiakadni, ha a gyerekem szexuális életet kezd élni, de már időben el fogom neki magyarázni, hogy nem attól lesz valaki menő meg felnőtt, ha 14 évesen a bokorban üzekedik valami jöttmenttel.

szeretek szexelni, de mindig megadom a módját, és méltatlan körülmények közt nem szívesen csinálom, akármekkora is a vágy bennem.

2012. dec. 8. 15:36
 20/23 anonim ***** válasza:

érdekes ez a dolog. az én anyám soha nem mondott el nekem semmit, semmiről. 11 évesen mikor először megjött, azt sem tudtam mi az. nem mondott előzőleg semmit.

felvilágosítás mint olyan, nem volt, szexről, védekezésről a barátnőimtől, netről tájékozódtam

ezek miatt úgy éreztem nem is akar tudni ezekről a dolgokról, így azt sem tudja hogy 19 évesen vesztettem el a szüzességem. később 23 évesen mikor megismertem egy srácot, arról már tudott, akkor először rákérdezett lefeküdtünk e. mondtam hogy igen.de mivel látta hogy rossz kedvem volt, (mert rosszul sült el a dolog)nem kérdezett semmi többet szerencsére.

azóta sem kérdezett ilyesmiről , bár azóta már férjhez mentem:)

kicsit hiányzott hogy valamilyen szinten érdekelje ez a dolog, de nem gondoltam hogy évekig fel sem tűnik neki az sem, hogy már nem voltam szűz.

26/N

2013. jan. 3. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!