Ti mit tennétek a szüleitekkel ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Amióta spórolok az anyum kölcsön kéreget. Nem szívesen adok neki, mert legutóbb kb. 2 hónapot késett a visszafizetéssel. Megértem, hogy jó dolog segíteni a szülőnek, de 15 évesen 40 eurót ki ad kölcsön szívesen? Főleg ha megbízhatatlanok a szülők. Gondolom most azt fogjátok írni, hogy mondjam azt neki, hogy nincs egy centem se, de tudják, hogy van. Újabban már a nagyszüleimnél tartom a pénzemet, mert előfordult, hogy 10 eurót is kiloptak belőle. Ti mit tennétek?2012. dec. 6. 17:03
11/15 anonim válasza:
csinaltass junior számlát,nagyon kedvezo feltelekkel mukodik. es onnan nem tudjak elvenni a pénzed, hiszen te tudod a jelszot.
bar a szuleid tartanak el. nem normalis dolog tőlük,hogy amit te keresel,benyuljak. de csak a szuleid.
16l
12/15 A kérdező kommentje:
Most kajára adtam nekik 40-et, és azt mondta, hogy jövő hét hétvégén visszaadja. De ennyi pénzt egy hétre? Fura.... Remélem, hogy visszakapom.
2012. dec. 6. 17:42
13/15 anonim válasza:
Ja én egyébként egyszer magamtól adtam kiskorombna egy ezrest a szüleimnek, amikor apukámat meglopta valamelyik kollégája 20.000 Ft-al (most is nagy pénz, de még 15 éve). Ezt az anyukám elfogadta, de nem költötték el, hanem amolyan jótettem bizonyítékaként megőrizték a mai napig. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az én anyukám jobb, mint a Tiéd, csak ha nem is létszükségletre, hanem csizmára költ, ott érdemes lenne megvizsgálni a szülői felelősségtudatát, érzelmi intelligenciáját, esetleg magánéletét, mert ha a személyiségében is változott, mióta kéreget, akkor ott lehet, hogy olyan probléma van, amiben csak Te (egy hozzá közel álló) segíthetsz neki.
14/15 A kérdező kommentje:
Nem igazán állok hozzájuk közel. De nagyon félek attól, hogy már nem látom a pénzemet. Vagy ha mégis, akkor sokára. :(
2012. dec. 6. 17:55
15/15 anonim válasza:
Nyiss gyerekszámlát!
Vagy ha nem tudsz (mert ahhoz kellenek ugye a szülői beleegyezések), kérd meg a nagyszülőket, akikben megbízol, hogy az ő nevükre nyissanak, ahol majd a te pénzed lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!