Ti mit tennétek a szüleitekkel ebben az esetben?
Kis türelmi időt és segítséget te is adhatnál a szüleidnek, elvégre életed első 15 évében te sem magad kerested meg a kenyered, ruhád, rezsit, és szerintem most sem teszed... mi lenne, ha nem lennél ennyire zsugori és egoista és segítenél nekik?
Az más dolog, hogy soha nem lopnék a gyerekemtől és akkor fogadnám el a pénzét, ha nem lenne más megoldás az életemben. Nem mondom, hogy egyetértek a szüleid viselkedésével, de szomorú, hogy 15 évesen a saját szüleidnek sem szívesen segítesz. Akkor ne is gondoljunk bele, más emberekkel hogy bánsz, ha problémájuk van!
Megmondtam mindig hogy nem adok, általában ha tízet kért, én adtam neki 5öt, mert legalább azt visszafizette
Meg amúgysem tudják visszaadni, csak fizetéskor, muterom is akkor kéregetett amikor valamit meglátott a boltba, de a csekkek után márcsak kajára meg benzinre maradt pénz
Hol laksz hogy eurótok van?
20/F
Haverommal megesett gyerekkorában az ilyen, és ő sem adta szívesen kölcsön (magyarán örökbe) azt a pénzt, amit maga keresett meg. A zsugoriság teljesen más dolog, az, hogy X évig elláttak téged ruhával meg élelemmel még nem jogosítja fel őket mindenre, főleg nem lopásra.
Én talán megkérdezném a helyedben anyukádat, mi a pontos oka a kéregetésnek, úgy gondolod, jogod van tudni, mi történik a pénzeddel. Bármilyen szar helyzetben van a család, én a gyerekemtől sosem venném el a pénzét, ilyesfajta kényszert nem szülhet semmilyen helyzet. Az is más, ha felnőttként támogatod a már idős szüleidet, ez így van rendjén, de ilyen korban ennek még egyáltalán nincs itt az ideje, ez nem normális dolog. Szerintem. 25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!