Elköltözhetek az édesanyámtól ilyen esetben 17 évesen? Van nálunk is nagykorúsítás.
Szerintem nincs. Egyrészt, mivel alapvetően nem bántanak, nem éheztetnek, nem vernek stb.. így konkrét ok nincs a költözésre-mert a szigor nem az.
Másrészt mire lezajlana az egész procedura, addig betöltenéd a 18-at úgyhogy ha tényleg ezt akarjátok, akkor szerintem húzd még ki egy kicsit.
Nincs 18. éves korodig anyukádék rendőrséggel haza hozathatnak, mert kiskorú vagy.
Tanulj jól aztán jövőre érettségi után menny az ország másik végébe egyetemre és kollégiumba.
A szüleid semmi rosszat nem tesznek veled. Oké, szigorúak, de ez nem ok arra hogy a gyámügyesekhez rohanj segítségért. Ez nem indokolja a költözésedet.
A nővéred nem keresőképes, így hozzá nem költözhetsz hivatalos úton. Ha a szüleid engedik akkor odaköltözhetsz, de ha nem akkor ki kell várnod míg betöltöd a 18 évedet. A családsegítő és az ügyvéd is nem értene meg téged, hiszen a mai világban még jó pont is ha a szülő szorosan fogja a gyermekét.. Szóval várj 10 hónapot..
Erre gondoltam én is.
De ha betöltöm a 18-at akkor kérhetem, hogy az árvaságit én kapjam ugye, attól még hogy akkor is középiskolás leszek, még most vagyok harmadikos.
Persze, ahogy írták az árvaságit te kapod ha elköltözöl.
Addig is vállalj diákmunkát önállósítsd magad, tégy félre amennyit tudsz.
Nagy segítség lenne a nővérednek is, ha már oda költözöl.
AMúgy is valószínű kell szerezni pár cuccot majd.
Pl. van ott plusz ágy számodra is? Jobb lenne a nővérednek is ha nem a saját pénzéből kén összekaparni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!