Elköltözhetek otthonról 16 évesen?
átkerülsz egy másik családhoz, ahol közel nem biztos, hogy jobb helyed lenne.
Hallgass az első válaszolóra, lázadókorban vagy, ilyenkor mindenki utálja a világot, és el akar költözni....
Csjt. 75. § (2): A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülői házat vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság engedélyével a szülők beleegyezése nélkül is elhagyhatja, ha az fontos okból érdekében áll.
a gyámhatósággal szeretném elintézni
Lehet, hogy nem érdekel, de azért röiden leírnám a saját történetemet okulásként:
Otthon a rendszeres zűrök világát éltük, amikor 17 évesen éppen kapóra jött a nagy szerelem. Elköltöztem hozzá, kicsivel később a gimit is otthagytam. Mivel nem volt semmilyen végzettségem, mindenhol csak segédmunkásként alkalmaztak, gondolhatod, mennyi pénzért....
Ennek már lassan 20 éve... Bánom, hogy anno azt az utat választottam, és nem hallgattam senkire, akik számtalanszor kértek, hogy gondoljam át ezredjére is!
Most nem itt tartanék, de erre mondják azt, hogy késő bánat....
Te ne kövesd el ugyanezt a hibát! Az okos ember más kárából tanul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!