Ti mit tennétek ha ilyen édesanyátok lenne?
Figyelt kérdés
Anyukám velünk lakik, ötvenhét éves én húszon három éves vagyok, két kis gyermekem van. Vettünk a férjemmel egy házat kisgyerekeink nevére, édesanyámat magunkhoz vettük, hogy legyen hol laknia, mert albérletben nem tudná magát fenntartani! Tudtam, hogy nehéz lesz vele, a természete miatt mert nem telik el nap, hogy ne ordibáljon káromkodjon egész nap torka szakadtából. Ez már azóta így megy amióta az eszemet tudom, meg van mindene anyunak mindent megteremtünk, nincsenek anyagi gondjaink, de gyermekeimet sem szeretném kitenni ezeknek a kemény dührohamoknak, és a férjem is ideges, pedig nála nyugodtabb embert még nem ismertem! Sajnos ki kell mondjam tönkre tesz mindenkit anyukám maga körül! Mit tennétek? Nem lehet vele beszélni sem, mert mindent kifordít. Mit tegyünk?2012. okt. 23. 13:05
2/13 anonim válasza:
Az ilyen anyát alapból nem vettem volna magam mellé, az ilyentől simán tönkremegy a ti kapcsolatotok a férjeddel, a gyerekek idegroncsok lesznek a kiabálástól. És a többi. 57 évesen ha dolgozik akkor menjen béreljen egy szobát magának.
3/13 anonim válasza:
Ebben az esetben az idősotthon a legjobb megoldás.
Szerintem csak te és ő üljetek le egy nyugodt percben, és mondd el neki, hogy te a férjed és a gyermekeitek egy család vagytok, és nem egészséges így élni. Ez így ridegnek hangzik, de nem az, én sok idős embert ismerek kik ott élnek, és nagyon szeretik, mert már nem kell semmi sem csinálniuk, csak naponta 3x lemenni enni (ha nem viszik fel nekik a szobájukba). Kiülhetnek a többi lakóval beszélgetni, elmehetnek sétálni hiszen ez nem börtön, ti is akármikor mehettek hozzá, ő is mehet hozzátok. Én ezt a megoldást választanám, persze nem lesz könnyű úgymond kirakni a házatokból az édesanyádat, de neki is így jobb lesz, nyugodtabb lesz és nektek is.
4/13 anonim válasza:
Azért 57 évesen nem olyan öreg,hogy idősek otthonába kelljen mennie!Ráér odakerülni akkor is,ha majd képtelen lesz ellátni magát ill.állandó felügyeletet igényel.Ha dolgozik akkor rávenném ,hogy béreljen magának szobát .
5/13 A kérdező kommentje:
Még dolgozik, így csak délután öttől kell elviselnünk hétköznap olyan éjfélig, illetve egész, hétvégén, meg amikor nem dolgozik egy évben két hónap, szörnyű nagyon, nincsen dolga, nem kell takarítania, mosnia, főznie, meg a minap ki is jelentette, hogy ő ezeket nem is csinálná, mivel nem bejárónő, így rám marad minden, még a gyerekeink sincsenek három évesek, nagy a ház mindent én végzek el. Azt nem igazán tartom jó ötletnek, hogy közösködjön mással egy lakásban, hogy csak egy szobát béreljen, mert egy pár nap után ott is ilyen lenne anyu, idegennel, is, ez már tapasztalat! Ő neki csak egyedül szabadna élnie mindenkitől távol, de ezt ő finanszírozni nem tudja, rengeteget költ cigarettákra és kávéra. Én meg egyszerűen már tanácstalan vagyok, a férjem nem tartja jó dolognak, hogy mi fizessünk neki albérletet valahol, vagy vegyünk neki egy kisebb házat! Ezt a férjem ellenzi, azt mondja ő nem azért dolgozott éjjel nappal, hogy az anyósának az életét könnyítse meg, hanem a saját családjáét, az enyémet és a gyerekekét.
2012. okt. 23. 13:29
6/13 anonim válasza:
Miért kellene fizetnetek az albérletét? Dolgozik akkor van fizetése abból tartsa el magát. Lehet csak egy szobát bérelni is.
7/13 anonim válasza:
ismerek olyat, aki örülne ha ilyen lenne, csak élne....
8/13 anonim válasza:
Lehet, hogy pszichológushoz kéne járnia, de mér régóta. vagy ismerkedjen meg valakivel, lehet, hogy csak unatkozik.
9/13 anonim válasza:
Igaza van a párodnak! Ha dolgozik anyukád, akkor egy szoba bérlésére is futná, pláne ha visszább vesz a cigi adagjából. Nem értem egyébként a hozzáállását, és azt sem, hogy nem csinál semmit, pedig közös háztartásban éltek. Próbálj meg beszélni vele, hogy a lendület sok, próbáljon meg alkalmazkodni, főleg amit írtál, hogy kibírhatatlan a modora. A jóindulattal és szándékkal nem szokás visszaélni.
10/13 anonim válasza:
Mondd meg neki, hogy ha nem változtat, akkor lehet költözni. Ti tettetek neki szívességet, neki kellene alkalmazkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!