Szülők! Miért viselkedtek néha így, gyerekek ti tapasztaltok ilyet otthon?
Bár nem vagyok már gyerek, de itthon élek szüleimmel akik néha olyan furcsa párbeszédeket produkálnak, hogy az agyam eldobom tőle. Pl:
- xy miért ezt a csizmádat veszed fel, nem hideg?
- anya, nincs másik csizmám, ez az egy csizmám van
- persze, kezd el a követelőzés, hogy neked soha semmid nincs... nem fogok újat venni, zárjuk le a témát.
és ezt full agresszívan előadva
számtalan ilyen eset volt már, nem csak ruhával, akármivel, akárhogy, szinte napi szintü. ő kérdez, én válaszolok és kiakad attól amit hall.
komolyan néha diliházban érzem magam...
Szerintem azért mondja, mert szégyelli magát, hogy nem tud neked sok holmit venni, és hogy ne kelljen kellemetlenül éreznie magát emiatt, és hogy neked se jusson eszedbe ezért őt vádolni, így ezt megelőzendő inkább téged korhol.
Nálunk is volt ilyen, én mindig is vigyáztam a cuccaimra, mégis oktalanul le lettem dorongolva, hogy ha nem vigyázol rá, nem kapsz másikat.
Legszívesebben visszavágtam volna, hogy ha olyan típus lennék, aki nem vigyáz rá, és tönkremenne, akkor sem tudnál másikat venni...
De inkább lenyeltem a békát, nem aláztam meg őt ezzel.
Csak olyan szánalmas, hogy engem aláztak ilyesmivel, mikor pedig már rég átláttam a szitán, hogy miért is ez a viselkedés részükről.
köszi első.
második: én is rajta vagyok, de ez nonszensz
Hétvégén történt: a függönyöm széle kicsúszott a sínből. Megpróbáltam visszaakasztani, mire bejött anyám és rám támadt, hogy én sose vigyázok a dolgaimra, és ha egyszer saját lakásom lesz, mindent tönkre fogok tenni és meg fog enni a rendetlenség meg a kosz.
Sokféle magyarázatot hallottam másoktól, pl hogy irigy, mert én még fiatal vagyok és előttem az élet, tele lehetőségekkel. De lehet, hogy csak a munkahelyi, pénzügyi stressz okozza a feszkót, és hát ki máson tudná levezetni mint rajtam? :) Ilyenkor üvölt, szidja a családot, az életünket, ilyenkor bennem egy világ dől össze. Az már más kérdés, hogy ha én csinálnám ugyanezt, akkor én lennék a hálátlan kölök, akinek nem elég semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!