Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Régebben (20-30 évvel ezelőtt)...

Régebben (20-30 évvel ezelőtt) még tényleg általános volt, hogy otthon kikaptak a gyerekek?

Figyelt kérdés
Akkor a verés még nem számított annyira elítélt nevelési módnak, mint ma?
2012. aug. 16. 11:43
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
96%
Nem,hogy otthon hanem még körmöst is kaptam iskolában a gyerekek a tanároktól. Amúgy meg ha 20 évvel ezelőtt nem is de régebben tényleg nem csináltak belőle nagy ügyet
2012. aug. 16. 11:45
 2/31 anonim ***** válasza:
74%
Én nem kaptam ki.
2012. aug. 16. 11:47
 3/31 anonim ***** válasza:
82%

Nincs olyan ismerősom aki ki nem kapott volna kiskorában(29éves vagyok).Én nem itélem el ezt a nevelési módot,mondjuk én nem verem a lányom,mert neki bőven elég a büntetés.

Verés alatt értem a kézrecsapást,és a popsiraverést.

Nagytatám mesélte hogy az ő idejében még a suliban is büntették a gyerekeket,pálcával verték a feneküket vagy a kezüket.Nálunk csak pofon volt a suliban,egyre emlékszem mikor a tanár lekevert egyet az egyik fiúnak,jogosan.

2012. aug. 16. 11:49
 4/31 anonim ***** válasza:
91%
ma is az
2012. aug. 16. 11:54
 5/31 anonim ***** válasza:
92%

Volt aki igen, jobban vagy kevésbé, volt aki nem. Én egy kezemen meg tudom számolni, hányszor kaptam pofont. Csak egy-egy maflásból akkoriban nem csináltak nagy ügyet, most ha bevallod hogy a gyerek kezére picit odaütöttél mert piszkálta a konnektort és hiába kérted, akkor már kikiáltanak egy véreskező agresszív idiótának, akinek szülni sem lett volna szabad.

Most sokan átestek a ló túloldarára, hogy a nyuszimuszikát hagyjuk felfedezni akkor is ha szétveri az üzletet és ne is kiabáljunk rá, mert sérül a picike ártatlan kis lelkecskéje. De azért az ismerősi/baráti körben is bevallanak egy-egy nevelő célzatú seggrepacsit, szóval ma is van, csak nem verik nagydobra.

Viszont akkoriban az iskolában volt elfogadható egy-egy pofon, én 40 vagyok, általánosban volt egy tanárnő, aki kiosztott pár gyereknek egy maflást. Manapság már megjelenne a dühös szülő ügyvéddel meg tévéstábbal az iskolánál ezért.

2012. aug. 16. 11:55
 6/31 anonim ***** válasza:
32%
Sem most,sem régebben nem kellett volna pofonhoz folyamodni. Mit old meg vele? Semmit. Az ilyen ember nem is ember tulajdonképpen. A kezét-lábát eltörném annak a tanárnak,aki kezet emelne a gyerekemre. Nálunk otthon kisebb koromban egyszer vert a fenekemre anyukám, azóta soha. Még csak csapkodni se szoktuk az ajtót... normálisan is meg lehet beszélni a dolgokat szerintem.
2012. aug. 16. 12:00
 7/31 anonim ***** válasza:
49%
Mikor én kisebb voltam,nagyon jó gyerek voltam. Ámde ha valami rosszat tettem akkor előkerült a fakanál vagy édesanyám keze. Utoljára 12 éves koromban húzott a fenekemre. Most 15 éves vagyok pár hónapja szájaskodtam vele mert bunkózott és adott egy pofont. Ez volt az utolsó pofon amit én eltűrtem.
2012. aug. 16. 12:05
 8/31 anonim ***** válasza:
87%
Hát,én kaptam a tanártól néha vonalzóval olyan körmöst,hogy a könny kijött a szememből. A bűnöm az volt,hogy az órán fecsegtem. Mi nem is feleseltünk vissza a tanárnak. Akkor ha bement a szülő,nem kente a falra a tanárt,hanem a gyerekének a fülét kapta el,hogy kérjen bocsánatot a tanártól. Volt olyan osztálytársam aki jogosan akkora pofont kapott,hogy utána hetekig még pislogni sem mertünk az óráján. Ma ahogy ellőttem is írták, átestek a ló túlsó oldalára. Egy jó példa erre: Régen ha hisztizett egy gyerek,az anyja simán leöntötte egy pohár vízzel. A hisztizés abbamaradt,és lám tud a gyerek viselkedni is. Ma ha valaki elmondja hogy ezt a módszert alkalmazza, akkor minden csak nem jó szülő..Mert szerencsétlen gyerek akár meg is fázhat..Ugyan mitől?? Egy pohár víztől?? Máskor meg úgy ahogy van,simán beugrik a hideg vizes medencébe.. Egyébként a túlzott szabadságnak vagy "hagyjuk,hogy a gyerek személyisége fejlődjön" szövegnek az eredménye az ami ma van. Nem tudsz elmenni sehová sem (se egy moziba,se vásárolni,sőt még az állatkertben sem tudsz sétálni) úgy hogy ne tomboljon egy kölyök a füledbe. Még a vonaton,repülőn,buszon sem élvezheted az utazást,mert egy gyerek torka szakadtából ordít(hisztizik( A legtöbb fiatal meg ettől akarja megkímélni magát,és inkább nem is vállal gyereket..
2012. aug. 16. 12:07
 9/31 anonim ***** válasza:
86%
Én meg annak törném el kezét lábát aki megmondja h hogy neveljem a gyerekem. Az ilyenek mind azt hiszik h agyon van verve a gyerek, pedig nem. Én is megkaptam a pofonom ha olyat csináltam, de emlékszem h még csak nem is fájt. Csak megszeppentem és tudtam h nem csinálom többet azt amiért kaptam. Meg lehet beszélni... jah. Egy kisgyerekkel hogy ülsz le megbeszélni?? Meg ha már 20szor elmondtad neki és nem érti meg?? Az ilyen gyerekekből (akiket nem nevelnek mert jaj szegényke) neveletlen suhancok lesznek. Nénikém is ilyen h jaj nem bántom. Még alig iskolások de 2 olyan bunkó, neveletlen, értetlen kölyköt
2012. aug. 16. 12:09
 10/31 anonim ***** válasza:
84%

3 as vagyok.

A kezét-lábát eltörném annak a tanárnak,aki kezet emelne a gyerekemre.

Ha a gyereked normális nincs szükség rá hogy egy tanár megfegyelmezze,de én annak a gyereknek aki egy tanárt megaláz esetleg megüt,akkora pofont lekevernék hogy a fal adja a másikat.

Ismerősöm takaritónő egy iskolában.A tanárok rettegnek a gyereketől mert ha a gyereknek épp olyanja van simán ráboritja a tanárra az asztalt.Esznek az órán,mobiloznak és ha mer valaki szólni fenyegetőznek a szülőkkel.Az egyik tanárnőt a férje kiséri minden nap haza mert megfenyegette egy gyerek hogy hazafelé elveri.Ez normális?

Némelyik gyerekre igenis ráférne egy verés, a gyerekek sem egyformák,valakinek elég egy sima beszélgetés de valakinek ez kevés.

2012. aug. 16. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!