Régebben (20-30 évvel ezelőtt) még tényleg általános volt, hogy otthon kikaptak a gyerekek?
Nincs olyan ismerősom aki ki nem kapott volna kiskorában(29éves vagyok).Én nem itélem el ezt a nevelési módot,mondjuk én nem verem a lányom,mert neki bőven elég a büntetés.
Verés alatt értem a kézrecsapást,és a popsiraverést.
Nagytatám mesélte hogy az ő idejében még a suliban is büntették a gyerekeket,pálcával verték a feneküket vagy a kezüket.Nálunk csak pofon volt a suliban,egyre emlékszem mikor a tanár lekevert egyet az egyik fiúnak,jogosan.
Volt aki igen, jobban vagy kevésbé, volt aki nem. Én egy kezemen meg tudom számolni, hányszor kaptam pofont. Csak egy-egy maflásból akkoriban nem csináltak nagy ügyet, most ha bevallod hogy a gyerek kezére picit odaütöttél mert piszkálta a konnektort és hiába kérted, akkor már kikiáltanak egy véreskező agresszív idiótának, akinek szülni sem lett volna szabad.
Most sokan átestek a ló túloldarára, hogy a nyuszimuszikát hagyjuk felfedezni akkor is ha szétveri az üzletet és ne is kiabáljunk rá, mert sérül a picike ártatlan kis lelkecskéje. De azért az ismerősi/baráti körben is bevallanak egy-egy nevelő célzatú seggrepacsit, szóval ma is van, csak nem verik nagydobra.
Viszont akkoriban az iskolában volt elfogadható egy-egy pofon, én 40 vagyok, általánosban volt egy tanárnő, aki kiosztott pár gyereknek egy maflást. Manapság már megjelenne a dühös szülő ügyvéddel meg tévéstábbal az iskolánál ezért.
3 as vagyok.
A kezét-lábát eltörném annak a tanárnak,aki kezet emelne a gyerekemre.
Ha a gyereked normális nincs szükség rá hogy egy tanár megfegyelmezze,de én annak a gyereknek aki egy tanárt megaláz esetleg megüt,akkora pofont lekevernék hogy a fal adja a másikat.
Ismerősöm takaritónő egy iskolában.A tanárok rettegnek a gyereketől mert ha a gyereknek épp olyanja van simán ráboritja a tanárra az asztalt.Esznek az órán,mobiloznak és ha mer valaki szólni fenyegetőznek a szülőkkel.Az egyik tanárnőt a férje kiséri minden nap haza mert megfenyegette egy gyerek hogy hazafelé elveri.Ez normális?
Némelyik gyerekre igenis ráférne egy verés, a gyerekek sem egyformák,valakinek elég egy sima beszélgetés de valakinek ez kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!