Régebben (20-30 évvel ezelőtt) még tényleg általános volt, hogy otthon kikaptak a gyerekek?
Mi suliban (1980-as évek) verést már nem kaptunk, de azért nem bántak velünk olyan kesztyűs kézzel, mint a mai kölykökkel.
Nekem egyszer órán leragasztották a szám dumálásért, meg olyan is előfordult, hogy tesiórán nem az előírt fehér zokni volt a lábamon, ezért mezítláb kellett tesiznem szégyenszemre. Ma már RTL-Klub híradó lenne az ilyesmiből :)
Otthon párszor kaptam egy-egy pofont, semmi bajom nem lett tőle. Igazi verést egyszer kaptam, tán 12 lehettem, amikor a 3. emeleti erkély korlátján eszetlenkedtem és majdnem lezuhantam. Akkor ostorral nagyon elvertek, napokig tényleg csak hason fekve tudtam aludni. De azt hiszem, nem ártott, mert ilyen életveszélyes hülyeséget soha többet nem csináltam. Egy leszidás sohasem rögzült volna bennem olyan mélyen, mint az a fájdalmas kikapás.
Na igen. Ez a legdurvább h a tanárok rettegnek a diákoktól mert ha egy kicsit hangosabban szól a gyerekhez akkor már jön is apu és megkéseli.
7es. Téged meg sűrűbben kellett volna verni mert látom nem tanultad meg h tiszteld a szüleid. de persze tudjuk te már nagy érett 15 éves vagy.
ma 12:00
Tudod ha a gyerek nem ad okot a suliban arra hogy a tanár fenyítsen akkor nincs miért berohanni a szülőnek.. Az a gyerek aki meg odamegy,és ütögeti a tanárt, vagy pofátlanul visszafelesel az órán szidva a tanár anyját,annak bizony nem árt egy jó nagy nyakleves. Az ilyen szülők vannak a legjobban felháborodva,és fenyegetőznek kéz és lábtöréssel.
Sokszor a pofon ami nem is fájdalmas jobban megteszi a hatását mint a "üljünk le és beszéljük meg" ..Miért van az hogy akit néha fegyelmeztek a szülők,az ma normális felnőtt ember vagy gyerek..
Én is kaptam pofonokat amikor loptam,vagy olyan volt a viselkedésem. Ma mégis becsületesebb vagyok mint Teréz anya,mert tudom nagy bajban lennék ha lopnék..
Miért van az,hogy régebben nem volt ennyi hisztis,bömbölő,idegbeteg, "jaj öngyi leszek mindjárt" gyerek mint manapság???
Tudod voltam szemtaníúja annak amikor az apuka a padon ült,és az 5 éves lánya teljes hangerővel hisztizett,közben az erejéből amennyire tudta rugdosta az apját. Na akkor kaptam volna el a lábát,és ütöttem volna meg.. De isten bocsássa meg,hogy rá mer szólni valaki a gyerekre..
Ma meg a legtöbb tinédzser a saját anyját képes megütni ha az nem ad neki pénzt..
Ja,hogy egyeseknek ilyen világ kell???
Az iskolai pofonnal azért nem értek egyet, mert visszaélésre ad lehetőséget. Nekem az egyik tanárom idegbeteg volt, azért is kiosztott egy-egy pofont, ha valaki leejtette a ceruzáját és ez őt idegesítette. Nekem ezért ne pofozza senki a gyerekemet.
Viszont tényeg borzasztóan fegyelmetlenek a mai gyerekek. Nekem legjobban a felfüggesztés tetszene. Nem viselkedett normálisan a gyerek? Egy hét felfüggesztés. Anyuci-apuci oldja meg a felügyeletét és oktatását. Aztán ha egy gyerekkel nem tudnak mit kezdeni, penderítsék ki a suliból és a szülő felelőssége legyen másik intézményt keresni. Persze amikor nem jár iskolába, arra az időre ne járjon családi pótlék, továbbá vizsgálják meg, hogy a család alkalmas-e a gyereknevelésre.
A mai világban is elkélne néhány embernek a kikapás.
OKJ-s képzésre jártam tinikkel 3 évig, mit meg nem engednek maguknak azok. Tanárnak beszólni, órára nem bemenni, felháborodni buktatásnál, pedig semmit nem tanultak, állandó piálás, drog, alig bírtam idegekkel...
22/L
12.16-os azért az ostor akkor is nagyon durva.
De igaz, ma a szülők verik a tanárt,ha csúnyán szól a gyerekre, ez is abnormális tényleg.
De látod, megtanulta, hogy a 3. emeleti párkányon nem majomkodunk, mai napig emlékszik rá. Nem keveredtek bajba a gyerekek, mert tudták, hogy abból még nagyobb baj lesz:)
Leestek valahonnan, ha nem sérültek meg komolyabban, úgy elkenték, hogy az volt a sérülés.
bő 10 évvel ezelőtt voltam gyerek. akkor is már inkább tini. utoljára talán 17 évesen kaptam pofont, és jogosan.
előtte is volt, h előkerült a papucs, amivel anyám megcsapkodta a popómat, ha mondjuk hazudtam, vagy elhallgattam valami rossz jegyet.
ha véletlenül összetörtem egy tányért, kiborítottam valamit, azért természetesen csak letolást kaptam és figyelmeztetést, h legközelebb jobban vigyázzak.
az sosem célravezető, ha laposra verjük a gyereket, mert akkor csak megutál, és hazudni fog továbbra is, h elkerülje a balhét. de néhány jól irányzott pofon sosem árt.
érdekes, iskolai eredményekért sem kaptam taslit, inkább büntit. (tv, szgép, telefon megvonás, szobafogság)
tiszteletlen sem sokszor voltam, mert anyám mindig elmagyarázta, h mennyi gürizik azért, h ne a híd alatt lakjunk, szóval becsültem őt nagyon.
mindig is jó volt a kapcsolatunk, ha netán olyan dologért kaptam ki, amit utólag nem ítélt jogosnak, akkor még arra is képes volt, h bocsánatot kérjen, amiért elragadtatta magát. aztán együtt sírtunk, mert elmondta, h annyira felcseszték a munkahelyén, h emiatt borult el az agya. a végén már én sajnáltam :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!