Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kamaszok! Szerintetek normális...

Kamaszok! Szerintetek normális az ilyen szintű tiltás a zenéktől? (lent) 13/L

Figyelt kérdés

Szóval, a lényeg a következő: keresztény a családom. A keresztényekkel/kereszténységgel egyáltalán nincs bajom, hisz én is az vagyok, és gyakorlom a vallásomat, de van egy-két olyan dolog, amit túlzásnak tartok.

Például, nem engedi főleg az anyukám, hogy világi zenéket hallgassak. Néhányat enged, de azok nekem nem annyira tetszenek, de mindig megnézegeti, hogy milyen a szövege a számnak minden előadónál.

A tanárom is állandóan ezt mondogatja, hogy ne hallgassunk SEMMILYEN világi zenét, mert káros a szellemünknek, és tiltott dolog.

Én ezt nem tartom teljesen igaznak, és reálisnak sem. Mert szerintem attól még, hogy a zene ritmusa tetszik nekünk, és ezért hallgatjuk, nem válunk homosze*uálissá (srácok), vagy l*szbikusakká, ugye mi lányok. És állandóan ezt mondogatják, és nekem ebből nagyon elegem van, pedig nem is hallgatok sok olyan zenét, amiben káromkodás lenne, meg számomra egyébként sem ez a lényeg, hanem a jó ritmus, vagy ha olyan hangulatban vagyok, akkor, hogy lassú-e a szám.

Amúgy van egy család, akik a barátaink, és azoknak van egy velem egykorú, kicsit néha b*zis, de nem az, csak olyan néha az érzésem, hogy hasonlít egy homárra srác. És egyszer le volt kódolva a telóm, és arra hivatkozva, hogy a játékokat nézi meg rajta, belement a zenékbe, és olyanokat mondott, hogy tudja, hogy titkoltam valamit a szüleim elől, ezért megnézte, és beköpött anyámnak, hogy mi van rajta.

Pedig nem voltak olyan nagyon durva számok, de a gyerekre akkor nagyon megharagudtam.

Tudnátok segíteni? Köszi, a normális válaszokat előre is ;)

13/L

2012. szept. 6. 15:23
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%
az én kérdésemre miért nem válasszolsz?
2012. szept. 6. 17:11
 12/29 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy melyik voltál te :)
2012. szept. 6. 17:21
 13/29 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

A korod alapján nemsokára középsuliba kerülsz. Azt javaslom légy kollégista! Ha ellenzik? Direkt szakközép iskolát jelölj meg ahol olyan szakmai orientációt kapsz ami téged érdekel és ezzel érvelj. Ígérd nekik, hogy csak a szakma miatt akarsz messze menni és ott is ugyanolyan mélyen keresztény maradsz mint ahogy ők azt elvárják. Mond, hogy megtanultad a leckét és ha sikerül őket ezzel lenyugtatni, akkor el fognak engedni. Aztán ott meg úgy élsz ahogy akarsz és otthon meg azt mondasz el amit akarsz :)

2012. szept. 6. 17:34
 14/29 A kérdező kommentje:

Nem fogják megengedni :(

És különben is nyelvet akarok tanulni, gimnáziumba készülök :(

Tehát ez teljességgel ki van zárva

2012. szept. 6. 17:35
 15/29 anonim ***** válasza:
93%

Az a baj, hogy ezzel pont az ellenkezőjét fogják elérni annak amit akarnak. Én is vallásos vagyok de nekem nem rémlik olyan passzus a bibliából ami ezt tiltaná.

Nem tudsz mit tenni ki kell bekkelni még 5 évet. aztán tipli kolesz vagy albi.

Remélem a hited nem fogod elveszteni.

Egyénként ha meg olyan vagy és nagyon kivagy akkor keress a neten valami hardcore keresztény rockot, lehetőleg skandinávot (elég zúzósak, de a szövegükbe nem fognak tudni belekötni :)

2012. szept. 7. 11:42
 16/29 anonim ***** válasza:
46%

Hát, ha rossz kedved van, énekeld azt, hogy "Istenem, Istenem, áraszd meg a vizet..." hátha megenyhülnek. A viccet félretéve: én is meg szoktam hallgatni, hogy miket hallgat a gyerekem. Mivel nem igazán tud még angolul, néha a fülem áll ketté, amikor egy-egy szám az öngyilkosságról, vagy a nemi erőszakról szól, ő meg mosolyog rajta, mert egyszerűen tetszik neki a zenei háttér és az ének, de a szövegét nem érti. Ilyenkor el szoktam mondani neki, hogy valójában miről is szól az a szám, amit már huszadjára hallgat, és többnyire ki is szeret belőle, mert egy életvidám lány, és keres egy másik pörgős számot, amit megint meghallgat vagy 40-szer. Viszont nem tiltom meg neki ezeket a zenéket, mert most kamaszodik, elég komoly hangulatingadozásai vannak, és már a zenéből tudom, ha pocsék napja volt. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne ezektől, igaz, én nem is vagyok buzgón vallásos.

Sajnos a szüleiddel nem tudsz mit kezdeni. Ismerek a tiétekhez hasonló családot, a gyerekek kreatívak, megtalálják a kiskapukat, hogy kinek mondhatják el azokat a dolgokat, amiket a szülőknek nem lehet, vagy hogy mikor lehet azt csinálni, amit a szülők tiltanak. A szülők pedig úgy érzik, hogy mintagyerekeket nevelnek, közben meg sorozatos hazudozásra kényszerül a kamasz, hogy azt csinálhassa, amit szeret. Próbálj beszélni a szüleiddel erről, hogy te nem szeretnél hazudni nekik, de neked szükséged van ilyen stílusú zenékre is, viszont ezek nem terelik el a figyelmedet a jó Istenről, sőt, segít abban, hogy átgondold a napodat, a problémáidat, stb. Válasszatok ki együtt olyan zenéket, amiket még a szüleid is megtűrnek, a többit tartsd a telódon, de utcán sétálva, vagy biciklizve ne hallgasd, mert nagyon balesetveszélyes, ha nem hallod, ha jön egy autó, vagy bármi...

2012. szept. 10. 08:47
 17/29 anonim ***** válasza:

Milyen vallásuak vagytok amúgy?

"És egyszer le volt kódolva a telóm, és arra hivatkozva, hogy a játékokat nézi meg rajta, belement a zenékbe, és olyanokat mondott, hogy tudja, hogy titkoltam valamit a szüleim elől, ezért megnézte, és beköpött anyámnak, hogy mi van rajta."

Árulkodni nem keresztény cselekedet!

Hol laksz? Ne települést mondja, hanem válassz az alábbiakból.

Budapest vagy aggló

Nagyváros (megyei jogú)

Közép vagy kisváros

Falu nagyvároshoz közel

Falu nagyvárostól messze

Amúgy meg hallgass Ákost! Ő keresztény, mégis világi zenét játszik.

Na és a templomban vagy a gyülekezetben a többiek milyenek? Mindenki ennyire kocka, vagy azért vannak jó fejek is?

2012. okt. 10. 16:28
 18/29 anonim ***** válasza:

"A tanárom is állandóan ezt mondogatja, hogy ne hallgassunk SEMMILYEN világi zenét, mert káros a szellemünknek, és tiltott dolog. "

Milyen iskola ez? Mert még az apácáknál sem ennyire vaskalaposak.

2012. okt. 10. 16:33
 19/29 anonim ***** válasza:
Erről a szituációról az "Öngyilkos szüzek" című film jutott eszembe.
2012. okt. 10. 18:24
 20/29 A kérdező kommentje:

18: néhány rossz megítélésű tanártól eltekintve jó suli.

19: nem láttam így nem tudok véleményt mondani.

2012. okt. 27. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!