Szülők! Ti meg szoktátok nézni a gyerekeitek Facebook-profilját és fényképeit? Esetleg az üzenőfalát?
Figyelt kérdés
2012. aug. 27. 15:48
21/26 anonim válasza:
Arra a kérdésre, hogy minek egy 12 évesnek fb profil: a gyerekem az egyik hobbijában elég eredményes, rendszeresen versenyekre jár. Mivel ez olyan jellegű hobbi, a legtöbbször a versenykiírások is a neten jelennek meg, az fb-n küldik szét az eseményeket, ott beszélik meg a találkozókat, a hétvégi összejöveteleket. A legtöbben idősebbek a fiamnál, nekik ez teljesen természetes, viszont valahogy a fiamnak is tudomást kell szereznie a dolgokról, így készítettem neki egy profilt. Önállóan szerkeszti, cserélgeti a képeket, írja a bejegyzéseket, leveleket, de az utazásokat, nevezéseket én intézem, tehát bele szoktam nézni a profiljába. De ismétlem, meg van vele beszélve, és nem bánja.
22/26 anonim válasza:
Szüleimnek nincs facebookja, néha enyémen szokott nézelődni, olvasgatni. Semmi olyan nincs fent amit ne láthatna, nem rakok fel félpucér képeket, stb. Múltkor meg ő kért meg hogy mutassam meg milyen képeim vannak fent :D
23/26 anonim válasza:
20:47-es! Én írtam,hogy minek egy 12 évesnek facebookprofil.Namármost, a te fiad esete valljuk be nem az a hétköznapi,megszokott eset,amiért egy 12 évesnek profilja lesz.Tehát a te esetedben szép és nemes cél érdekében kell a profil.De nem egy olyan kisgyereket ismerek,aki szülői felügyelet nélkül használja,vagy a szülő nem is tud róla,hogy van a gyereknek.És azért valljuk be,elég sok nem 12 évesnek való dolog van facebookon,és ha a szülők nem ellenőrzik,akár valami komoly dolog is megeshet a naív gyerekekkel. Én ezekre az esetekre írtam,hogy minek akkora gyereknek profil.Meg én annak a híve vagyok,hogy a gyerek inkább a természetben legyen,mint a facebook előtt,és itt megint nem a te esetedre értem ezt.Bár sokszor szegény szülő sem tehet róla,ha a lurkók felregisztrálnak ilyen helyekre,mert x műszakban dolgozik anyuka apuka és nem lesheti a gyerek minden lépését,a kiskamaszokat meg amúgy sem kell bíztatni,ha olyat tehetnek titokban,amit anya,apa nem nézne alapesetben jó szemmel.viszont mélységesen elítélem azokat a szülőket,akik hagyják,hogy az ekkora vagy kicsivel nagyobb gyermeke olyan képeket tegyen ki magáról,amin egy kiló smink van rajta,meg olyan ruhát vesz fel amit én 24 évesen sem.Aztán meg persze csodálkozik sok szülő,hogy a kislányát megtámadták,meg ilyen-olyan emberek írogatnak nekik facebookon.Sajnos a környezetemben ilyenre is volt példa. De sok esetben egyszerűbb a gyereket a gép elé ültetni,mint foglalkozni vele( és itt azokra a szülőkre gondolok,akiknek "nyűg"a gyerek ,vagy lusták foglalkozni velük).bocsánat,ha a véleményemmel esetleg megsértettem valakit,de ez meg az én meglátásom volt.Mert amennyi előnye,megannyi hátránya van a facebooknak sajnos.
24/26 anonim válasza:
Utolsó, teljesen igazad van! Én sem bírom,ha egy gyerek állandóan a gép előtt ül és a facebook-on éli az életét. Szerencsére a fiamnak ezen a hobbiján kívül - ami szerencsére nem kötődik a számítógéphez - van más is, évek óta karatézik, és egyébként is szeret kint lenni a természetben. Sajnos abban is igazad van, hogy sok gyerek a szülő tudta nélkül regisztrál be, nálunk is volt az osztályban olyan gyerek, akinek a szülei megtiltották, mégis álnéven beregelt. A többiek tudták ki van a név mögött, a szülők meg nem is sejtettek semmit. Nem kell ahhoz több műszakban dolgozni, hiszen a srácok kettő körül hazaérnek a suliból, a szülők meg öt körül általában. Azalatt bármi megtörténhet, és bizony volt rá példa, hogy szülőin szóltak, hogy a lányoknál botrány volt, mert nagyon kegyetlen módon oltogatták egymást a facebookon, az egyik kislány rendesen ki is borult. Na, ezért kell szerintem - ha már van a gyereknek profilja és tudok is róla - időnként ránézni. De amúgy valóban szörnyű, hogy 12-13 éves lányok hogy bírnak kinézni. Nemrég beszélgettem a fiammal, teljesen megdöbbentem, hogy az osztályában a lányok - most mennek hatodikba!! - túlnyomó többsége festi magát. És ez még egy visszafogott, egyházi iskola, az átlagosnál szigorúbb szabályokkal.
25/26 anonim válasza:
"Ha valaki kirak magáról valamit akkor igenis köze van hozzá mindenkinek."
Persze. De még mindig nem érted a különbséget.
Ha X gyerek kiírja, hogy mittudomén, rosszul sikerült a matekdoga, akkor azt mindenki tudja, az is, akit amúgy nem hívna fel külön ezzel a hírrel. Mondjuk unokatesó, keresztszülő, régi barátok, stb.
De neked nem a facebook-on kell lenyomozni, hogy mi van a matekdogával, hanem meg kell kérdezned a gyerekedet.
A fb olyan oldal, ami híreket közöl az adott emberkéről olyan más emberkéknek, akikkel nincs napi kapcsolatban. Jó esetben egy szülő semmi újat nem tud meg a fb oldal olvasása közben, mert azokat a dolgokat már rég megbeszélték vacsora közben.
26/26 anonim válasza:
Utálom, hogy anyu és apu is folyamatosan lecsekkolják az adatlapomat... Egyszer le is tiltottam őket! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!