Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha valaki olyan családban nő...

Ha valaki olyan családban nő fel, amelyik nem tud barátságokat, kapcsolatokat kialakítani, akkor az az illető sem fog tudni?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok rá. Vagy mitől függ, hogy valakinek nincsenek barátai? Bár, ahogy elnézem, ez egy erősödő tendencia, kevés a megbízható, rendes barátság, többnyire érdekbarátságok és felszínes kapcsolatok alakulnak ki. Minek köszönhető ez?

2012. júl. 2. 20:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%

Határozottan NEM a válasz. Persze degenerált gyerekek, akiknek nem sok eszük van, azok követik a mintát, akármiről legyen is szó.

Viszont az a gyerek aki okos, aki felismeri, hgoy valami nem stimmel, valami hiányzik neki, valamit nagyon máshogy igényelne a szüleitől, de az nem történik meg... és úgy érzi, hogy csak annyira kicsit kéne változtatni,hogy ne így legyen... Az bizony teljesen ellentéte is lehet a szüleinek. A kérdés csak az, hogy mikor sikerül magát függetlenítenie tőlük. Ugyanis addig kevés esélye van a kibontakozásra, de utána semmi akadály... És amit valakinek a szülei elrontottak, azt egy okos gyerek sokkal nagyobb eséllyel kerüli el, mint egy olyan másik gyerek, akinek a szüleinél nincs ez a probléma!!! Ugyanis ez utóbbi nem tudja, hogy valaminek a hiánya mekkora probléma is lehet. És most itt mindegy, hogy miről van szó, esetedben barátságok hiánya, de más is lehetne!

Manapság a legtöbb ember küzd a hétköznapokban a megélhetésért, és a legtöbben úgy vannak, ha nem kerek minden, akkor a barátság a legutolsó ami hiányzik. Mindenki magával foglalkozik sajnos...

2012. júl. 2. 21:35
 12/17 anonim ***** válasza:
35%
Előző! Azért nagyon sarkos vagy, ne haragudj. Én a 2. vagyok. És pont arról van szó, hogy hiába akarsz, NEM tudsz változtatni olyasmin, ami beléd ivódott, a véreddé vált! pont ezt mondom, hogy én is azt hittem, milyen jó lehet mindig emberek között lenni és amikor megtapasztaltam, hát rájöttem, hogy nem, igenis kell a megszokott intim tér és idő, nem tudok lemondani a megfelelő mennyiségű egyedüllétről! Egy ilyen ember hiába "akar" 180 fokos fordulatot venni, ez egyértelműen nem fog menni. természetesen, lehet barátságokat kialakítani, nem erről van szó. Én sem élek azért úgy, mint pl. anyum, aki a legjobb barátnőjével úgy 10 évente találkozik. Tudom, hogy ez nem jó és nem is csinálom így. Viszont amikor olyan lánnyal barátkoztam össze, aki képes lett volna mindennap velem lógni, attól bepánikoltam és "lekoptattam", vagyis éreztettem, hogy nekem erre azért nincs igényem. Ez van.
2012. júl. 2. 21:52
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább az elszigetelődés a döntő, nem feltétlenül az otthonról hozott minta. Ha folytathatom a saját példát hozók sorát: az én családom rendkívül nyitott, nagyon sok ismerős, barát van, rengeteg vendégség volt mindig is. Én és nagyobbik öcsém ennek ellenére nagyon visszahúzódóak vagyunk. Kisebbik öcsém nem, ő igazi társasági ember, nagyon jó barátai vannak, "iskolákon átívelő barátságok".

Szerintem inkább az határoz meg, hogy mindenki a maga bajával törődik. Az én hitelem is rossz, én sem tudom fizetni a számlákat, az én kocsim is elromlott, most minek hallgassam, hogy mással is ugyanez a helyzet? Illetve a rengeteg munka miatt alig van idő közös programokra. Ha össze is jön valami, ott a "rettegés", hogy mindent a pénz határoz meg (egyre jobban), tehát jön a ki-fizet-mit. És bizony a pénz az, ami bármilyen emberi kapcsolatot tönkretehet.

2012. júl. 2. 21:56
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ, de a kérdésem mögött nem lapul semmi személyes. Csak egyszerűen eszembe jutott ez a dolog, és kíváncsi voltam mások véleményére.

Mert azt ugye hallani, hogy milyen sok rossz mintát hozhat a gyerek magával a családi neveltetés miatt, pl. ha őt verték a szülei, akkor ő is verni fogja a saját gyerekét, stb. És ahogy gondolkoztam, úgy felmerült bennem ez a kérdés.

2012. júl. 2. 22:30
 15/17 anonim ***** válasza:
nem, ha vertek valakit, akkor vagy veri a gyerekét, vagy nem. Apám sokszor elmondta, hogy őt minden kicsi dologért megverték, de engem sosem bántott. Nem lehet kijelenteni, hogy a minta öröklődik minden esetben. talán a természet? Pl. erőszakos apának erőszakos gyereke lesz vagy visszahúzódónak visszahúzódó? A barát-kérdés is olyan, hogy sok ismerősöm van, de fárasztanak. Vagy a tutit akarják megmondani, vagy engem meg sem hallgatnak, vagy sosem érnek rá, mert dolgoznak.
2012. júl. 3. 06:37
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem kell a baratsagba penzt vinni. Anyosomek kenyszeresen penzt visznek a dologba. Nagyon surun osszejarnak egy novel, altalaban a no megy anyosomekhoz, mert anyosomeknak szobakutyaja van, es nem akarjak egyedul hagyni, meg aztan par orankent setaltatni kell. Minden egyes alkalommal hoz valamit az a no, anyosomek meg adnak. Suti, csoki, sor...stb...ezt en mar undoritonak talalom. Egy baratsag ne errol szoljon mar. Felvaltva, hol az egyik, hol a masik menjen el vendegsegbe a masikhoz, de akkor sem kell keszulni. Csak atmegyek a baratnomhoz es dumalunk. Nem kell feltetlen sutemennyel es draga uditokkel varni. Kirandulni is lehet szinte semmi penzbol. Bicajjal elindul turazni a csalad, visznek magukkal elelmet es vizet (amit ugy is ennenek otthon is, szoval nincs plusz koltseg), ha tobb napos, akkor satraznak (satrat egyszer kell venni)...setalni lehet a parkban...tok ingyen van. Miert kellene penzbe kerulnie a baratsagnak? Max az ido lehet gond, a penz nem. De idot is nehogy mar ne tudjon az ember szakitani ra. Heti egyszer par ora hetvegen. Csak akarni kell. Bocs az offert, elozoleg mar valaszoltam a kerdesre.
2012. júl. 3. 06:40
 17/17 anonim ***** válasza:
Öröklődik is, egy dopaminreceptor hossza pl. meghatározó ilyen téren, + ha nem tanulja meg a gyerek a sémákat, a barátkozás menetét, bajban lesz.
2012. júl. 3. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!