Ha valaki olyan családban nő fel, amelyik nem tud barátságokat, kapcsolatokat kialakítani, akkor az az illető sem fog tudni?
Határozottan NEM a válasz. Persze degenerált gyerekek, akiknek nem sok eszük van, azok követik a mintát, akármiről legyen is szó.
Viszont az a gyerek aki okos, aki felismeri, hgoy valami nem stimmel, valami hiányzik neki, valamit nagyon máshogy igényelne a szüleitől, de az nem történik meg... és úgy érzi, hogy csak annyira kicsit kéne változtatni,hogy ne így legyen... Az bizony teljesen ellentéte is lehet a szüleinek. A kérdés csak az, hogy mikor sikerül magát függetlenítenie tőlük. Ugyanis addig kevés esélye van a kibontakozásra, de utána semmi akadály... És amit valakinek a szülei elrontottak, azt egy okos gyerek sokkal nagyobb eséllyel kerüli el, mint egy olyan másik gyerek, akinek a szüleinél nincs ez a probléma!!! Ugyanis ez utóbbi nem tudja, hogy valaminek a hiánya mekkora probléma is lehet. És most itt mindegy, hogy miről van szó, esetedben barátságok hiánya, de más is lehetne!
Manapság a legtöbb ember küzd a hétköznapokban a megélhetésért, és a legtöbben úgy vannak, ha nem kerek minden, akkor a barátság a legutolsó ami hiányzik. Mindenki magával foglalkozik sajnos...
Szerintem is inkább az elszigetelődés a döntő, nem feltétlenül az otthonról hozott minta. Ha folytathatom a saját példát hozók sorát: az én családom rendkívül nyitott, nagyon sok ismerős, barát van, rengeteg vendégség volt mindig is. Én és nagyobbik öcsém ennek ellenére nagyon visszahúzódóak vagyunk. Kisebbik öcsém nem, ő igazi társasági ember, nagyon jó barátai vannak, "iskolákon átívelő barátságok".
Szerintem inkább az határoz meg, hogy mindenki a maga bajával törődik. Az én hitelem is rossz, én sem tudom fizetni a számlákat, az én kocsim is elromlott, most minek hallgassam, hogy mással is ugyanez a helyzet? Illetve a rengeteg munka miatt alig van idő közös programokra. Ha össze is jön valami, ott a "rettegés", hogy mindent a pénz határoz meg (egyre jobban), tehát jön a ki-fizet-mit. És bizony a pénz az, ami bármilyen emberi kapcsolatot tönkretehet.
Köszönöm a sok választ, de a kérdésem mögött nem lapul semmi személyes. Csak egyszerűen eszembe jutott ez a dolog, és kíváncsi voltam mások véleményére.
Mert azt ugye hallani, hogy milyen sok rossz mintát hozhat a gyerek magával a családi neveltetés miatt, pl. ha őt verték a szülei, akkor ő is verni fogja a saját gyerekét, stb. És ahogy gondolkoztam, úgy felmerült bennem ez a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!