Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám meggyőzni...

Hogyan tudnám meggyőzni anyámat, hogy tetkót akarok?

Figyelt kérdés

[link]

Már írtam ki hasonló kérdést, de nem tudok dűlőre jutni.

Szülinapomra tetkót 'kértem' (febr. eleje). Anyám rá is bólintott, több hónapja mondom neki, hogy 18. szülinapomra tetkót szeretnék.

Tudta, hogy megyek, azt is, hogy hová. Csúszás volt a szalonba, így még nem került rám a sor, és anyám odajött vergődni. A tetoválóval piszkálták egymást. Anyám a tetkókat rondázta, a művész pedig anyám cuccait, szóval ment a szájalás.

Anyám azzal fenyegetőzött, ha nem szállok ki a székből, hazamegy mamához, és lakjak apámmal, nem érdekli mi lesz velem, nem akarja, hogy 'alja' társasághoz tartozzak, stb.

Miért is akarok tetoválást? (csak azért, hogy tisztázódjon, hogy nem divat tetkó lett volna, és nem kérek beleszólást az okba)

Azért szerettem volna megcsináltatni ezt a tetkót (zenével kapcsolatos), mert központi szerepe van az életemben a zenének. Zongoráztam, gitároztam, énekkaros voltam (idő és energia hiányában abbahagytam). Általános iskolában nagyon keményen bántottak (tudom, sok mindenkit), olyannyira, hogy 8. végén öngyilkossággal próbálkoztam. Pszichológushoz is jártam, de anyám eldöntötte, hogy nincs rá szükségem. Aztán gimiben is többször akartam megpróbálni, de ehelyett fogtam a lejátszómat, és a kedvenc számaimat hajnalokig hallgattam, sírtam, és kerestem a megoldást (nem sokat találtam).

Nincs normális kapcsolatom a családommal, csak a zenével van szoros kapcsolatom (bután hangzik, tudom). Itt a példa rá, hogy nem sutyiban akartam megcsináltatni, akartam, hogy tudjanak róla, aztán az utolsó percben anyám meggondolta magát. Már várom, hogy leérettségizzek, legyen munkám, és elköltözzek otthonról.

Végül is a zene ad nekem erőt, hogy képes vagyok dolgokra, és kibírhatok bármit.

2012. máj. 23. 15:56
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Szövegértés sem nagyon megy. A kérdésem ez volt: neki magának tetszeni fog a tatuja idősebb korában is? Nem fogja megbánni?
2012. máj. 24. 17:49
 22/31 anonim ***** válasza:

Ha már itt tartunk, a te véleményedre hol irányult a kérdés? Amire végül kérdéssel válaszoltál?

Azt te beszélsz szövegértésről...

2012. máj. 24. 17:53
 23/31 anonim ***** válasza:
25%

Első vagyok.

Fellázadt a nép.

Na ok, olyan helyre teszi amit el lehet takarni,de kérdem én akkor mi értelme van neki?

2012. máj. 24. 19:30
 24/31 anonim válasza:
87%
tetovált jogász vagyok :)) egy jó hely, és senki nem látja..
2012. máj. 24. 19:36
 25/31 anonim válasza:
53%
nem feltétlenül arra van, hogy mindenki lássa
2012. máj. 24. 19:36
 26/31 anonim ***** válasza:

17.49

A leggyakoribb szöveg. Mire a kérdező 70 éves lesz, te már a sírban leszel. Legalábbis egy mai normális 20 éves nem így gondolkozik, tehát valószínűleg már nem egy mai csirke vagy. Vagy csak szimplán idióta, magánügy. Mire a mai tinédzser korosztály 70 éves lesz, mindenkin lesz tetoválás. Már most is mindegyiken van.

2012. máj. 24. 20:32
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

ma 19:30

Mert neki fontos, b+...

Ezt nem tudják megérteni a tetoválás-ellenesek, azt hiszik, mindenki csak feltűnésből tetováltat...

2012. máj. 24. 21:03
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

egy ismerősömnek 10 hatalmas tetoválása van, és a szüleinek fogalma sincs róla :D (karján nincs, többit meg takargatja hosszúnadrággal, pólóval). szóval megoldható, ha ennyire szeretnéd.

én anyukám is nagyon ellenzi a tetoválást, de meggyőztem észérvekkel, hogy ma már nem az aljanép dolga ez, mert művészi szintre fejlődött az egész, komoly képzettség kell hozzá, és nagyon szép tud lenni.

2012. máj. 25. 22:58
 29/31 anonim ***** válasza:
Azt azért el kell fogadni, hogy bizonyos munkakörökben a tetoválás nemkívánatos. Szerencsére ezekben a munkakörökben nem is nagyon vetkőzünk. Erre muszáj gondolni 18 évesen is, ezért nem praktikus olyan helyre tenni a tetkót, ami kilátszik egy klasszikus, nyári üzleti öltözékből. A ruha alatt viszont magánügy.
2012. jún. 11. 20:39
 30/31 anonim ***** válasza:
legközelebb ne mond anyádnak hogy hova mész
2012. jún. 11. 21:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!