Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám meggyőzni...

Hogyan tudnám meggyőzni anyámat, hogy tetkót akarok?

Figyelt kérdés

[link]

Már írtam ki hasonló kérdést, de nem tudok dűlőre jutni.

Szülinapomra tetkót 'kértem' (febr. eleje). Anyám rá is bólintott, több hónapja mondom neki, hogy 18. szülinapomra tetkót szeretnék.

Tudta, hogy megyek, azt is, hogy hová. Csúszás volt a szalonba, így még nem került rám a sor, és anyám odajött vergődni. A tetoválóval piszkálták egymást. Anyám a tetkókat rondázta, a művész pedig anyám cuccait, szóval ment a szájalás.

Anyám azzal fenyegetőzött, ha nem szállok ki a székből, hazamegy mamához, és lakjak apámmal, nem érdekli mi lesz velem, nem akarja, hogy 'alja' társasághoz tartozzak, stb.

Miért is akarok tetoválást? (csak azért, hogy tisztázódjon, hogy nem divat tetkó lett volna, és nem kérek beleszólást az okba)

Azért szerettem volna megcsináltatni ezt a tetkót (zenével kapcsolatos), mert központi szerepe van az életemben a zenének. Zongoráztam, gitároztam, énekkaros voltam (idő és energia hiányában abbahagytam). Általános iskolában nagyon keményen bántottak (tudom, sok mindenkit), olyannyira, hogy 8. végén öngyilkossággal próbálkoztam. Pszichológushoz is jártam, de anyám eldöntötte, hogy nincs rá szükségem. Aztán gimiben is többször akartam megpróbálni, de ehelyett fogtam a lejátszómat, és a kedvenc számaimat hajnalokig hallgattam, sírtam, és kerestem a megoldást (nem sokat találtam).

Nincs normális kapcsolatom a családommal, csak a zenével van szoros kapcsolatom (bután hangzik, tudom). Itt a példa rá, hogy nem sutyiban akartam megcsináltatni, akartam, hogy tudjanak róla, aztán az utolsó percben anyám meggondolta magát. Már várom, hogy leérettségizzek, legyen munkám, és elköltözzek otthonról.

Végül is a zene ad nekem erőt, hogy képes vagyok dolgokra, és kibírhatok bármit.

2012. máj. 23. 15:56
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
75%

OFF, bocs, de itt annyi baromságot írtak, hogy nem b,jrom megállni.

Nekem rengeteg tetovált ismerősöm van.

Sokaknak tele van a testük nagyméretű ábrákkal és mégis rengetegen közülük olyan pozícióban dolgoznak, amiről más csak álmodik.

Szerencsére a legtöbb helyen a tapasztalatot/tudást nézik, nem azt, hogy valakin van-e tetoválás, vagy nincs.

Amúgy kérdező.

Nem akarlak megsérteni, de a minta, amit linkeltél nekem nagyon nem tetszik.

Annyival kreatívabb és szebb mintát lehetne kihozni a témából, amit szeretsz.

Szerintem tapasztaltabb és igényesebb tetoválót keress.

De ez csak az én véleményem.

És amúgy igen, érettségi után nagykorú vagy, de amíg a szüleid tartanak el, sajnos az van, amit ők mondanak.

Bár nem vagyok híve az ilyen módszereknek, de viszont ha nagyon akarod, titokban is megcsináltathatod, hiszen írtad, hogy olyan helyre akarod, ahol nem látszik.

L/25

2012. máj. 23. 16:41
 12/31 anonim ***** válasza:
77%
Hihetetlen,milyen buták az emberek.A tetkósokat miért kell így elítélni?Nekem is sok ismerősöm van,akinek van tetoválása,mégsem útszéli csövesek,hanem dolgoznak,tanulnak mellette stb.
2012. máj. 23. 16:44
 13/31 anonim ***** válasza:
76%
F*snak az ismeretlentől. :D
2012. máj. 23. 16:49
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Párom diplomás, informatikus, az IQ szintje elég magas, tele van tetkóval, bokától-tokáig és mégis rendes állása van egy jól fizető cégnél...

Nekem a két felkarom totál tele, mellkas, lapocka és 2 év után rám csodálkozott az egyik munkatársam, annyira el lehet rejteni még a nagy mennyiséget is.

Majd megcsináltatod később kérdező, ha most nem megy.

2012. máj. 23. 20:39
 15/31 anonim ***** válasza:
64%
A legtöbben megbánják a tetkót. Az ember folyamatos körforgásban él. Változunk de ez törölhetetlen. Ez a baj vele. Előbb tedd magad rendbe lelkileg, ne a külsőségekre koncentrálj. Attól nem fogsz más lenni.
2012. máj. 24. 08:49
 16/31 anonim ***** válasza:

Jaaj, ez nagyon jó! Ilyen tetkó nekem is kell!!!

Hát, először költözz el, legyen munkád, stb, és akkor csináltasd meg, amikor már nem tud beleszólni senki.

2012. máj. 24. 09:55
 17/31 anonim ***** válasza:
58%
Egy jóbarátom is tele van tetkóval és neki is tök jó munkája van: piercingeket szúr egy szalonban:)
2012. máj. 24. 09:59
 18/31 anonim ***** válasza:
51%
Nézd, nekem elég sok tetoválásom van, mégsem erőltettem soha az indokokat, hogy miért. És nem is értem azokat, akik szeretnének egy tetoválást, és mindenféle hülyeséget kitalálnak, hogy miért is. Nem elég az, hogy tetszik neked? Minek kell összehozni azzal, hogy "Általános iskolában nagyon keményen bántottak (tudom, sok mindenkit), olyannyira, hogy 8. végén öngyilkossággal próbálkoztam. " Ennek mi köze van ehhez? Nekem is sz@r gyermekkorom volt, mégsem volt ez sosem kifogás a tetoválásra. Ez, amit te leírtál, egyfajta önsajnáltató szöveg, és ettől nekem hányingerem van, de úgy olvastam másnak is.
2012. máj. 24. 14:02
 19/31 anonim ***** válasza:
52%

tegnap 16:12

Az ilyenek, mint te, olyan szánalmat ébresztenek bennem, el nem tudom mondani...

Szerinted ilyen IQ-val neked több esélyed van bármire is az életben?

Vagy talán a te tetkószűz tested szebb látványt nyújt majd 70 évesen?

Na ezen gondolkodj el, aztán jöhet az okoskodás...

(Bocs, kérdező, de nem bírom ezeket a szarjancsikat, akik osztják itt az észt.)

De ha elmúltál 18, nem kell szülő hozzá. Ez az ábra 5-10 ezerből megvan, valahogy gyűjts rá pénzt, és csináltasd meg!

(Én 21 és 22 évesen csináltattam őket.)

2012. máj. 24. 16:30
 20/31 anonim ***** válasza:
46%
19: Ezzel én is így vagyok az esetedben, különös tekintettel a szarjancsizásodra.
2012. máj. 24. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!