Hogy tudnám meggyőzni a szüleimet arról, hogy abba a suliba menjek ahová én akarok?
8. osztályos vagyok, és idén fogok felvételizni.
Nagyon közel hozzánk (gyalog kb. 3 percnyire) van egy szép, modern iskola. Megpróbáltam megbeszélni a szüleimmel,hogy oda jelentkezzek,de ők nem engedik,mert az a suli szakközép iskola ahol marketinget és üzleti dolgokat tanítanak.Attól tartanak,hogyha oda megyek akkor utána nem vesznek föl egyetemre.
Én nagyon szeretnék abba a suliba járni!!
Segítsetek, mivel beszéljem rá a szüleimet,hogy engedjék,hogy oda felvételizzek?
köszi a választ!
Igazából az a gond,hogy teljesen más szakra szeretnék menni egyetemen, de ebben a suliban az éretségi tárgyakat kissé hanyagolják, és a marketinget helyezik előtérbe. Emiatt gondolják a szüleim azt,hogyha nem tanulok "rendesen" pl. magyar irodalmat akkor az egyetemre a felvételit sem tudom olyanra megírni,hogy fölvegyenek. a szüleim ezért ragaszkodnak ahhoz,hogy gimnáziumba menjek (mellesleg zavar,hogy pont ők mondják, amikor apukám villamosmérnöknek tanult, és mára számitás technikus lett belőle....)
Az előttem szólók nagyon jó dolgokat írtak.
Én még annyival szeretném kiegészíteni a dolgot, hogy gimnáziumokban meg szakközepekben is van nagyon szemét sulik amik kb semmire nem jók, a tanárok csak leadják az anyagot felébe harmadába(mind1 nekik, hogy érted e) aztán úgy vannak vele, hogy majd lesz veled valami.
Én a helyedben kérdezősködnék a suliról vagy akik ott végeztek mondjuk ilyen barátkozós oldalon, hogy nekik tetszett e, milyenek a tanárok stb...
Hülyeség, hogy nem vesznek fel utána. Sőt, Te még duplán előnyben leszel, mert egy JÓ szakközépiskolában ugyanazt megtanítják, mint egy gimiben (és mivel a szakközépben már több a gyengébb tanuló, a tanárok általában jobban ügyelnek a minőségi, érthető oktatásra, mint egy elit gimiben), tehát ugyanazt tudni fogod, mint egy gimibenvégzett. Emellett lesz egy szakmád, ami soha nem baj, ha van.
Ráadásul a mai világban kifejezetten előny, hogy tisztában leszel a marketing és üzleti dolgokkal.
Nálunk fősulin sem azok voltak a legjobbak, akik gimiből jöttek, hanem akik szakközépből. Kell ennél többet mondani?...
Mellesleg a "mi időnkben" még úgy szólt a diákjogi maszlag, hogy a továbbtanulást nem a szülő dönti el, hanem a tanuló és a szülők közösen. Főleg hogy a saját életedről van szó, nem a szüleidéről. Nem ők fognak abba az iskolába járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!