Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 21 éves,dolgozó gyermek...

21 éves,dolgozó gyermek itthoni semmittevése ellen valami jó tanács?

Figyelt kérdés

Legidősebb fiam 21 éves,szakmájában nem akar dolgozni,ehelyett 2 éve magyar cég által európai országokban polcrendszert épít.December 15-én hazajött,mert leállás.Akármikor itthon volt,sosem vártunk semmit,hisz alig látjuk.De most 2,5 hónapja itthon van,nem aggódik azon,hogy nem küldik ki,hisz kapja a minimálbért így is,és a félretett pénzéből a haverral bányagépet akarnak venni és abból megélni.A problémánk az,hogy úgy él itthon,mint egy hotelben,konkrétan a kiadásokba 0 Ft-tal száll be,egyszer nem vesz hazára semmit,miközben naponta 2-szer boltban van.A házimunkába annyit segít be,hogy elviszi egyszer a kutyát sétálni,hoz be 2 vödör fát és ha kiírom neki reggel,akkor mosogatógépet kipakol vagy felporszívózik.Beletojik mindenbe,játszik órákat a gépen és ha felmerem emlegetni,esetleg kérdezni,meddig óhajt így élni,flegma és inkább elmegy itthonról.Tanácstalanok vagyunk.Karácsonykor is a szemembe vágta,hogy ő csak addig marad itthon,amíg meg nem szedi magát,mi csak egy indulás vagyunk neki,hisz annyi pénze lesz,hogy még mi fogunk kölcsönkérni tőle.

Van erre a helyzetre valakinek tanácsa?

tegnap 15:31
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
81%

A kérdező szorgalmasan nyomogatja a válaszokra a piros X-et.:)

Viszont nem értem, hogy ha egyik válasz sem megfelelő, akkor miért nem oldod meg a problémádat te magad?

tegnap 19:40
 32/37 anonim ***** válasza:
44%

De komolyan, szerintetek miért lett ilyen ez a gyerek? Szerintem 99% hogy a szar szülők miatt. Ha nem olyan nagyon rossz a sorsa, és így félre tud tenni pénzt, hülye lenne ha albérletet választaná ahelyett, hogy takarékoskodjon. Én is ezt csinálnálm a helyében. De ki nem? Biztos, hogy azon az elven van a fiad, ha volt eszed megcsinálni, legyen eszed elindítani az életútján. Jól is teszi ezt.

Gondolom amúgy mi van itt. Ahogy megszületett az új párocskáddal a harmadik isten áldása, ő mint legnagyobb gyerek megszűnt neked létezni. Eltartottad, de érzelmileg nem támogattad, se nem nevelted, se nem foglalkoztál vele a minimálisnak a minimálisánál többet. Ezért olyan, amilyen, ezért várja hogy megszabaduljon tőled. Őszintén, én is várnám, ha anyám csak úgy továbblépne az első családjának, és boldogosdit játszana egy új faszival, ezzel félrelökve engem. És kihasználnám minden fillérig őt, mert megérdemli.

Csak az ilyent általában a fajtád, aki mocskolja a gyerekét nem képes bevallani. Ő egy tökéletes anyuka, aki megad mindent a gyerekeinek(de közben nem volt képes a fiát megnevelni, és annyi érzelme van irányadók, mint egy kaktusznak. De vajon ez kinek is a hibája? Nem a gyereké, az biztos.)

tegnap 20:21
 33/37 anonim ***** válasza:
31%

Ha a kérdező akkora szaranya lenne, már rég kibszta volna.

Milyen jogon ítélkezel te egyébként olyan részletekről, amikről semmit, de SEMMIT nem tudsz? Hogy mered ezt meg ezt a stílust megengedni magadnak egy ismeretlen emberrel szemben?

De gondolom, te őrjöngsz a korábbi oldalakon keresztül is.

tegnap 20:27
 34/37 anonim ***** válasza:
28%

A 33. válaszban a kérdező valószínűleg elfelejtett visszaváltani a kérdezős regjére. Szánalmas...

Innentől csak ennyire tudom komolyan venni ezt a kérdést. Semennyire.

tegnap 20:35
 35/37 anonim ***** válasza:

#33 ne haragudj, de a kommentekből le lehet szűrni mindezt. Én nem ítélkezek, sokaknak a szeme nem fog felnyílni soha, ha valaki nem mond olyant, amiben magára ismernének. Mondjuk akkor se veszik egyesek a lapot.

Nincs szerintem semmi rossz a stílusommal. Szerinted mi a baj vele? Az, hogy megallapítottam, hogy a kérdező egy szar anya? Tudod a gyerek és a szülő kapcsolatát nagymértékben a szülő határozza meg, és nem a gyerek. Ha a szülő tudja úgy nevelni a gyermekét, hogy a gyerek nem csak kihasználni akarja és nem hagyja el úgy hogy az életben csak karácsonykor ha lássák egymást, akkor nem szar szülő. Akkor tudott valamit. De ha a tiszteletet nem volt képes, hogy kiérdemelje a gyerekétől, akkor mit akartok? Az a legminimumabb és a legnagyobb alap a szülő-gyerek kapcsolatban. És bármilyen más kapcsolatban is. Ezt az anyát a fia nem tiszteli, és nem alaptalanul biztos. Ha tisztelné, nem lenne ez a kérdés.

tegnap 20:40
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Részben igazad van, részben nincsen.

Ha van keresete, nyilván be kéne szállnia a rezsibe meg a kajába. A kommunikáció kettőtökön áll, ezt normálisan meg lehet beszélni. Amúgy én meg tudom érteni a céltalanságot, lakása kb. soha nem lesz, mert még külföldi jövedelemből se lehet már lakást venni. És ha nem a szakmájában dolgozik, az miért baj? Én a szakmámban dolgozom és sz@rul keresek. Én is váltanék, ha lenne jobb lehetőség, de nincsen. Én halálra dolgozom magam 400.000 forintért, reggel 4:20-kor kelek ehhez képest ő úgy keres ennyit, hogy készenlétben van. Igazából többet elért a fiad, mint a legtöbb magyar 50 éves korára.

tegnap 21:57
 37/37 anonim válasza:
0%
Havi 400k f@szveresert? Hol kell jelentkezni?
ma 00:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!