Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 21 éves,dolgozó gyermek...

21 éves,dolgozó gyermek itthoni semmittevése ellen valami jó tanács?

Figyelt kérdés

Legidősebb fiam 21 éves,szakmájában nem akar dolgozni,ehelyett 2 éve magyar cég által európai országokban polcrendszert épít.December 15-én hazajött,mert leállás.Akármikor itthon volt,sosem vártunk semmit,hisz alig látjuk.De most 2,5 hónapja itthon van,nem aggódik azon,hogy nem küldik ki,hisz kapja a minimálbért így is,és a félretett pénzéből a haverral bányagépet akarnak venni és abból megélni.A problémánk az,hogy úgy él itthon,mint egy hotelben,konkrétan a kiadásokba 0 Ft-tal száll be,egyszer nem vesz hazára semmit,miközben naponta 2-szer boltban van.A házimunkába annyit segít be,hogy elviszi egyszer a kutyát sétálni,hoz be 2 vödör fát és ha kiírom neki reggel,akkor mosogatógépet kipakol vagy felporszívózik.Beletojik mindenbe,játszik órákat a gépen és ha felmerem emlegetni,esetleg kérdezni,meddig óhajt így élni,flegma és inkább elmegy itthonról.Tanácstalanok vagyunk.Karácsonykor is a szemembe vágta,hogy ő csak addig marad itthon,amíg meg nem szedi magát,mi csak egy indulás vagyunk neki,hisz annyi pénze lesz,hogy még mi fogunk kölcsönkérni tőle.

Van erre a helyzetre valakinek tanácsa?

tegnap 15:31
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
27%

Nekem egy lányom van, 17 éves! Kilószámra veszem a kekszet, pogácsát, nápolyit csokit, pedig csak ketten lakunk. De azt akarom, hogy legyen bőven az asztalon mindenből, érezze jól magát, ne érezzük azt, hogy egymás elől esszük el!

A lányom szólt is, hogy túlzás amit csinálok. Hogy kidobom a pénzt. De én így szeretem hogy legyen gyümölcs, sütemények, zöldség minden. Es 21 éves korában is így lesz. Félreteheti a pénzét, gyűjtse meg autóra, valamire, mintsább bepótoljon. Ja, de én szeretem a gyerekem!

tegnap 18:13
 22/37 anonim ***** válasza:
83%

"Karácsonykor is a szemembe vágta,hogy ő csak addig marad itthon,amíg meg nem szedi magát,mi csak egy indulás vagyunk neki,hisz annyi pénze lesz,hogy még mi fogunk kölcsönkérni tőle."

Szemedben mondta, hogy csak kihasznál titeket. Mit vársz ezek után?

tegnap 18:36
 23/37 anonim ***** válasza:
27%
22 es, es vajon miért mond ilyet egy gyerek? Mert már tudja, érzi, hogy nem szeretik es szarba sincs véve!
tegnap 18:46
 24/37 anonim ***** válasza:
32%

21 éves? Valaki az egyetemen az alapszakkal ilyenkor végez. Most építi az egzisztenciáját gondolom.

Inkább az a baj, hogy sok a gyerek és aki dolgozik sose tudod elhelyezkedni a szakmájába normálisan. Lehet nem alaptalan, hogy nem ad.

tegnap 18:59
 25/37 anonim ***** válasza:
84%
Fiam, mától itthon ezek a feltételek: .... Ha nem tetszik, elsejétől albérlet vagy mégiscsak apád. Bohócnak néz, bármit teszel ez már így marad, sosem fog ragaszkodni hozzátok. Akkor viszont ne küzdj vele egy percet sem.
tegnap 19:04
 26/37 anonim ***** válasza:
69%

"es vajon miért mond ilyet egy gyerek? Mert már tudja, érzi, hogy nem szeretik es szarba sincs véve!"

Egy felnött gyerek ilyet nem mond, hanem 18 évesen már rég lelépett volna, ha nem szerették volna.

tegnap 19:09
 27/37 anonim ***** válasza:
41%
Nem olyan könnyű elköltözni ebben a korban 26 os, csak ha ütnek vernek, kidobnak!
tegnap 19:11
 28/37 anonim ***** válasza:
72%
27es, akkor válassza a kisebbek rosszat, hogy belead a közösbe és besegit. Ezek szerint nem volt olyan rossz élete a szülöi házban, ha nem lépett le. Mert nem az a helyzet, hogy nem tud beleadni, hanem hogy nem akar osztozkodni. Ezt csak a gátlástalan haszonlesök, élösködök teszik.
tegnap 19:20
 29/37 anonim ***** válasza:
66%

Az nem baj, hogy nem a szakmájában dolgozik. Ha a polc építésével tud jobban keresni, akkor miért ne csinálhatná?

Ha úgy is kap pénzt, hogy nem kell dolgoznia, pláne jó helyzetben van.

A baj szerintem ott van, hogy bányagépet akar venni. Nem értek annyira hozzá, de szerintem jobban járna, ha félre tenné a pénzt lakásra mondjuk.

Az viszont jogos, hogy ha otthon lakik veletek, akkor a házimunkából mindenképpen vegye ki a részét! Én mondjuk nem tudnám elnézni, hogy anyám takarít én meg lógatom a lábamat...

A pénz kérdéséről azt gondolom, hogy nem azt kéri tőletek, hogy házat vegyetek neki, csupán had lakhasson otthon amég el tud indulni. Azt írtad alig van otthon. Most ez a 2-3 hónap ennyire csak nem terhel meg titeket.

Az más lenne, ha mindig otthon lakna. Ha januártól januárig otthon lakik és úgy dolgozik, akkor természetesen jogos, hogy belead a költségekbe. De pár hét vagy hónap segítségnek bele kellene férnie.

A bányagépről lebeszélném a helyedben, azzal nem fog sokra menni. Tegye félre azt a pénzt, akkor pár év alatt talán összejön a beugró egy lakásra. Így ő is el tud indulni az életben.

tegnap 19:21
 30/37 anonim ***** válasza:
72%

"Karácsonykor is a szemembe vágta,hogy ő csak addig marad itthon,amíg meg nem szedi magát,mi csak egy indulás vagyunk neki,hisz annyi pénze lesz,hogy még mi fogunk kölcsönkérni tőle."🤣🤣🤣

Aha. Álmodik a nyomor! Nem úgy lesz az ám, mint ahogy a nagyúraság gondolja. Mi is a nagy terv? Bányászat? Csak olyan cirka tíz évet késett el vele. A kripto piac is egy nagy lutri lett mára, főleg mert mindenki titkon abban reménykedik (csak úgy mint a fiad), hogy egyik napról a másikra multi milliárdos lesz, és mindezt úgy, hogy kb. a kisujját sem mozdítja. Álomvilág...

A fiadból még azt is kinézem, hogy ha nyerne a lottón akkor nem is tartaná veletek a kapcsolatot, mivel számára ti már "kisemberek" lesztek. Látszik rajta, hogy önző és lusta természet. Valószínűleg ez a te sarad is, időben kellett volna helyre tenni. Na mindegy.

Meg kell neki mondani, hogy a következő hónaptól be kell szállnia a kiadásokba (ne csak a pofázáshoz legyen felnőtt) vagy csomagolhat. És azt is elmondanám, hogy nem azért döntöttem így, mert le akarom húzni, hanem azért mert nagyon pofátlanul viselkedik. Ha már mi vagyunk számára a "kiindulópont" akkor kicsit több tiszteletet!

tegnap 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!