Hogyan tegyem meg ezt?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, még a szüleimmel élek, de már látom, hogy sohasem leszek a szüleimmel jó viszonyban. Folyton veszekedünk, főleg apámmal, néha be kell vallanom, hogy én robbantom ki a dolgot, ezen szeretnék változtatni is. Az a gond, hogy én nagyon érzékeny tipus vagyok és ha esetleg a szüleim mondanak valamit ami számukra vicces vagy nem sértő de számomra igen, akkor ezekből elég nagy veszekedés jön ki. Sajnos már ott tartunk, hogy mindenki azt hiszi a másikról, hogy nem szereti. Apám azt hiszi nem szeretem, illetve néha én is elgondolkodom, hogy szeret-e? Tudom, hogy ez a kapcsolat soha sem lesz már olyan mint a régi, viszont szeretném, hogy ezt az egészet valahogy kezelni tudjuk. Én most fogok menni egy ingyenes pszihológiai tanácsadásra, hátha segít. De nem tudom. Azon is gondolkodtam, hogy jobb lenne ga elköltöznék, csak sajnos nem találok munkát sem Pesttől 300kmre lakom. Itt csodának bizonyul egy állás. Már bármit elvállalnék csak legyen. Mit tudnátok tanácsolni?

márc. 5. 21:28
 1/5 anonim ***** válasza:
40%

A pszichológis nem ad tanácsot. Ha jó a szakmájában. Ahogy itt sem tud tanácsot adni senki más ember életére. Fel fogja hozni a hosszútávú terápia a traumákat.

Nem szereted a családodat, vagyis nem jól, hiszen ők nem tanítottak meg a szeretetre.

márc. 5. 21:38
 2/5 anonim válasza:
100%
Vannak olyan barátaid, akiknek már van saját lakásuk? Én még régebben azt csináltam, hogy átmentem párszor néhány barátomhoz egy rövid ideig, amíg nem találtam magamnak egy saját lakást. Tudom, ez forán hangzik, de nálam bevált. Azt még hozzáteszem, hogy nem ingyen éltem ott. Most én nem arról beszélek, hogy éjszakánként hány Ft adtam, hanem házimunkára, bevásárlásra, ajándékokra gondolok.
márc. 5. 21:41
 3/5 A kérdező kommentje:
A helyzet az hogy a baráti köröm is a szüleivel él, illetve nincsen párkapcsolatom egy jó ideje. Én próbálom helyre hozni a helyzetet és nem elmenni, viszont nem tudom mi lesz ebből.
márc. 5. 21:44
 4/5 anonim ***** válasza:
79%
Keress olyan munkahelyet ahol lakhatást is biztosítanak, lehetőleg minél messzebb a mostani lakhelyedtől.
márc. 5. 22:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem véletlen a közmondás: "soha se mond, hogy soha"

Az ember élete során nagy változásokon meg át.

Ezek szakaszokra is bondhatók. Mindegyiknek megvan a jellemzője, és ezek sokszor ellentétesek.

Te most, olyan életszakaszodban vagy, ahol meg kell erősítsd önnállóságodat. Minden arra ösztönöz, hogy elszakadj, és önálló életet élj. Ez az élet rendje.

A szeretet megkédőjeleződése csupán "evolúdiósan" kialakult motiváció, nem objektív valóság.

A szüleid más életszakaszban vannak, és jó esetben megvan az ezzel járó életbölcsességük is. Még ha a napi gyakorlatban, pillanatnyi helyzetekben tudatosan nem is tudják az kinyilvánítani.

márc. 6. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!