Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 21 éves,dolgozó gyermek...

21 éves,dolgozó gyermek itthoni semmittevése ellen valami jó tanács?

Figyelt kérdés

Legidősebb fiam 21 éves,szakmájában nem akar dolgozni,ehelyett 2 éve magyar cég által európai országokban polcrendszert épít.December 15-én hazajött,mert leállás.Akármikor itthon volt,sosem vártunk semmit,hisz alig látjuk.De most 2,5 hónapja itthon van,nem aggódik azon,hogy nem küldik ki,hisz kapja a minimálbért így is,és a félretett pénzéből a haverral bányagépet akarnak venni és abból megélni.A problémánk az,hogy úgy él itthon,mint egy hotelben,konkrétan a kiadásokba 0 Ft-tal száll be,egyszer nem vesz hazára semmit,miközben naponta 2-szer boltban van.A házimunkába annyit segít be,hogy elviszi egyszer a kutyát sétálni,hoz be 2 vödör fát és ha kiírom neki reggel,akkor mosogatógépet kipakol vagy felporszívózik.Beletojik mindenbe,játszik órákat a gépen és ha felmerem emlegetni,esetleg kérdezni,meddig óhajt így élni,flegma és inkább elmegy itthonról.Tanácstalanok vagyunk.Karácsonykor is a szemembe vágta,hogy ő csak addig marad itthon,amíg meg nem szedi magát,mi csak egy indulás vagyunk neki,hisz annyi pénze lesz,hogy még mi fogunk kölcsönkérni tőle.

Van erre a helyzetre valakinek tanácsa?

tegnap 15:31
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
32%

Nekem olyan fura amikor egy szülő a SAJÁT gyerekétől így sajnálja a kaját.

Szerencsére ez nálunk soha nem volt és nem is lesz napirendi téma vagy konfliktusforrás.

tegnap 17:11
 12/37 anonim ***** válasza:
35%
Zárcsere. Vagy tejel, vagy tipli... Semmi sincs ingyen.
tegnap 17:16
 13/37 anonim ***** válasza:
83%

#11, honnan tudod, hogy nincs már amúgy is fillérre beosztva a pénzük?

A mai kajaárak már egy embernél is meg tudják rendesen nyomni a havi kiadást.

tegnap 17:20
 14/37 anonim ***** válasza:
20%
Te sem vagy egy álom anya
tegnap 17:23
 15/37 A kérdező kommentje:
#11 Havi 400000-t kap csak azért mert itthon van.És van még egy 10-es gimis és egy 4 éves gyerek.És amikor elveszi az utolsó pogácsát a testvérétől,mert az neki jár,akkor ki a rossz?Most is bármit kér,segítünk.De néha vásárolhatna,mondjuk mosóport,ha már hetente 3-szor mossa a ruháit...Meg felnőttként igenis fel lehet fogni,hogy nem ingyen van,ami a hűtőbe bekerült.
tegnap 17:44
 16/37 anonim ***** válasza:
23%

Hát ne haragudj meg, de itt veled van a baj. 21 évesen már férjnél voltál és terhes voltál? Akkor most 42 lehetsz kb. Szép teljesítmény mondhatom. 3 gyereket minek vállalták ha szabad kérdeznem, ha még a kaját is sajnálod az egyiktől?

Egyetemre amúgy engedted volna? Nem tudtad volna egy kicsit a helyesebb út felé terelni és támogatni, hogy azt csinálja, amit szeret? Szerintem haragszik rád. Én is ezen az elven lennék, ha anyámék tudnám, hogy nem tettek meg mindent, hogy nekem legalább jó sorsom legyen. Szerencsére nem így van, és 21 évesen még anyam nem hányja fel a kaját, sőt..

Te nevelted, ez van.

tegnap 17:46
 17/37 anonim ***** válasza:
54%

11 vagyok.

Nem velem kell ordibálni, nem én eszem el a kajádat!

Ha ez így van, akkor neki tálald ezt így!

Bár szerintem több probléma is van itt mint a kommunikációs, a te stílusod is hagy kívánnivalót maga után.

Egyébként ez tipikusan az a kérdés, hogy időközben derülnek ki újabb és újabb infók.

Már a testvérétől veszi el az utolsó pogácsát. Aha. Te pedig teljes mértékben makulátlan vagy.

Mesélj még kérlek...

Megkockáztatom a kérdés egy hergelő kamu.

tegnap 17:51
 18/37 anonim ***** válasza:
39%

A fiad a család tagja. Te törödtél vele, mig elindult az életben. Te is másra költhetted volna a pénzed, de a fiadat elláttad, ez volt szülöként a kötelességed. Most neki a kötelessége ezt viszonozni, ha a család tagja akar maradni. Egy család arról szól, hogy egymást támogatjuk, mindenki ott segit ahol tud. És nem arról, hogy a gyerek csak kap és nem ad. És most tud a fiad beleadni is a közösbe.

Ha most nem teszi meg, ne várd,hogy idös korotokra támogatni fog, vagy segiteni nektek. A hállátlan gyerek nem ér annyit, hogy tönkre tegyen titeket. Én ultimátumot adnák neki. Ha nem fogja fel, hogy máshol még többet kell fizetnie, akkor az az ö dolga. Oldja meg maga.

tegnap 17:59
 19/37 anonim ***** válasza:
37%

21 éves gyerekem fogyasztását ha úgy nézném, mint egy idegen bérlő fogyasztását, felkötném magam!

Szégyen!

Végülis az egész hangvételeden egy dolog hallatszik, hogy igazán nem szereted a fiad, nincs köztetek lelki kapocs. Ez ahogy írsz róla, nem egy szerető anya írása, 21 évesen szerintem elég jó szintet ért el, ügyes.

Jól tenné, ha semmibe venne, megérdemled. Gyereket potyogtatni tudsz, de nyújtanivalód nuku, ott verekednek az utolsó kekszen!

tegnap 18:01
 20/37 anonim ***** válasza:
75%

Hát jól hagytad a fejedre nőni, de még nem késő.

Velem így biztos nem ugatna senki a saját portámon, ahogy te leírtad, hogy mit enged meg magának ez a kis senki. Nem, a saját gyerekem sem, mert a szülő nem a kölök rabszolgája.

Megmondanám a következő okádék dumájánál, hogy ez volt az utolsó húzása, elindítom a kényszerkijelentést és van egy hónapja csomagolni, lakhatást keresni. Nem érdekel, hogyan.

Azért legyen már a lófsznak is vége, kérdező!

tegnap 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!