Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarhatja anyu, hogy én...

Miért akarhatja anyu, hogy én is küszködjek az életben? Nehéz sorsom legyen, mint neki.

Figyelt kérdés

Rólunk: egyke vagyok, anyu 18 évesen szült engem, elvált, majd újra férjhezment, 25 évig élt egy lusta italozó emberrel, többnyire csak anyu dolgozott, rossz anyagi körülmények között élt.

Nekem anyu nővére és a nagyszülők segítettek anyagilag az egyetemi éveim alatt. Dolgoztam férjhez mentem, 2 gyerekem van(9 és 2 éves).

Január 1-én felhívtam, kértem, hogy utazzon hozzánk, mert el akarok a férjemtől költözni. Segítsen vagy egy hétig, míg intézek albérletet. Pénzt nem kértem, van 5-6 havi tartalékom

Itt jött a válasza: "Te választottad, én még rosszabbul éltem, jó dolgodban vesztél meg, nem segítek". Azóta nem hívtuk egymást.

Miért akarja, hogy én is egy rossz kapcsolatban éljek?

Mikor jól tudja, hogy milyen érzés.

tegnapelőtt 19:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
33%
Elképzelhető, hogy anyukád nem akart abban támogatni, hogy elválj a férjedtől, de az lenne a legegyszerűbb, legtisztább, ha megkérdeznéd Tőle telefonon, miért reagált így a kérésedre? Én a helyedben azt is elmondanám Neki, hogy ez Neked mennyire rosszul esett.
tegnapelőtt 21:15
 12/24 anonim ***** válasza:
93%

Irigy kutya. Dögöljön meg a más tehene is szerinte.

Boldogtalan és sajnos ezt azzal akarja kompenzálni, hogy mást is lehúz a szerencsétlenségbe, mert nem bírná elviselni, hogy boldog a másik.

tegnapelőtt 21:25
 13/24 anonim ***** válasza:
41%

Nem biztos, hogy az ő hibája, csak azt a mintát követték 50 éve is, hogy ha nem ver, nem iszik naponta, nem zavar bele a gyereknevelésbe, akkor az a férj megüti a mércét.

Engem se értett senki, mikor egy erősen ellaposodott kapcsolatot lezártam. Azt mondták, hogy jobbat úgyse kapok, minek álmodok túl nagyot. Én elköltöztem a városból is, új munka, új barátok, egy táskával újra kezdtem és találtam olyan embert, aki több. Mások akkor mégsem értették, miért vagyok olyan bátor, túl kockázatos. Anyád is így élheti meg a válásod.

tegnapelőtt 21:32
 14/24 anonim ***** válasza:
91%

13.: Ez inkább irigységnek tűnik, nem régimódi gondolkodásnak.

Másrészt jobb lenne, ha a rokonok nem akarnák eldönteni a másik helyett, mit csináljon. Nem látnak bele abba a kapcsolatba, a lelkiállapotba, nem tartozik rájuk. Én nem szoktam ítélkezni, ha ilyet hallok.

tegnapelőtt 21:37
 15/24 anonim ***** válasza:
47%
Rengeteg ilyen szülő van, sajnos. Tipikus magyar felfogás.
tegnapelőtt 22:20
 16/24 anonim ***** válasza:
52%
Nem értem ebből miért következik az, hogy azt akarja, rossz kapcsolatban élj. Nem akar oda menni segíteni, ennyi az egész. Ha felnőtt vagy, képes kell hogy legyél megoldani egy költözést. A nagy nyilván iskolás, a kicsi bolcsis, mi a probléma?
tegnap 06:44
 17/24 anonim ***** válasza:
77%

13 egy felnőtt ember nem mutogathat mindenért a másikra. Lett volna ideje összeszedni magát.

Megoldottad, tudod hogy sajna nem szamíthatsz rá...majd ha ő kér segítseget minden jogod megvan nemet mondani.

tegnap 07:43
 18/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A kicsi nem bölcsis. Otthoni munkám van. Mindig velem van. Ezért kellett volna a segítség, ő tudta jól a helyzetemet. A munkahelyén akkor téli leállás volt, még szabit se kellett volna kivennie.

tegnap 07:48
 19/24 anonim ***** válasza:
19%
Oké. De ez még mindig csak azt jelenti, nem akar segíteni, nem azt, hogy azt akarja, abban a kapcsolatban maradj. Amúgy ha dolgozni tudsz q gyerek mellett, akkor nyilván osszepakolni is, tehát simán el tudsz költözni. De ha mégsem, miliő cég van, akik vállalnak költöztetést úgy, hogy ők pakolnak össze. Értem, hogy kényelmesebb lenne vagy lett volna anyaddal, de azt is értem, hogy ő nem akarja erre áldozni a szabadidejét
tegnap 08:08
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Na ezt megjegyezném, aztán én is ennyire segítenék amikor szüksége lenne rá.
tegnap 08:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!