Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőkkel közös ingatlanvásárl...

Szülőkkel közös ingatlanvásárlásba belemennétek? Vagy inkább albérlet?

Figyelt kérdés
Az lenne megoldás a külön-költözésemre, hogy a szüleimmel együtt vennénk egy házat közösen. Én az 1/3-át ki tudnám fizetni, ők a 2/3-át adnák. A tulajdonmegoszás is eszerint lenne. Utána csak én laknék ott (nekik már van házuk), nem kellene lakbért fizetnem, csak a rezsit. Az apróbb bökkenő csak annyi, hogy 46 km-re van a ház munkahelyemtől (és Budapest határától kb. 40 km-re). Homeoffice jelenleg sajnos csak nagyon ritkán, előre megbeszélve engedett a munkahelyemen, de lehet nem maradok ott örökre. Csak azon a környéken tudnánk házat vennni, közelebbire nem lenne elég a budget, illetve ők lakást nem is vennének, csak házat. Szóval az ingázást vállalni kéne (van kocsim) Ez kb. 45 perc autóút, utána 15 perc metró. Én úgy gondolom, ez még mindig jobb megoldás az albérlethez képest. Plusz egy kertes házban amúgy is szívesebben élnék, mint egy lakásban. Ti hogy látjátok? Hitelt semmiképpen sem akarok felvenni.

ma 13:54
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
95%

Sok évvel ezelőtt autóvásárlásba mentem bele hasonló kondíciókkal. Nagyon-nagyon rossz vége lett. Semmiképpen nem ajánlom ezt az ingatlanvásárlást, százszor inkább egy pesti garzon hitellel.

N

ma 16:01
 32/33 anonim ***** válasza:
Albérlet, de még inkább hitel, ha már van értelmes önerőd (50%)
ma 19:47
 33/33 anonim ***** válasza:

Nem értem miért nem adják oda a pénzt és lesz az egész a te neveden. Miért kell nekik mindenképp rész?

Nem biznak benned? Vagy irányítani akarnak?

Én nem közösködnék. Miért kell mindenképp kertes? Te majd nyírod a füvet? Vagy ők futkosnak oda? Mi a célja ennek az egésznek? Neked akarnak segíteni hàzzal vagy mi?

ma 21:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!