Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőkkel közös ingatlanvásárl...

Szülőkkel közös ingatlanvásárlásba belemennétek? Vagy inkább albérlet?

Figyelt kérdés
Az lenne megoldás a külön-költözésemre, hogy a szüleimmel együtt vennénk egy házat közösen. Én az 1/3-át ki tudnám fizetni, ők a 2/3-át adnák. A tulajdonmegoszás is eszerint lenne. Utána csak én laknék ott (nekik már van házuk), nem kellene lakbért fizetnem, csak a rezsit. Az apróbb bökkenő csak annyi, hogy 46 km-re van a ház munkahelyemtől (és Budapest határától kb. 40 km-re). Homeoffice jelenleg sajnos csak nagyon ritkán, előre megbeszélve engedett a munkahelyemen, de lehet nem maradok ott örökre. Csak azon a környéken tudnánk házat vennni, közelebbire nem lenne elég a budget, illetve ők lakást nem is vennének, csak házat. Szóval az ingázást vállalni kéne (van kocsim) Ez kb. 45 perc autóút, utána 15 perc metró. Én úgy gondolom, ez még mindig jobb megoldás az albérlethez képest. Plusz egy kertes házban amúgy is szívesebben élnék, mint egy lakásban. Ti hogy látjátok? Hitelt semmiképpen sem akarok felvenni.

ma 13:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
91%
Vagy adnak, és akkor 1/1-ben te leszel q tulaj, vagy ne adjanak. Ez iyg nagyon gáz és kimondottan érdekelne, mi az oka, hogy így terveznek
ma 14:23
 12/34 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk azt én sem értem, hogy miért nem a gyerek érdekeit nézik a szülők ?!

Egy szülő sem akarhatja, hogy a gyereke ingázgasson csak azért, hogy mindenáron házban hajthassa le a fejét.

Én lakást vennék a melóhelye közelében és azt könnyebb is fenntartani, aztán ha majd családot alapít, lesz home office vagy más munka, akkor még mindig költözhetnek családi házba.

Egyedül teljesen felesleges egy családi ház - pláne, ha kva messze van a munkahelytől!!

ma 14:25
 13/34 anonim ***** válasza:
13%

11-es: mert a szülők is be akarják magukat biztosítani, ami érthető.

Mi van, ha jön egy kis kva és ráveszi a gyereket valami őrültségre és veszik a szülők pénze?!

ma 14:26
 14/34 anonim ***** válasza:
91%

#7 vagyok, ha a szülők többségi tulajdonosok, akkor beleszólhatnak a hétköznapi dolgokba, beállíthatnak váratlanul és később abba is, hogy "ezt a nőt nem költöztetheted be, utáljuk" és máris vége.

A másik, hogy miért nem jó nekik a lakás? Mire kell a kert és a nagyobb tér egy egyedülálló embernek a szülei szerint?

ma 14:26
 15/34 anonim ***** válasza:
97%

"Mondjuk azt én sem értem, hogy miért nem a gyerek érdekeit nézik a szülők ?!"

Mert konkrétan maguknak vásárolnak egy házat, nem q gyereknek

ma 14:27
 16/34 anonim ***** válasza:
69%

13

Erre szokták a haszonélvezeti jogot használni.

ma 14:28
 17/34 anonim ***** válasza:
79%
Hát ha a szülők maguknak vásárolnak új házat, akkor költözzenek ők oda és a gyereknek meg adják oda a régit. :)
ma 14:32
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Házastárson kívül nem vállalnék be közös tulajdont senkivel.
ma 14:33
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

17

Nyilván nem akarják nakei azt se oda adni.

ma 14:38
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt....

Anyukám példájából.

Ő a mamámmal nagyon jóban volt. De tényleg. Rengeteget segítettek oda vissza, nagy volt az összetartás.

Mama ajánlotta fel, hogy építkezzünk az ő házukra. Külön lakás, az udvart pedig megosztanánk. Szeretné, ha nem költöznénk el, ott maradnának az unokák.

Minden le lett papírozva, felépült a ház.

A felső szintbe 1Ft-ot nem adott bele, azt anya és nevelőapám teremtette meg.

Majd mikor odaért az egész, hogy kész lett, a drága mama egyik napról a másikra meggondolta magát.

Az elötte totál jó viszony 1 nap alatt szertefoszlott.

10 év bíróságra járás lett az eredménye.

ma 14:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!