Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan dolgozzam fel az...

Hogyan dolgozzam fel az életem első költözését?

Figyelt kérdés
Kirepülök a nagybetűs felnőtt életbe, elhagyom a családot és azt az otthont/várost ahol felnőttem. Jó tanácsok?

febr. 15. 07:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
43%
9, miért gondolod, hogy aki a szüleivel él az életképtelen? Saját tapasztalat?
febr. 15. 10:37
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne úgy fogd fel hogy elrepülsz, mert nem örökre hagyod ott őket, a kapcsolatot tartania fogod velük (gondolom)
febr. 15. 11:54
 13/16 anonim ***** válasza:
75%

#11,

Az életképtelent ne keverjük azzal, hogy eddig mindig megcsinálták helyette (lehet én járok rossz helyre, de még nem láttam tinit sem a piacon, sem a boltban húst venni).

Egyszerűen nincs benne a napi rutinban, hogy átgondolja hazafelé, hogy mi van otthon, mit kéne venni.

febr. 15. 11:58
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

13, azért ezt nem gondolod komolyan, hogy aki szüleivel él azt hiszi hogy csak úgy terem a hűtőben a kaja. Kicsit érdekesen fogalmazol. És az sem feltétlen igaz, hogy mindent megcsináltak helyette, csak mert a szüleivel lakik.

Érdekes, hogy pont a piacot hozod fel, én kb. 30 éve járok piacra és igen sok fiatal lány van, a fiatalabbak legtöbbször még anyukájuknak segítenek a vásárlásban, de tudják, hogy mire való a piac, és nem várják a hűtőbe varázsolt ételt :) Egyre több helyen látom ezt a "na majd most megtanulod mentalitást" a fiatalok felé, és nagyon nem értem miért kell ennyire bambának nézni őket.

Örülök, hogy nem most vagyok 20 éves.

febr. 15. 13:13
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

#14,

Azért a "hűtőben születik" poént nem kellene szó szerint érteni.

Piac: az, hogy valaki segít, nagyon nem egyenlő azzal, hogy lemegy, azzal a céllal, hogy vegyen alapanyagot a főzéshez, amit ő állít össze. Így értettem a hús vételét és a piacot is.

Ezzel nem néztem senkit sem bambának, ez a realitás: ha valaki megcsinálja helyette (pl anyu), majd hülye lesz ő csinálni. Van jobb dolga is.

Ha elköltözött, kénytelen lesz minden nap, nem akkor, ha épp olyan kedve van. Na erre célozgattam.

febr. 15. 15:55
 16/16 anonim ***** válasza:

Én izgatott voltam annak idején. Sőt azóta is.

Rengeteg dolog van, amit gyerekként nem igazán lehetett, de most tulajdonképpen senki nem tiltja. Pl hogy desszertet egyél előételnek, éjjel kettőkor főzz, minden nap házibulit tarts, megvedd a boltban azt a hülyeséget stb.

Tanácsom csak annyi, hogy élvezd!

tegnapelőtt 13:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!