Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi oka lenne egy szülőnek a...

Mi oka lenne egy szülőnek a nagykorú fia/lánya nevére íratni a házat, amiben él?

Figyelt kérdés
Adott a családi ház, ott él az egyik szülő(a másik halott). A fia/lánya tanul 100+ kilométerrel arrébb. Jelenleg a ház fele a "gyereké" a másik fele az életben lévő szülőé, akinek amúgy nincs haszonélvezete a házon.
tegnap 17:11
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
48%
20-as: egyenes ágon nincs illeték
tegnap 20:10
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha a gyereknek valami olyan helyzet kerül, hogy pl hitelt kéne felvegyen valamire, de nincs semmilyen vagyona, akkor a szülő emiatt is ráírarhassa, vagy akármilyen más helyzetben, amikor a gyereknek előnyére válik, hogy van saját ingatlanja.
tegnap 20:33
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Hogy ne kelljen az örökléssel foglalkozni.

Lehet sok tévhit a fejében az hagyatéki eljárásról, illetékről stb stb és azt gondolja ezzel a gyereke életét könnyíti meg, amikor lesz elég baja amúgy is a halála miatt.

tegnap 20:34
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az volt az ok, hogy Anyu belátta, Apu halála után nem tudja kezelni a hivatalos ügyeket (addig apukám kezelte). Haszonélvezettel megkaptam a lakását, minden hivatalos ügyet, számlát az én nevemre írattunk Apu halála után. Gondoskodtam a számlák befizetéséről, mindenről. Egyszerűbb volt Anyu halála után a hagyatéki eljárás is, mert a számláján meg haláleseti rendelkezés volt, gyakorlatilag nem maradt a nevén érték. Ezt persze csak azért lehetett megcsinálni, mert bízott bennem.
tegnap 20:43
 25/29 anonim ***** válasza:
34%

Nyitóra:

Ha meghal az özvegy szülő, akkor nem kell hagyatéki tárgyalás ahhoz, hogy értékesítse a gyereke a lakást.

tegnap 21:53
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
#21: Illeték nincs, de a közjegyzőnek elég vastagon kell perkálni. Főleg, ha egy értékesebb ingatlanról van szó, esetleg más vagyon is akad, több százezerre is rúghat a közjegyzői díj. Munkámból adódóan napi szinten fordul meg a kezemben hagyatékátadó végzés, nem a levegőbe beszélek.
ma 07:26
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
#15: Bankszámlát nem kell megszüntetni, elég ha haláleseti rendelkezést csináltok a banknál, így az sem lesz a hagyaték része, de kit te szeretnél, az rendelkezhet a számlád felett majd.
ma 07:29
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a kommenteket.

Nálunk pl mamámnak 2 gyereke volt. Nagynéném és apa.

Apa 1995-ben meghalt. Akkor mama közölte, hogy nem tart igényt rám, mint unoka ezek után (3 éves voltam).

2008ban mikor kiderült, hogy rákos, nagynénémre iratta mindenét. Hogy én véletlen se örököljek semmit.

(unokatesómmal tartom a kapcsolatot, tőle tudtam meg ezt)

ma 09:22
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

9-es, nekünk miután meghalt anya több, mint félév volt, mire minden szrság lezárult, pedig nem voltak "ügyei", másik gyereke, titkos dolgai, egyszerűen csak ennyi munkája van a közjegyzőnek.

És ahol "egy gyerek" van - azért ebben se legyél olyan biztos, hogy tényleg egy gyerek van. 😁

A családban a hagyatéki eljárás során derült ki, hogy amúgy apukának van két "másik" gyereke, akikről senki nem tudott. Innentől kezdve az egyszerű ügy hirtelen rhadt bonyolult lett, mert jelentkeztek a gyerekek is.

ma 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!