Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha az apámmal...

Mit csináljak, ha az apámmal való kapcsolatom most is kihatással van az életemre?

Figyelt kérdés

Kiskoromban elhagyott apám, elment külföldre, évente egyszer jött haza a saját születésnapjára. Nem szeretném tovább részletezni, mert nem ez a lényeg most.

Hanem, hogy mivel nem volt itt velem, borzasztó apakomplexusom lett. Ez nem csak annyit jelent, hogy idősebb párt keresek. Ez nálam úgy mutatkozik meg, hogy nem tudok szerelembe esni, kötődni férfiakhoz, pedig hozzájuk vonzódom. Ezért nem is volt kapcsolatom, mert senkivel nem érzek semmit, csak szexre kellenek. Nem tudok vele mit csinálni sajnos, hiába próbálkozom. Szeretnék majd családot, de egyelőre egy őszinte, felhőtlen szerelemért is nagyon hálás lennék, de egyszerűen senkivel nem ment eddig. Illetve azt érzem, hogy nincs is szükségem férfira az életemben, hiszen nem volt soha férfi az életemben, anyukám is egyedül nevelt fel. Egyszerre nem akarok kapcsolatot, de a szívem mélyén mégis, csak nem tudok kapcsolatba lépni, mert játszani nem szeretnék senkivel, vagy húzni az idejét. Ha valakivel elkezd komolyodni, megundorodom tőle, és rövidesen véget vetek. Csábítani szeretek, de amint viszont érdeklődést mutatnak, undorodom.

Mit tegyek? Fel tudom dolgozni a traumát egyedül valahogyan? Leszek valaha szerelmes?

febr. 7. 22:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
37%
Anyádnak is jelentős szerepe lehet a dologban.
febr. 8. 14:18
 22/30 anonim ***** válasza:
20%

kėrdező csak játszani szeret férfiakal mint a macska az egerel .

most még sikerülni neki de 5-10 év mulva már nem fog neki menni.

akkor már jó lenne neki egy fėrfi.

febr. 8. 15:45
 23/30 A kérdező kommentje:

Fiú barátaim vannak, sok. Volt, amelyik bepróbálkozott, azzal már nem vagyunk barátok, nem tartjuk a kapcsolatot.

Azért gondolom, hogy miatta van az egész, mert én konkrétan SZERELMES voltam apámba. Évente egyszer jött haza, de nekem akkor csak ő létezett. Minden alkalommal, mikor visszament, napokig sírtam. Nagyon nagyon mélyen érintett, mert tudtam, hogy nem fogom megint látni egy évig. Aztán most, felnőtt fejjel rájöttem dolgokra vele kapcsolatban, még többet csalódtam, még tovább fokozódott a bizalmatlanságom.

A legutolsó próbálkozásomnál első alkalommal úgy jöttem haza, hogy SZERELMES VAGYOK! Aztán egyre csökkent ez az érzés, ahogy ő egyre többet érzett, én egyre kevesebbet. Pár alkalom után le is zártam, mert nem akartam őt sem bántani, húzni az idejét, hogy aztán megkapjam, hogy csak játszadoztam vele. Nem. Próbálkozom. Szeretnék szerelmes lenni. Csak senkivel nem megy. Pedig ő közel tökéletes lett volna. De nem megy.

febr. 8. 21:04
 24/30 A kérdező kommentje:

Anyukám mit tehetne róla? Szegény traumatizálva lett a férfiak által, vonzotta a hülyéket, nem volt szerencséje soha, úgyhogy miután én megszülettem, abba is hagyta a kapcsolatosdit. Nem akar férfit az életében, mert csakis rossz tapasztalatai voltak. Én nem mondom, hogy minden férfi ilyen, csak ő mindig megtalálta. De arról, hogy elment az ingerenciája a férfiaktól, arról nem tehet. Emiatt egyedül nevelt. De sosem uszított, vagy bármi, ő szeretné, ha nekem lenne egészséges kapcsolatom, illetve apámmal is szeretné, ha megjavítanánk (már hazaköltözött). De nem nagyon megy apámmal a dolog, most fogunk terapeutához menni, mert egyedül egyszerűen nem tudom kezelni, beteg az agya szerintem, de majd kiderül.

Katyvasz az egész, össze vagyok zavarodva, szeretnék normális lenni

febr. 8. 21:10
 25/30 anonim ***** válasza:
Ha normális szeretnél lenni, el kell tudnod engedni azokat az embereket vagy dolgokat, akik neked nem tesznek jót. Ne az apádat akard meggyógyitani, hanem magad. Ne azzal a kapcsolattal foglalkozz, hanem magaddal.
febr. 9. 02:52
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

Nekem zavaros ez a "nincs szerencséje a férfiakkal" dolog.

Egy: a nők is elismerik, hogy sok nő a rosszfiúkhoz vonzódik. Valószínűleg ez összefügg a megcsalásokkal és a családonbelüli erőszak jelenségével.

Kettő: sokszor hangoztatják, hogy mindig a nő választ, ha társkeresésről van szó, meg hogy a nők mennyire túljárnak a férfiak eszén stb. Akkor miért nincs szerencséje férfiakkal? Nem lehet az, hogy ő választ rosszul?

febr. 9. 13:21
 27/30 anonim ***** válasza:
Rosszul választ, mert selejtes a választék konstansul. Így elég nehéz jól választani. Vagy vesz egy férges almát, vagy lemond az almáról, elfogadva, hogy lehet sose jön el a megfelelő. Másképp nem lehet. Mint mindenhez, ehhez is kell szerencse, nemcsak ész
febr. 9. 14:27
 28/30 A kérdező kommentje:

Anyukámnak szintén zűrös gyerekkora volt. Senki nem tanította meg neki, hogy tisztelje, szeresse önmagát, mindig is önbizalom hiányos volt, és nem tudom, megfigyeltétek-e már, de aki alacsony energiákon mozog, az még jobban vonzza az energia vámpír embereket, akik a tiedből akarnak élősködni és lehúznak, hogy velük maradj, mert ha egy kicsit is tisztelnéd magad, észre vennéd, hogy nincsenek rendben bizonyos dolgok, és nem kéne eltűrnöd. Anyut kiskorában verték, alkoholista apja volt, anyukája meg nem tudott gyereket nevelni, mert éjjel-nappal dolgozott. Nem volt apja, aki megtanítsa, milyen bánásmódot kell elvárni, így ha valaki a minimumot nyújtotta, már azt hitte, megfogta az Isten lábát az illetővel. Sajnálom szegényt, mert nagyon megérdemelt volna egy egészséges kapcsolatot, de sose volt neki.

Tudjátok, megpróbáltam apámat kizárni az életemből. Viszont nekem olyan bűntudatom volt, hogy azt szavakba nem lehet önteni. Egyedül van, amiről ő tehet, de én nem akarok még belerúgni, annak ellenére, amiket csinált. Úgy sem volt jó, mert szörnyen éreztem magam, de így sem jó, mert nem bírom kezelni egyszerűen. Megyünk terapeutához, de nem tudom, nem fűzök hozzá sok reményt.

febr. 9. 23:30
 29/30 anonim ***** válasza:
Okos vagy kérdező, jó az okfejtésed, de anyukád peches is volt, nemcsak rosszul választott
tegnapelőtt 19:01
 30/30 anonim ***** válasza:
Kérdező, tök jó, hogy van időpont szakemberhez. Ennyi fel nem dolgozott szar után, amit a szüleid a nyakadba raktak, muszáj.
tegnapelőtt 20:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!