Ilyen esetben elmondanátok a szüleiteknek hogy felmondtatok a munkahelyeteken?
Ahhoz hogy értelmezhető legyen a kérdés muszáj elmondanom, hogy olyan gyerek voltam akinek mindig megmondták hogy mit kell csinálnia, a szüleim sokat vártak el tőlem én pedig igyekeztem megfelelni az elvárásaiknak, sosem az alapján döntöttem hogy én mit szeretnék, hanem hogy ők milyennek akarnak látni. Egy nagyon nívós egyetemet végeztem el, később rájöttem hogy ezt is csak azért mert belém nevelték, hogy a presztízsre szükség van.
Na lényeg a lényeg arra is rábeszéltek, hogy hol kezdjek el dolgozni és egyik szülőm egy elég nagy protekcióval bejuttatott. Én igazából nem érzem rosszul magam a munkahelyemen, de nagyon frusztrál hogy ez megint nem az én saját döntésem volt és fel se vettek volna protekció nélkül (ezt éreztette velem az igazgató is).
Tudom hogy nagyon nevetségesnek tűnik hogy felnőttként itt tartok, de szeretnék ezen változtatni. Van 1 B tervem amit szívesebben csinálnék viszont a szüleimnek az megint nem tetszene, ebben biztos vagyok. Nem tudom, hogy elmondjam nekik, mert végülis ők juttattak be…elég hülyén jön ez ki.

De arra azért NAGYON kíváncsi lennék, hogy szerinted min változtatott volna az, hogy a kérdező ""bevallotta"" (nem bevallotta, senki nem vallatta és erről szólt a kérdés) hogy protekcióról van szó. :)
Az, hogy a kérdező protekcióval kapott állást, miben változtat a hisztis rinyálós idegrohamos vergődéseden? <3

Látom, a válaszolók többsége nem érti a kérdés lényegét. A kérdező problémaája az, hogy a szülei annyira irányítják az életét, hogy mindent megszerveztek helyette, erővel irányították egy pályára, benyomták egy nekik tetsző munkahelyre. A kérdező érzi, hogy nem a saját életét éli. Teljesen jogos, hogy változtatni akar. A szülők most is uralkodnak rajta, ez abból is látszik, hogy fél elmondani nekik. Tulajdonképpen nem engedték rendesen felnőtté válni, beidomították egy engedelmes szerepre.
Ezen valóban változtatni kell, mert különben a szülők haláláig az ő akaratuk fog érvényesülni. Feltételezem, hogy együtt is él velük. Nem tudom, kapcsolata van-e, de ilyen családokban vagy elmarják a partnereket a felnőtt gyerek mellől, vagy ráerőltetnek valakit. Még a párválasztást is ők irányítják. Ezek a szülők megszállják a gyerekük életét, aki így nem tud normálisan élni.
Én azt tanácsolom, hogy először keressen egy jobb állást, utána mondjon fel. Jó lenne, ha a lakhatását is megoldaná addig, mert az se zárható ki, hogyha elmondja, hogy otthagyta a protekciós helyet, akkor elzavarják és kitagadják. Emiatt még pár évig pénzgyűjtés céljából maradjon, ha még nincs a költözéshez elég tőkéje.
Azok a fajta szülők, amilyenek a kérdező szülei, sokszor arra büszkék, hogy olyan "jógyerekük" van, aki még kamaszkorában se lázadt, nem volt vele konfliktus, egy csendes kisangyal. Csupán azt nem látják, hogy nem ez az egészséges. A kamaszkori lázadás nem feltétlenül azt jelenti, hogy valaki iszik, dohányzik, drogozik, zűrös alakokkal lóg és körbeszexeli a fél várost. Elég annyi, hogy időnként felesel a szülővel, nem akarja mindig azt csinálni, amit mondanak. Ha egy kamasz sose ellenkezik a szüleivel, akkor nagy eséllyel élete végéig beleragad a gyerekhelyzetbe,vagy késve lázad. Utóbbi esetre azt mondom, jobb későn, mint soha. A zsarnok szülők erre kifejezetten agresszíven reagálhatnak, ezért az egzisztencia előzetes megalapozása fontos. A lényeg, hogy pénzügyileg ne függjön tőlük. Valamint mindenképpen utólag jelentse be a változást, mert akkor sok veszekedést megspórolhat és azt is, hogy a szülők esetleg keresztbe tegyenek neki, mert akár az is kitelhet tőlük.

22-es!
Mindent leírtál helyettem!
Nem könnyű a kérdező helyzete, átérzem a problémáját, főleg úgy, hogy én a másik véglet vagyok. Nem tűröm, ha irányítanak.
Viszont nem ajánlatos csak azért felmondani, hogy lázadj a szüleid ellen. Azt ráérsz majd akkor, ha megteremtetted a saját lakhatásod, megélhetésed és nem lesz eszköz ahhoz, hogy irányítsanak a szüleid (pszichés zsarnokság). Csak okosan!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!