Apám kezd agresszívan viselkedni, impulzív, dührohamokat kap, mit tegyek?
11.: Köszönöm, nem vagyok mentális beteg. De annak meg nem nagyon van empátiája, aki pl. egy demens vagy skizofrén embert hibáztat, meg gonosznak tart. Te is kerülhetsz még olyan helyzetbe, hogy megbetegszel és veszekedőssé válsz. Mit éreznél, ha akkor azt hinné a környezeted, hogy gonosz vagy, azonnal kidobnának, meg hasonlók?
Azt is lehet látni, hogy manapság kezd zéró tolerancia lenni. Összemossák azt, ha valaki néha kiabál, ingerlékenyebb azzal, ha valaki már késsel kerget másokat . Pedig nagyon nem ugyanaz a szint.
13.: Szélsőséges vagy. Nekem az olyanoktól van hányingerem, akik nem képesek kezelni az eltérő véleményt kulturáltan, fekete-fehéren gondolkodnak és nem képesek a mentális betegségeket megkülönböztetni a tudatos rosszindulattól.
Sehol se írtam olyat, hogy ne éreznék együtt a kérdezővel. Egy ilyen probléma mindkét félnek nagyon nehéz. Első körben elbeszélgetnék az apával, hogy egyáltalán rálát-e a saját viselkedésére. Az nagyon informatív, hogy képes-e belátni, hajlandó-e tenni a változásért, vagy nem lehet beszélni vele. Még az is lehet, hogy sértődötten reagál és újból veszekedni kezd emiatt is. Kevés az infó. Természetesen a rosszindulat se zárható ki. Utóbbi esetben valóban inkább a kapcsolat minimalizálása lehet a megoldás. Mentális betegségek, demencia esetén akkor kell vigyázni, ha az agresszió nagy méreteket ölt, esetleg fizikai szintűvé válik. Azért is írtam, hogy fontos, hogy a kérdező vigyázzon magára. Ha már verekszik is, akkor a térbeli szeparáció fontos. Régebben az agresszív betegeket bevitték a zárt osztályra, hogy ne tudjanak kárt tenni másokban, vagy saját magukban. Manapság erre ritkán kerül sor, sajnos megvárják, amíg valami súlyosat tesz a beteg (akár öl).
Ami még eszembe jutott, hogy nem lehet, hogy elkezdett komolyabban inni? Sok esetben az alkoholizmus hozza magával, hogy egy addig normális ember agresszívvé válik.
15.: Neked szövegértelmezési gondjaid vannak. Én is csak a lehetséges verziókat írtam.
LEHETSÉGES, hogy demens.
LEHETSÉGES, hogy mentális beteg.
LEHETSÉGES, hogy direkt, rosszindulattal teszi.
LEHETSÉGES, hogy alkoholista.
A kérdező kettő kérdést tett fel. Nem ismerjük az apa korát, az eredeti személyiségét, a kérdező nem részletezett semmit. Én se írtam, hogy mi a helyzet. Csak ebből a kevés infóból próbálok következtetni többféle lehetséges okra.
Itt rosszindulattal nem én nyilvánulok meg a kérdező vagy más kommentelők felé, hanem te. Indulattal engem mondasz el mindennek ok nélkül. Olyan dolgokat fogsz rám, amit nem mondtam.
19.: Nem is ismersz. Nem vagyok manipulatív, intrikus, haszonlesésből barátkozó, stb. Írtam pár kommentet, az alapján-tévesen-egész jellemrajzot kanyarítasz rólam. Elég nevetséges.
Miért vannak ilyen kirohanásaid, ha nem tetszik más véleménye? Te vagy nagyon ellentmondásos. Ellenzed az agressziót, aztán velem itt csak a verbálisan agresszív kirohanást produkálod-igen, te. Ugyanis agresszív módon kötekedsz velem.
Ki itt az agresszív, kavarós ember a kommentszekcióban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!