Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az impulzív kisgyerek a...

Az impulzív kisgyerek a gyakoribb vagy a nyugodt?

Figyelt kérdés

Mondjuk 3 éves korig.

A fiam most lesz nemsokára 2 és mindenki csodálkozik hogy állandóan jön-megy, nem ül meg egy percig se, bukfencezik, játszón is elszalad tőlem messzire, hátra se néz, nem marad el sokáig egy helyen, talán csak a homokozóban. Nagyon barátkozós, imádja a felnőtteket meg a gyerekeket is, mindenkinek integet, puszit küld.

Én azt gondoltam, hogy a többség ilyen, de csak messziről láttam gyerekeket. Most elgondolkodtatott, hogy a játszón szinte csak az ellenkezőjével találkozunk. Nyugis, szépen egyhelyben álló, megfigyelő gyerekekkel, akik sokszor megijednek tőle ha odanyújt valami játékot, vagy odamegy hozzájuk és megérinti őket és hívja játszani. Direkt figyelek hogy nehogy bántsa őket, de még semmi ilyet nem tapasztaltam. Még nem beszél.

Kicsit sajnálom hogy ritkán talál játszótársra, általában nagyobbakkal sikerül játszania, ha ők nyitottak rá.

A korabeliek meg inkább tartanak tőle, elmennek inkább. Eddig anyukám azzal magyarázta hogy hát a lányok nyugisabbak, de kisfiúkból is csak nyugissal találkozunk szinte a játszón.

Rosszul csinálok valamit? Vagy majd összeér idővel úgyis a kereslet kínálat csak várni kell?

2024. jún. 13. 10:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak egy unokahúgom van aki detto ilyen. Aktív, nem tud egy dologgal huzamosabb ideig foglalkozni, mindenkit hív játszani, osztja a parancsokat (te most ezzel fogsz játszani, te most velem ideülsz és varázsszőnyegeset játszunk, stb.). Szóval ez alapján lány is meg fiú is lehet ilyen aktív. Én bízom benne, hogy a mi gyerekünk nyugis lesz, mert azt látom tesómékon hogy nehezen bírják ezt. :D
2024. jún. 13. 10:44
 2/13 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem a gyerekek többsége túlmozgásos idegbeteg.
2024. jún. 13. 10:49
 3/13 anonim ***** válasza:
69%

Az impulzívból van több.

De itt most biztosan minden anyuka leírja, hogy az övé milyen. Mintha azzal érdemben válaszolna a kérdésre xD

2024. jún. 13. 11:28
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hát erről nincs statisztika nyilván. Amúgy én is többet látok abból, amelyik impluzív.
2024. jún. 13. 11:40
 5/13 anonim ***** válasza:
89%
Mivel nem készült erről statisztikai felmérés mindenki csak a saját tapasztalatát tudja leírni.
2024. jún. 13. 11:40
 6/13 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem az idegbeteg, rángatózó zizi a többség.

Nekem biztos jobban feltűnik, mert nyugis gyerekeim vannak.

2024. jún. 13. 11:51
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Az csak véletlen, hogy ti ilyen gyerekekkel találkoztok. Nem hinném, hogy ez lenne a jellemző. A gyerekek általában olyanok, mint a tiéd, a nyugis a ritkább.
2024. jún. 13. 11:52
 8/13 anonim ***** válasza:
69%

Bár az én fiam ennyire nem szociális, (integet, meg messziről haverkodik azért ő is) viszont ő is egy energiagolyó, jön-megy intéz, mindenre felmászik, motorozik mint egy vadállat (bocsi de tényleg néha szívrohamot kapok).

Ő másfél éves és az a baj, hogy én nem igen láttam ,ég életemben közelről gyereket a sajátomon kívül, úgyhogy azt hittem ez az általános.

Vagy mégsem? :)

2024. jún. 13. 11:55
 9/13 anonim ***** válasza:
53%

Bocs de annyira vicces vagy, mintha a Holdról jöttél volna. Ez olyan kérdés, hogy az extrovertált vagy az introvertált felnőtt a gyakoribb. A “gyerek”, mint csoport se egy homogén halmaz. Különböző személyiségű gyerekek különbözőek. Az én lányom a leírásod alapján impulzív, jön-megy a játszótéren, futkos, csimpaszkodik, felmászik, de ha valaki hozzászól, akkor lefagy, nem ér hozzá random emberekhez és nem fog elkezdeni csámcsognak.

Nem szerencsés szerintem se más, se a saját gyerekünket címkézni.

2024. jún. 13. 12:17
 10/13 anonim ***** válasza:
54%
A fiam 6 éves és nagyon mozgékony. A kislányom 1.5 éves, ő eddig nyugodt. A harmadikat várom jelenleg, meglátjuk hogy alakul a statisztika.😃
2024. jún. 13. 12:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!