Miért olyan könnyű mondani és meglépni azt, hogy megszakítod a kapcsolatot?
"Itt minden problémára, konfliktusra ez a reakció"
Ezt állítani szimplán hazugság.
Egyáltalán nem ez a válasz minden itteni kérdésre. Ettől függetlenül rengeteg kérdésre egyszerűen ez a megoldás. Hiszen önmagad meg tudod változtatni, másokat viszont nem. Vesződhetsz velük évekig is, akkor is olyanok lesznek, amilyenek.
Egyszerűen vannak szar emberek a világon, és megesik, hogy ezek a szar emberek a saját családtagjaink. És hiába vagyunk megoldás pártiak, a megoldáshoz mindkét fél részvétele kell. Ha ez nincsen meg, akkor abból nem lesz megoldás.
Az élet rövid, limitált időnk van, nem mindegy, kikre pazaroljuk el.
32.: Részben egyetértek. Volt nekem is olyan rokonom, akivel megszakítottam a kapcsolatot és nem bántam meg.
Viszont nekem is feltűnt az a tendencia, amiről ír a kérdező. Manapság apró problémák esetén is gyakori a kapcsolatmegszakítás, ez divat lett. Sokan tökéletes kapcsolatokat akarnak. Egyik végletből a másikba esett a társadalom. Régen a mindent tűrés volt az elvárás, ma az, hogy ha van valami probléma, ki kell dobni a kapcsolatot. Az egészséges az arany középút.
Amúgy abban igazad van, hogy vannak olyan emberek, akikkel valóban nem érdemes kínlódni, mert nem változtatható meg a rossz hozzáállásuk.
34.: Te meg miért ismétled magad, felkiáltójellel?
Sokféle kapcsolat létezik. Te gondolom nem ismersz mindenkit.
Sokszor nehéz megítélni még a benne élőnek is, mikor jobb a kapcsolat megjavításán munkálkodni és mikor jobb kilépni belőle.
Kívülállók meg nagyon sokszor egyáltalán nem láznak bele más kapcsolatába. Pl. sokan eljátsszák kifelé, hogy minden rendben, belül meg rohad a kapcsolat.
A benne lévőnek nehéz megérteni, pont erre való a külső, nem érintett szem. A kérdéses esetben pont nem arról van szó, hogy eljátsszák, hogy minden rendben, mert akkor nem tanácsolnák nekik azt, hogy szakítsanak.
Az ismétlés nyomatékosításra szolgál. A felkiáltójel is, indulati töltettel. Örülök, hogy taníthattam neked valamit.
37.: Miért vagy indulatos?
Miért akarsz okítani engem? Nem vagyok butább, mint te. Én tanultam egyébként pszichológiát felsőoktatásban, nem vagyok pszichológus, de műveletlen se ezen a téren.
A gond azzal van, hogy nem tudsz indulatok nélkül beszélgetni. Az eltérő vélemény indulatot vált ki belőled.
37-es, akkor lenne igazad, ha szakemberről van szó. Pszichológusról.
Még barátok se látnak bele eléggé mások kapcsolatába. Nemhogy a gyakori idegen kommentelői. Gyakran alakul ki az a tévképzet, hogy valaki kívülről jól ismeri a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!