Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan könnyű mondani és...

Miért olyan könnyű mondani és meglépni azt, hogy megszakítod a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Ha rossz a kapcsolat, akkor szakítsd meg. Itt minden problémára, konfliktusra ez a reakció.
jan. 27. 15:53
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
49%
Hanyas számú válaszban olvastál te olyat, hogy az apát ki kell dobni? Amit írsz, az konkrétan nem igaz! Egyvalaki írt idősek otthonát, de az se kidobás, hanem felügyelet.
jan. 29. 17:47
 32/42 anonim ***** válasza:
83%

"Itt minden problémára, konfliktusra ez a reakció"

Ezt állítani szimplán hazugság.

Egyáltalán nem ez a válasz minden itteni kérdésre. Ettől függetlenül rengeteg kérdésre egyszerűen ez a megoldás. Hiszen önmagad meg tudod változtatni, másokat viszont nem. Vesződhetsz velük évekig is, akkor is olyanok lesznek, amilyenek.

Egyszerűen vannak szar emberek a világon, és megesik, hogy ezek a szar emberek a saját családtagjaink. És hiába vagyunk megoldás pártiak, a megoldáshoz mindkét fél részvétele kell. Ha ez nincsen meg, akkor abból nem lesz megoldás.

Az élet rövid, limitált időnk van, nem mindegy, kikre pazaroljuk el.

jan. 29. 20:59
 33/42 anonim ***** válasza:
40%

32.: Részben egyetértek. Volt nekem is olyan rokonom, akivel megszakítottam a kapcsolatot és nem bántam meg.

Viszont nekem is feltűnt az a tendencia, amiről ír a kérdező. Manapság apró problémák esetén is gyakori a kapcsolatmegszakítás, ez divat lett. Sokan tökéletes kapcsolatokat akarnak. Egyik végletből a másikba esett a társadalom. Régen a mindent tűrés volt az elvárás, ma az, hogy ha van valami probléma, ki kell dobni a kapcsolatot. Az egészséges az arany középút.

Amúgy abban igazad van, hogy vannak olyan emberek, akikkel valóban nem érdemes kínlódni, mert nem változtatható meg a rossz hozzáállásuk.

jan. 29. 21:14
 34/42 anonim ***** válasza:
49%
Apró problémák esetén nem gyakori! Egyáltalán nem igaz! Egyáltalán nem igaz! Pont az ellenkezője a jellemző, hogy még óriási problémák esetén is beleragadnak a kapcsolatba.
jan. 29. 21:43
 35/42 anonim ***** válasza:
30%

34.: Te meg miért ismétled magad, felkiáltójellel?

Sokféle kapcsolat létezik. Te gondolom nem ismersz mindenkit.

Sokszor nehéz megítélni még a benne élőnek is, mikor jobb a kapcsolat megjavításán munkálkodni és mikor jobb kilépni belőle.

Kívülállók meg nagyon sokszor egyáltalán nem láznak bele más kapcsolatába. Pl. sokan eljátsszák kifelé, hogy minden rendben, belül meg rohad a kapcsolat.

jan. 29. 21:47
 36/42 anonim ***** válasza:
76%
Kicsit OFF: többen hivatkoznak arra, hogy "mondani könnyű". Attól, hogy könnyű mondani, még lehet az a jó megoldás.
jan. 29. 22:29
 37/42 anonim ***** válasza:
24%

A benne lévőnek nehéz megérteni, pont erre való a külső, nem érintett szem. A kérdéses esetben pont nem arról van szó, hogy eljátsszák, hogy minden rendben, mert akkor nem tanácsolnák nekik azt, hogy szakítsanak.

Az ismétlés nyomatékosításra szolgál. A felkiáltójel is, indulati töltettel. Örülök, hogy taníthattam neked valamit.

jan. 29. 22:38
 38/42 anonim ***** válasza:
23%

37.: Miért vagy indulatos?

Miért akarsz okítani engem? Nem vagyok butább, mint te. Én tanultam egyébként pszichológiát felsőoktatásban, nem vagyok pszichológus, de műveletlen se ezen a téren.

A gond azzal van, hogy nem tudsz indulatok nélkül beszélgetni. Az eltérő vélemény indulatot vált ki belőled.

jan. 29. 22:45
 39/42 anonim ***** válasza:

37-es, akkor lenne igazad, ha szakemberről van szó. Pszichológusról.

Még barátok se látnak bele eléggé mások kapcsolatába. Nemhogy a gyakori idegen kommentelői. Gyakran alakul ki az a tévképzet, hogy valaki kívülről jól ismeri a helyzetet.

jan. 29. 22:48
 40/42 anonim ***** válasza:
És az mért baj, ha én indulatos vagyok? Semmi baj nincs azzal.
jan. 29. 23:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!