Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell azon problémáznia...

Miért kell azon problémáznia anyámnak, hogy nem fésülködöm naponta?

Figyelt kérdés

Így 22 év után leesett, hogy nekem amúgy göndör a hajam, nem csak simán nagyon hullámos, meg könnyen kócolódó, ezért tök máshogy ápolom a hajam, mint eddig.

Még nem egészen jöttem bele a dologba, de a hajmosás másnapján teljesen jól áll, néha két nappal később is. Ilyenkor leengedve hordom a hajam és nem fésülködöm aznap. Ha nem áll már szépen, de még nem aktuális a hajmosás, én akkor összefogom valami csattal a hajam, és egyébként csak akkor fésültködök, ha olyan frizurát szeretnék, amihez ki kell fésülni a hajam, vagy ha hajat mostam és még vizes.

Na ezen kivan anyám, merthogy szerinte igénytelenség ez, minden normális ember naponta fésülködik. Meg azzal jön, hogy nekem nem természetesen göndör a hajam, csak bebeszélem magamnak. Ami így érdekes, mert nem lát hajcsavaróval mászkálni hajmosás után, ahhoz, hogy hajsütővassal megcsináljam, meg soha nem kelek korán...

Szóval ha otthon vagyok, naponta hallgathatom, hogy igénytelen vagyok, mert nem fésülködök naponta. Miközben amúgy nem indokolt naponta fésülködnöm, göndör vagyok. Ha kifésülöm, akkor lesz egy borzas valami, ami két órán belül tiszta kóc, szrul néz ki kiengedve.

tegnap 14:30
1 2
 11/17 jóska100 ***** válasza:
52%
Ok köszi
tegnap 16:26
 12/17 anonim ***** válasza:
16%
Anyádat zavarja, hogy igénytelen vagy. Baromira nem szép a rendezetlen, gubancos haj
tegnap 17:31
 13/17 anonim ***** válasza:
90%

#8 Hát azért ez nem ilyen egyszerű.

Nálam is problémás volt ez a haj-kérdés otthon. És úgy közelítem a témát, hogy korban egy korosztály vagyok a kérdezővel.

Alapból kezdjük ott, hogy hogy van az a göndör hajtípus, amit ki tudsz fésülni úgy, hogy az egy nehezen kezelhető hullámos legyen kifésülve, de amúgy ha göndörnek megfelelően kezeled akkor amúgy göndör lesz különösebb formázás nélkül.

Na mármost ha kifésülhető nehezen kezelhető hullámosra, akkor az ki lesz fésülve gyerekként, amíg a szüleiden múlik, ha nekik az a standard, hogy fésülni kell naponta. És akkor bizonyos korig nincs igényed arra, hogy amúgy megfigyeld a hajad, hogy hogy hozd ki belőle a legjobbat.

Nekem nagyjából 14 évesen lett erre igényem, és akkor sem a tudatos, na akkor hogy csináljuk azt, hogy a hajam természetes tulajdonságait használjuk ki. Hanem ez a trendi az egyenes haj, igazából ha vasalom, akkor nem kell két óránként, akkor vasalva hordom.

Nekem akkor az volt a legegyszerűbb, mert otthon olyan dolgok voltak a hajhoz, hogy fésű, csatok, gumik, hajcsavaró, hajráf, hajpánt, hajvasaló, hajsütővas, hajszárító (ilyen tölcséres fej nélkül, amivel jó a göndör hajat szárítani), random sampon. Hajlakk, hajhab még van, de ünnepeken, eseményeken kívül tabu hozzányúlni. Minden más fszág a szüleim szerint, tehát nincs, meg se vették nekem, amikor már felmerült, hogy amúgy lehet jobb lenne, ha nem csak random szárítás után fésülgetés és let it be, hanem valamit csinálnék vele.

Könnyű hozzászokni ahhoz, hogy te egy könnyen kócolódó, hullámos hajú ember vagy, főleg ha a rendelkezésre álló eszközökkel vagy ez, vagy az állandó vasalgatás a legjobb, amit ki tudsz hozni belőle, amíg nem tudod magadnak beszerezni a kis cuccaid.

Amíg nem kerestem, én úgy csináltam a hajam a hétköznapokban, hogy mostam, fésültem szárazon is, esetleg kivasaltam aztán heló

tegnap 18:15
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Jogilag nagykorú vagy (gyk. FELNŐTT).

Vehetsz alkoholt, cigarettát és még szavazhatsz is.

Viselkedj ennek megfelelően.

tegnap 19:27
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Anyád honnan tudja hogy egész nap nem fésülködtél?

Követ mindenhová és azt lesi, hogy fésülködsz vagy sem?

Beteg egy emberek vannak.

tegnap 20:38
 16/17 anonim ***** válasza:

15

Onnan, hogy ha megfésüli, torzonborz lesz h haja.

Mondjuk ha egy fedél alatt laknak, és napi szinten talalkoznak, messziről látszik, áthúzta-e a göndör haját szárazon, vagy sem.

tegnap 21:46
 17/17 anonim válasza:

Nekem is göndör hajam van. Soha nem fésülöm szárazon, csak hajmosáskor, amikor jól be van balzsamozva. Utánna csak kinyomkodom a vizet és mikroszálas kendövel leitatom. Frissítéskor sem fésülöm.

Göndör, hullámos hajat nem szabad szárazon fésülni.

ma 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!