Szülői támogatás, vagy megtakarítás felélése?
Sziasztok,
Egyetemista vagyok, ez az utolsó érdemi évem, ősszel záróvizsgáznék.
Dolgozom az egyetem mellett, heti 80-100 órában. Eddig is volt, hogy 1-1 vizsgaidőszak altt nehezebben oldottam meg, de mindig sikerült (heti és havi minimumok vannak, nem tudok hetekre kiesni).
Viszont több minden változott:
-Átraktak egy olyan területre, amit utálok, gyomoridegem van a gondolatától is. Home office, a konyhából dolgozom, azt vettem észre, hogy akkor sem szívesen megyek már arra a részre, ahonnan dolgozom, ha amúgy aznap pl. nincs munkám egyáltalán.
-A korábbi munkakörömet nagyon szerettem, sokszor úgy éreztem, jót tesz kiszakadni a tanulásból. Most nem ezt érzem, leszív az egész, már egy 5-6 órás műszaktól is úgy érzem, hogy zokni az agyam
-Mivel nem szeretem az új munkakört, csak a minimum óraszámot veszem fel. Ezzel összesen 120 ezer körül keresek. Ami, hát valljuk be, nem igazán sok pénz, de cserébe tönkretesz a munka.
Szeretnék felmondani, és amíg meg nem szerzem a diplomámat, addig nem keresnék másik diákmunkát.
A szüleim anyagilag jól állnak, nem jelentene nekik gondot, hogy segítsenek ebben az 1 évben. De bennem van az, hogy eddig a hétköznapi dolgaimra nem kértem pénzt, most tényleg egy mozira, színházra se legyen pénzem?
A másik út az, hogy tudom, van részemre "félrerakva" egy nagyobb összeg, amit a diplomaosztómon kapnék meg. A szüleim egyik lakásában élek, de azt a pénzt arra kapnám, hogy vehessek magamnak egy sajátot és berendezzem. Gondoltam arra, hogy annak a pénznek egy részét élném fel úgymond a következő évben, minden hónapban csak akkora összeghez nyúlnék, amekkora a fizetésem lenne a diákszövetkezettől.
Figyelj, szerintem nincs azzal baj ha a szülő segít, ez nagyon jó, főleg hogy felhánytorgatás nélkül teszik, még a kapcsolatotok is jó. Csak ne csinálj úgy mintha nem lenne segítséged mert mindent magad csinálsz. Nem szégyen ha van segítséged. Sokan örülnének ezeknek az előnyöknek.
A kérdést márcsak azért nem értem mert mindkét esetben a szüleidre támaszkodsz. Ennek a kérdésnek akkor lenne értelme, ha az lenne a kérdés hogy dolgozzák tovább kényszeremben vagy fogadjam el a szüleim segítségét?!
19
Az megvan, hogy nappali tagozatos egyetemista?
Kérdezőnk egy tipikus elkényeztetett kis pöts, aki jó dolgában már nem tud magával mit kezdeni.
Basszus, alád toltak egy lakást, tettek félre neked sajátra, plusz dolgoznod sem kéne.
Mi is a vinnyogásod lényege?
Köszi, én tök jól megvagyok agresszív kismalac.☺️
Csak aztán a komoly diplomáddal nehogy seggreülj, mokor majd kezdőként válogatni akarsz.
Nem az a baj hogy tanul es a szulei segitik.
Az a baj, hogy nincs problema,de csinal.
Nem ertem a kerdest.
Segitettek eddig is, segiteni fogjak tovabbra is.
Hát ezaz. Már most is kényeskedik, hogy home office, de abból sem mindegy milyen.
Majd jól pofára esik, ha megkapja a diplomát és rájön, hogy az élet nem kívánságműsor.
Mindegy, marad anyuci szoknyája mellett, mert nem talál "megfelelő" melót. A következő kérdése meg az lesz, hogy "anyuciékkal lakok, nincs munkám, vajon miért nem találok barátnőt?"...Már alig várom 😅.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!