Szülői támogatás, vagy megtakarítás felélése?
Sziasztok,
Egyetemista vagyok, ez az utolsó érdemi évem, ősszel záróvizsgáznék.
Dolgozom az egyetem mellett, heti 80-100 órában. Eddig is volt, hogy 1-1 vizsgaidőszak altt nehezebben oldottam meg, de mindig sikerült (heti és havi minimumok vannak, nem tudok hetekre kiesni).
Viszont több minden változott:
-Átraktak egy olyan területre, amit utálok, gyomoridegem van a gondolatától is. Home office, a konyhából dolgozom, azt vettem észre, hogy akkor sem szívesen megyek már arra a részre, ahonnan dolgozom, ha amúgy aznap pl. nincs munkám egyáltalán.
-A korábbi munkakörömet nagyon szerettem, sokszor úgy éreztem, jót tesz kiszakadni a tanulásból. Most nem ezt érzem, leszív az egész, már egy 5-6 órás műszaktól is úgy érzem, hogy zokni az agyam
-Mivel nem szeretem az új munkakört, csak a minimum óraszámot veszem fel. Ezzel összesen 120 ezer körül keresek. Ami, hát valljuk be, nem igazán sok pénz, de cserébe tönkretesz a munka.
Szeretnék felmondani, és amíg meg nem szerzem a diplomámat, addig nem keresnék másik diákmunkát.
A szüleim anyagilag jól állnak, nem jelentene nekik gondot, hogy segítsenek ebben az 1 évben. De bennem van az, hogy eddig a hétköznapi dolgaimra nem kértem pénzt, most tényleg egy mozira, színházra se legyen pénzem?
A másik út az, hogy tudom, van részemre "félrerakva" egy nagyobb összeg, amit a diplomaosztómon kapnék meg. A szüleim egyik lakásában élek, de azt a pénzt arra kapnám, hogy vehessek magamnak egy sajátot és berendezzem. Gondoltam arra, hogy annak a pénznek egy részét élném fel úgymond a következő évben, minden hónapban csak akkora összeghez nyúlnék, amekkora a fizetésem lenne a diákszövetkezettől.
De nekem nincs kedvem pl. pultozással szenvedni. Vagy moziban ülni a jegypénztárban.
Teljesen home office, (rugalmas) részmunkaidős állások nem nagyon vannak.
Nem vagyok.
A szüleim már ezt is hülyeségnek tartották, mikor jelentkeztem. Mondván, legyek még "gyerek", dolgozhatok egész életemben, ne 1800 Ft-os órabérért üljek valahol.
Ezért nem is akartam nekik mondani első körben, mert tudom, mi lesz a válaszuk: végre, mondjak fel nyugodtan.
Akkor most igy ez a kerdes komoly?
Te most tenyleg ezen sirsz, mikozben azt csinalsz amit akarsz es ez meg szuloknek is oke?
Na takarodj mar. Te szegeny gyermek, mindjart megsajnallak.
Kozod nincs a valosaghoz, nem ertem miert nem latod realisan. Tehat akarmikor felmondhatsz, a szuleid meg is mondtak, eltartanak, minden oke.
Akkor mi a siras targya? De tenyleg, micsoda?
Az, hogy szulokent tamogatom a gyerekem, szamomra alap. Nem ez a bajom. De ezek szerint tenyleg nagyon vakon vagy a sajat eleteddel kapcsolatban😬
A lakásra félretett pénzhez ne nyúlj semmiképpen sem.
Ha jól állnak a szüleid, akkor beszélj velük és inkább havonta segítsenek be pénzzel, úgyis azt mondták, ráérsz még dolgozni egész életedben.
Pedig igazan soha nem volt sajat penzed, mert most is laksz valahol, amit nyilvan nem te vettel es gondolom nem csak havi 100 ezerbol elsz (vagy mennyit is keresel, nem tudom).
Szoval mi a kerdes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!