Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülői támogatás, vagy megtaka...

Szülői támogatás, vagy megtakarítás felélése?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Egyetemista vagyok, ez az utolsó érdemi évem, ősszel záróvizsgáznék.

Dolgozom az egyetem mellett, heti 80-100 órában. Eddig is volt, hogy 1-1 vizsgaidőszak altt nehezebben oldottam meg, de mindig sikerült (heti és havi minimumok vannak, nem tudok hetekre kiesni).

Viszont több minden változott:

-Átraktak egy olyan területre, amit utálok, gyomoridegem van a gondolatától is. Home office, a konyhából dolgozom, azt vettem észre, hogy akkor sem szívesen megyek már arra a részre, ahonnan dolgozom, ha amúgy aznap pl. nincs munkám egyáltalán.

-A korábbi munkakörömet nagyon szerettem, sokszor úgy éreztem, jót tesz kiszakadni a tanulásból. Most nem ezt érzem, leszív az egész, már egy 5-6 órás műszaktól is úgy érzem, hogy zokni az agyam

-Mivel nem szeretem az új munkakört, csak a minimum óraszámot veszem fel. Ezzel összesen 120 ezer körül keresek. Ami, hát valljuk be, nem igazán sok pénz, de cserébe tönkretesz a munka.

Szeretnék felmondani, és amíg meg nem szerzem a diplomámat, addig nem keresnék másik diákmunkát.

A szüleim anyagilag jól állnak, nem jelentene nekik gondot, hogy segítsenek ebben az 1 évben. De bennem van az, hogy eddig a hétköznapi dolgaimra nem kértem pénzt, most tényleg egy mozira, színházra se legyen pénzem?

A másik út az, hogy tudom, van részemre "félrerakva" egy nagyobb összeg, amit a diplomaosztómon kapnék meg. A szüleim egyik lakásában élek, de azt a pénzt arra kapnám, hogy vehessek magamnak egy sajátot és berendezzem. Gondoltam arra, hogy annak a pénznek egy részét élném fel úgymond a következő évben, minden hónapban csak akkora összeghez nyúlnék, amekkora a fizetésem lenne a diákszövetkezettől.

ma 18:55
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%
Heti 80-100 órát dolgozol egyetem mellett?
ma 18:59
 2/21 A kérdező kommentje:
Havi, bocsánat! :D
ma 19:02
 3/21 anonim ***** válasza:
88%

Mért szélsőségekben gondolkozol? Dolgozz máshol, kevesebbet. Mozira, színházra. A lakástakarékot elherdálni rohadt nagy hülyeség. Illetve talán szólj a jelenlegi helyeden, hogy rakjanak vissza a korábbi munkakörbe. Ha nem szólsz, honnan tudják, hogy neked az nem felel meg?

Amúgy ilyen kérdéseket mért idegenekkel beszélsz meg? nincsenek barátaid? Ne adj isten, nem lehet a szüleiddel megbeszélni, hogy ők mit gondolnak?

ma 19:09
 4/21 A kérdező kommentje:

Moziban, színházban, pultban nem dolgoznék. Pont azt szerettem ebben a munkában, hogy itthon lehetek, nem kell mennem sehová. Diákmunka, ennek örültem, de nem ülnék Cinema City pólóban a kasszában. 😅

A másik munkakörre nem raknak vissza, azt mondták, hogy vagy ez, vagy viszlát.

Az oldal arra van, hogy bármit lehessen kérdezni, nem?

ma 19:27
 5/21 anonim ***** válasza:
68%
Király életed van, otthonról dolgozol, nem kell kollégákat elviselj ha nem akarod. A szüleid raknak félre neked, az nagyon nagy segítség. Itt sírsz, hogy kivagy a munkától. Gondolod majd ha kikerülsz az életbe, mi den kívánságműsor lesz? Ennél nagyobb hülységet elképzelni sem tudok, hogy feléled a tartalékod egy részét. Oda sem adnám neked...
ma 19:40
 6/21 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem arra való, hogy azt kérdezd meg, amit mástól nem tudsz megkérdezni.

Keress olyan munkát, amelyik megfelel. Biztos van. Amit utálsz, az mérgez.

ma 19:42
 7/21 A kérdező kommentje:

“Király életed van, otthonról dolgozol, nem kell kollégákat elviselj ha nem akarod.”

Ügyfélszolgálatos munka, minden egérmozgás, billentyűleütés monitorozva van.

Eddig e-mailekkel foglalkoztam, nem kellett direktben kommunikáljak a 2bites ügyfelekkel. Ment a háttérben a kedvenc sorozatom, szóltak a kedvenc zenéim, vagy épp lementem nyáron a nyaralónkba és a tengerparton dolgoztam, a kutya sem zavart. Most a cég bevezette, hogy a 3 csatornát (e-mail, chat és hívás) mindenkinek kezelni kell. Elkezdték az átképzést, én sikeresen benne is voltam az első körben, mert a csapatból kiemelkedően teljesítettem (nyilván, hisz szerettem is csinálni).

Viszont ez az új terület borzalmas. Ordibálnak, fenyegetnek az ügyfelek, veszekszik velem a Kolompár meg a Lakatos, 20 percig magyarázok valamit, a 21. percben közli, szerinte ez akkor sincs így.

Nem kívánságműsor az élet, de nem is egy ügyfélszolgálatos pokol. Főleg, hogy diplomával a zsebemben már azt fogom dolgozni, ami érdekel is. Mert nem, az hidegen hagy, hogy Marika néninél akadozik a TV.

ma 19:53
 8/21 A kérdező kommentje:

“Keress olyan munkát, amelyik megfelel. Biztos van.”

Van, ahhoz kell a diploma.

ma 19:54
 9/21 anonim ***** válasza:
76%

Mind a kettő szülői támogatás. Csak az egyik így, a másik úgy. A neked félretett megtakarításhoz nem nyúlnék.

Illetve pár alkalmat kibírsz olyan helyen ami közömbös. Nyilván olyan Helyen nem kell lenni amit utálsz, de ennyire befordulni és elutasítani sem kell.

ma 20:05
 10/21 anonim ***** válasza:
63%
Azért csak lehet találni valami elfogadhatót addig is. Csak annyira, hogy mozipénzt ne a szüleidtől kelljen kérni. Megélhetési pénzt nyugodtan kérhetsz, nem kell magadat eltartani, míg tanulsz.
ma 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!