Miért csinálja állandóan ezt anyám, már az örületbe kerget vele?
Anyám borzasztó módon rendmániás. Egész életemben az volt, de pár éve tűnt fel igazából, hogy mit is csinál.
Reggel felkel, mire mi felébredünk. Már ott a reggeli az asztalon. És utána kezdi. Vasaló, mos, tereget.
Minden nap fürdőt takarít, porszívóz, felmos, letörölget, mos, vasal. Hetente egyszer ablakot pucol, a szekrényeket át pakolja, takarítja, hűtőt.
Komolyan minden egyes nap csinál valami ilyet. Amint ki teszem a lábam suliba már megy be és takarít mint az őrült. Segíteni nem lehet neki.
Van is ilyen doku sorozat, hogy takarításmániások...
Szerintem ez még mindig jobb, mint a másik véglet.
Hát ha háztartásbeli, akkor lehet az is közrejátszik, hogy így akarja hasznosnak érezni magát.
Egyébként nekem nem tűnik katasztrófának, bizonyos okok miatt én elég nagy rendetlenségben nőttem fel, biztos jó lehet egy szép házban lakni. Azt figyelembe véve, hogy nem is engedi, hogy más segítsen neki, szerintem abszolút nem kell vele semmit sem csinálni.
A gazdag Nyugaton a múlt században sok ilyen háztartásbeli asszony volt, és ha nem is ennyire durván, de hasonló módon tartották rendben a házat.
Jó neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!