Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám állandóan őrjöngve,...

Anyám állandóan őrjöngve, kiabálva beszél velem, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromtól fogva ez van, már 33 éves vagyok, és a mai napig is az anyám állandóan őrjöng, és kiabál, ha valami nem úgy van, ahogy neki tetszik. Csak a mai friss sztori: Nemrég részt vettem egy irodalmi pályázaton, és beválogatták a novellámat, és meg fog jelenni könyvben ősszel. Ezt az örömhírt akartam elmondani neki, fel is hívtam, de végig sem bírtam mondani, mert azonnal őrjöngött, hogy milyen pályázat, talán az Olimpiára pályáztam? Mondom, nem, hanem...és nem bírtam folytatni, mert azonnal kiabált tovább, hogy én festeni szoktam, tehát csak valami képzőművészeti dolog lehet, és még tovább okoskodott, és őrjöngött velem. Na ez volt az a pont, hogy rácsaptam a telefont. Utána visszahívott, másodszorra elbírtam mondani, hogy miről van szó, de azonnal megint leraktam, mert ugyanúgy ment tovább az őrjöngés és kioktatás.

Nem bírom már elviselni, de az a baj, nincs rajta kívűl más rokonom, ezért tartjuk a kapcsolatot. Azt is mondtam neki sokszor, hogy menjen orvoshoz (de komolyan, nem sértésből mondtam, hanem mert szerintem szükség lenne rá), és mondta, hogy ő egészséges, nem megy orvoshoz.

aug. 25. 12:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%
Pofozd fel.
aug. 25. 12:56
 2/14 anonim ***** válasza:
88%
Te is beszélj úgy vele ahogy ő beszél veled. Ne érdekeljen a tisztelet ha ő se adja meg neked. Lám, neki tetszene-e hogy valaki aki közel áll hozzá így reagál mindenre.
aug. 25. 12:56
 3/14 A kérdező kommentje:

1. Nem üthetem meg, mert akkor engem csuknának le, amiért idős embereket verek.

2. Az ötlet nem rossz, csak én eleve egy nyugodtabb természet vagyok.

aug. 25. 12:59
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Szia én hasonló cipőben járok mint te. Az anyám világ életében verbálisan mindenkit bántalmazott, kritizál. Persze néha rájön az öt perc akkor bocsánatot kér, de nem javul semmi. Újra és újra ugyanaz a forgatókönyv. Mivel az anyám szeretem és támogatom, segítem őt. Sajnos nem elég semmi és hiába vagyok jó, ha valami nem úgy történik, akkor már jön a verbális bántalmazás, hibáztatàs, bűntudatkeltés. Próbálok türelmes lenni. Mit tudok mást tenni.
aug. 25. 13:01
 5/14 anonim ***** válasza:
82%

2es vagyok.

Kérdező muszáj kilépj a komfort zónádból. Én is ugyan ebben vagyok csak apámmal. Amióta visszapofázok és megmondom neki a magamét azóta ritkább a hasonló helyzet

aug. 25. 13:07
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Higgadtan kérdezz rá miért viselkedik így veled. Valószínűleg ordítozás lesz a vége, de legalább le tudod úgy zárni, hogy te megpróbáltad.
aug. 25. 13:38
 7/14 anonim ***** válasza:
93%
Ha elkezd őrjöngeni, mondd neki hogy majd akkor folytatjátok a beszélgetést, ha megnyugszik és normális hangnemben tud kommunikálni - és tedd le a telefont. Addig ismételd ugyanezt, míg nem érti meg. Mást nem tudsz csinálni, illetve de: nem kell vele tartani a kapcsolatot, ha úgysem lehet vele beszélni - de említetted, hogy ez nem opció, mert ő az egyetlen rokonod.
aug. 25. 13:43
 8/14 anonim ***** válasza:
94%
Miért mész házhoz a lóf*szért? Ne is beszélj vele.
aug. 25. 13:51
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos amióta élek ez van, már azért is utált anyám, hogy fiúnak születtem, pedig ő lányt akart...ezt is időnként a fejemhez vágja. Nem járok hozzá, nagyon ritkán találkozunk, pont ezért. De néha telefonon felhívjuk egymást. Most azt csinálom, hogy nem fogom felvenni a telefont pár napig, mert nem akarok vele beszélni. Aztán meglátjuk.
aug. 25. 14:42
 10/14 anonim ***** válasza:
38%
Miért nem viszitek el pszichiáterhez?
aug. 25. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!