Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan veszi el anyám a...

Jogosan veszi el anyám a kiadott lakásom teljes albérleti díjat, ami a közmunkabérrel megegyezik, ha együtt lakunk 2 generációs házban és ő ossza be mindenre ? 10 éves gyerekként kezel és 100 forintért is könyörögni kell.

Figyelt kérdés
jan. 8. 17:15
 81/103 anonim ***** válasza:
100%

79, a lakásra, ahol most bérlő van, és a bérleti díjat az anya elszedi, nincs haszonélvezet. Az a nagy, kétgenerációs házon van.

Kérdező, nem lettél kipicsázva. Te picsáztad ki magadat azzal, hogy anyádnak haszonélvezetet adtál a házra.

jan. 8. 22:06
 82/103 A kérdező kommentje:
Lakásomba aki ajándékba bútort vett, széket, sámlit azt meg a lakás tulajdon joga illeti meg a bérleti díjjal együtt míg él.
jan. 8. 22:06
 83/103 A kérdező kommentje:
2 generációs ház egyik része illeti meg a szülőt, abba is van a pénze befektetve, nem lenne joga zsarolással kisajátítani mindent. Csak irtó zsarolós módon próbál kontroll alatt tartani.
jan. 8. 22:11
 84/103 A kérdező kommentje:
Hasonlat: 5 szintes kastélyszálló alsó szintje a szülőké, a fenti 4 szint az enyém, a felső szinteket bérbe adtam, szállodaként üzemelnek. Jön mama a haszonélvező + a párja és elveszik a pénzt, majd mikor mondom, hogy szemetek vagyok, kivágnak onnan az udvari fabudiba. Tapsol az irígy közönség, hogy a pöce gödörbe dobjátok a hülye elkényeztetett életképtelen "gyereket"
jan. 8. 22:23
 85/103 anonim ***** válasza:
86%

Nem a szerintem számít!

JOG SZERINT(!) a szomszédokat és a rokonokat nem illeti meg a bérleti díj.

jan. 8. 22:29
 86/103 anonim ***** válasza:
jan. 8. 22:29
 87/103 anonim ***** válasza:
30%

#86 értettük ott is, de nem ugyan az a helyzet. Attól, hogy a buksidban egy pasi, akinek baja van az anyjával ugyan az, mint egy pasi, akinek a feleségével van baja ugyan az, attól a két story más.

A fogalmazás maga más. A másik jobban tudja tálalni a problémát. Ez itt össze-vissza beszél, plusz sugárzik belőle, hogy nem egy olyan ember, aki 100as. A másikból annyira nem, ő nem ilyen idióta.

jan. 8. 22:37
 88/103 anonim ***** válasza:
100%
Én tényleg próbáltalak követni kérdező, de de ez nagyon nem egyertelmű. De mindegy. Mert neked egy ügyvédtol kellene tanácsot kérned. Kérj időpontot, szedd össze a papírjaidat, és ballagj be tanácsadásra. Hallgass az ugyvedre mostantól, ne anyád manipulálására.
jan. 8. 23:29
 89/103 anonim ***** válasza:
75%
Mint tulajdonos, megteheted, hogy elkezded felújítani a házadat. ablak, ajtó csere. Kiveteted, és meglátjuk meddig bírják anyádék a hideget. tulajként kikötteted a villanyt, gázt, amit lehet. Anélkül is nehéz lenne nekik boldogulni. Vagy eladodféláron (mivel haszonélvezet van rajta) egy befektetőnek, az meg majd megoldja anyáddal a dolgot.(he elég erőszakos és rámenős. de ez már a vevő problémája, nem a tiéd)
jan. 9. 01:08
 90/103 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te felsz anyadtol, nem mered megmondani neki a tutit, ezert itt pattogsz. Szerintem is mondj fel az alberloknek, te bekoltozol oda, mar jobb helyzetben vagy, mint sok mas millio ember, aki meg lakashitelt is fizet. En tuti meglepnem a helyedbe, mamika majd pattogni fog, de meg zarat is cserelnek a lakason, hogy veletlenul se tudjon bemenni. Majd akkor megprobalhat visszaedesgetni, mert kell neki az a love, amit elszedett toled.
jan. 9. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!