Mit szólnál, ha az egyetlen fiad/lányod kijelentené, hogy ha úgy alakul, ő nem költözik el otthonról? Noszogatnád, hogy menjen?
Jelenleg még tanul, 140 km-vel arrébb, szóval a téma nem égetően aktuális, van 3-4 év addig. Az a helyzet, hogy a ház, ahol laksz, az 50-50 közted és a gyerek között, haszonélvezet senkinek sincs, és csak ti laktok ott. A házat eladni nem annyira érné meg egyikőtöknek sem. Lepukkant falu/falu jellegű kisváros, nem tragikusan rossz környéke, de helyben kb nincs semmi lehetőség, a tömegközlekedés rossz.
Úgy áll a helyzethez, hogy ha egyedülálló lesz, és nem lesz különösebb oka egyetem városában maradásának, akkor hazaköltözik hozzád, falura. Két különböző végzettsége lesz, mire mindent befejeza tervei közül, legalábbis ha minden jól megy, az egyikkel simán talál home officet(suli mellett is sima ügy volt), annál nem gond a falusi lét, a másikkal meg Magyarországon belül kb akárhol el tud helyezkedni, és a fizetése is ugyanannyi, akárhol van. Igazából a háztartási dolgokból kivette eddig a részét, már amikor otthon volt, nem is az a terve, hogy ingyen lakik otthon, minden mehet felesbe, ami közös csak látni akarja pl a számlákat.
Ja, és csak abban az esetben akár hazaköltözni, ha szingli marad, ha véletlenül talál párt, akkor azzal máshol költözik össze valami albérletben, mondjuk ennek kicsi az esélye, soha nem volt párja és mindig azt mondta, hogy nem akar.
Zavarna az, hogy ő ezt nem megbeszélte veled, hanem kijelentette ő hazaköltözik, ha úgy alakul?
Ezt elfogadhatónak tartanád? Vagy megpróbálnád rávenni, hogy menjen albérletbe inkább?
"Zavarna az, hogy ő ezt nem megbeszélte veled, hanem kijelentette ő hazaköltözik, ha úgy alakul?"
Hát ha ő az ingatlan másik tulajdonosa felerészben, akkor nincs ezen mit megbeszelni. Ennyi erővel zavarhatná őt is az, hogy te se beszélted meg vele, hogy ott maradsz.
Lányom nyáron szakított párjával és hazaköltözött. Nagy a ház, simán elférünk.
Feleségem halála óta főleg örülök ha van társaságom.
Számlákba is beszáll néha, pedig mondtam neki hogy nem kell, bőven elég a fizetésem, csak főzzön ha tud, mert abban nem vagyok jó.
Ha jól ki tudtok jönni egymással, akkor én a helyedben örülnék hogy a gyerekem nem menekül otthonról:)
#15 Nem tudom, hogy a kérdező személye mit ad hozzá a kérdés megválaszolásához. Max, ha oda van írva, hogy szülő, vagy gyerek, akkor más okkal lehet köpködni a kérdező személyét.
Mondjuk én speciel se szülő, se gyerek nem vagyok a kérdésben. Én csak az egyik fél szemszögéből ismerem elég alaposan a helyzetet. Tudjátok, baráti beszélgetések... :)
16
Semmit nem ad hozzá a tényen kívül, de amuygmeg az előttem író utolsó mondatara reagáltam, ami konkrétan ez volt: "...akkor én a helyedben örülnék hogy a gyerekem nem menekül otthonról:)"
Amugymeg "speciel" a gyerek vagy.
Attól hogy elvileg nem lesz pasija soha, lehet más konfliktus is. Gondolom nem aszexuális, lehet csak alkalmi kapcsolatai, de lesznek valamilyen jellegű kapcsolatai. Hallgathatom ahogy dugnak. Esetleg véletlenül kiengedik a benti macskáimat az idegen pasik.
Lehet a gyerek is szeretne mondjuk kutyát tartani. Még az udvaron se engedném meg, nem hogy bent a házban. Utálom őket.
Szeretek egyedül lakni, azt csinálni amit akarok, nem alkalmazkodni máshoz. Ha öreg leszek, lehet hogy én leszek majd a terhére, zavarni fogom. Lehet gondozni is kellene. A házrészem meg még nehezebben fogom tudni eladni, nem fogok tudni otthonba se menni..
Fő a nyugalom; közös vagyon felbontását kezdeményezném és menjen mindenki ahova akar. Egyedül. Akár albérletbe is mennék, ettől az is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!