Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál, ha utólagosan...

Mit szólnál, ha utólagosan megtudnád, hogy a lányodnak abortusza volt?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés. (Olyan szinten, hogy nem velem történt az eset)

Tehát adott a helyzet, van egy lányod(egyke), soha nem akart amúgy gyereket, bár erre te mindig legyintettél, "majd kinövi" felkiáltással. Aktuálisan egyetemre jár, a jelentős anyagi támogatásod nélkül nem élne meg. Szakmája nincs, csak érettségije.

Te nagyon akarnál unokát, de nyilván nem mostanában, illetve neked nem is férne bele, hogy te neveld a gyereket.

A lányod egyébként egyéjszakásból lett terhes, nem tudja a gyerek apjának a nevét sem.

Nyilván elveteti a gyereket, ha soha nem akart gyereket, meg az élethelyzete se olyan, hogy beleférjen. De ezt nem beszéli meg veled, csak utólag tudod meg, hogy volt egy abortusz.

Mit szólnál ehhez?

dec. 29. 11:39
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
65%
Ha csak véletlenül mástól tudnál meg csalódnék magamban. Azt hittem úgy neveltem, hogy bármit megoszthat velem. Ha ő mondaná el, akkor felajánlani, hogy beszélgessünk róla, ha szeretné. Ha nem, akkor soha többé nem hoznám fel a témát. Nem helyeslem az ilyen abortuszt, viszont a lányomnak sem okoznék lelkiismeret furdalást, és nem bantanám, inkább megnyugtatnám hogy jól döntött. Mert nehéz lehetett nem kell feltépni a sebeit.
dec. 29. 14:24
 22/38 anonim ***** válasza:
74%
Azt szólnám, hogy a lehető legjobban döntött.
dec. 29. 14:27
 23/38 anonim ***** válasza:
13%
22.: Ez is túlzás. Én nem ítélném el, de nem is dicsérném meg. Azt mondanám, hogy én nem akarok beleszólni, az ő ügye. De a dicséret se jó. Egy magzat életének kioltása mindig tragédia, én csak nagyon indokolt esetben tenném meg (nő vagyok). Pl. egészségi okok, vagy nemi erőszak esetén.
dec. 29. 14:39
 24/38 anonim ***** válasza:
81%

Az, hogy ő az én lányom, még nem jogosít fel automatikusan arra, hogy én hozzam meg az ő életét érintő, fontos kérdéseket.

Tehát, még abban az esetben se hibáztatnám, ha az anyagi és családi feltételek meglennének a gyerekneveléshez. Ezer és egy oka van annak, hogy valaki miért dönt az abortusz mellett és nekem soha nem is volt szokásom elítélni azokat, akik végrehajtatnák magukon ezt a beavatkozást. Még abban az esetben sem, ha - fenti példa okán - az illető közvetlen rokonom lenne. Ha boldog házasságban élne, stabil háttérrel és tudnám, hogy egy ideje már próbálkoznak a gyerekkel, mégis elvetetné, amikor sikerül, csupán annyit kérdeznék, hogy miért? Mert nyilván nyomós oka volt rá, még ha utólag is közölné velem, de semmilyen esetben se keltenék benne bűntudatot vagy tagadnám ki ilyen helyzetben.

dec. 29. 14:59
 25/38 anonim ***** válasza:
78%

#3 Minden abortusz öncélú, ha jobban belegondolunk. Beteg lenne a gyerek? Ennyi erővel önzőség, hogy nem akarja ápolni a szülő, sőt, a beteg gyerek testvére is önző, ha nem gondozná a szülő halála után. Belehalna a nő a szülésbe? Az is öncélú, ha a saját életét választja.

De az abortusz legalább az érintett saját kontójára öncélú, nem úgy mint a hozzád hasonló emberek hozzáállása. Az abortuszellenesek is öncélúak, csak ők más fszával verik a csalánt. "Szüld meg a gyereket, hogy másnak legyen." "Viseld a tetteid következményét."

És akkor nem gondolnak bele, hogy milyen lesz a gyereknek, akiről jobb esetben lemondanak, rosszabb esetben meg felnevelik úgy, hogy éreztetik a gyerekkel, hogy nem akarták, esetleg ugyanez, csak adj hozzá szr anyagi körülményeket. Az anyuka helyzetébe meg még csak bele se mentem, mert azzal a tefajtád már csak elvből se empatizálna.

#15 "Mennyi idosen? Annyit lehet tudni, azt is csak logika alapján, hogy nagykorú. Az lehet éppen 18 és 48 is. Emellett ugye tudod, hogy nincs 100%-os vedelem?"

Hát azért abból, hogy nincs végzettsége érettségin kívül, meg jelentős anyagi támogatás nélkül nem élne meg egyetem mellett, abból teljesen reális egy nappali tagozatos egyetemistára asszociálni, aki hétvégente diákmelózgat, érdemleges megtakarítása valszeg nincs. Egy munka mellett levelezős embernél nem annyira merül fel, hogy a saját megélhetéséhez is a szülei segítsége kell.

#12 Védekezés mellett is teherbe lehet esni. Én ezt anno az exemmel sikeresen összehoztam a kapcsolat elején. Ő szedett fogamzásgátlót, én az elején húztam kotont, mert ja, ismerkedési fázis. És akkor egyszer így kiszakadt a gumi, dehát nem rohantunk eseményutániért, ha amúgy szed fog.gátlót... Aztán csak terhes lett, mással fixen nem volt. (És ha lett volna is... Szedett fogamzásgátlót)

Ilyenkor mizu? Meg kellett volna tartani a gyereket úgy, hogy ismertük egymást három hónapja se, együtt voltunk két hete, amikor megtörtént a baleset, megfogant a gyerek? És akkor mind a ketten egyetem, nappali tagozat, szülők tartanak el, plusz diákmeló szórakozásra. Akkor most ha valaki egyéjszakásba hozza össze a gyereket, apa ismeretlen, az még rosszabb indulóhelyzet.

#23 A lehető legjobb döntés nem mindig egy jó döntés, nem feltétlenül dicséret ezt mondani. A lehető legjobb döntés az lehet két nem jó döntésből a kevésbé szr.

A kérdésre meg.

Én amúgy megértem, hogy miért nem mondja el valaki ilyen helyzetben. Ott a szülő, aki annyira szeretne unokát, hogy azt se fogadja el, hogy az egyetlen lánya nem akar gyereket, csak legyintget, hogy hát, jóóó, most nem aktuális, de mire ott tart, maaajd meggondolja magát. Az ilyen típusnak rohadtul fájna ez a hír.

Ráadásul ugye ott az érintett, aki amúgy sem akar gyereket. Nem azt a becsúszott gyereket nem akarja, hanem semmilyen gyereket nem akar, soha. Valószínűleg kevesebb érzelmi támogatásra szorul, mint az, aki egyébként akar gyereket, csak nagyon nem aktuális.

Meg most mit kellett volna csinálnia? Vagy abortusz, vagy megszüli. Utóbbi esetben az egyik opció az, hogy örökbeadja. Unokázni akaró szülőknek fáj. Érintett csajnak befolyásolja az életét a terhesség. Ha olyan a diákmelója, akkor ott kell hagyni minimum a terhesség végefelé, ő viseli az egészségügyi kockázatokat, ami még akkor is van, ha ez egy problémamentes terhesség. Meg akkor a terhesség látszik, ha megszüli, az is. Kérdezgetné a környezet, hogy de mizu a gyerekkel, és akkor magyarázkodás, meg a környezet a megvetése. Vagy félbehagyja az egyetemet, és akkor szr körülmények közt neveli egyedül a gyereket, úgy, hogy amúgy soha nem akart gyereket. Innen karriert csinálni nehezebb, pláne egyedülálló anyaként. Anyagilag nem lesz jó egy szál érettségivel. Párkeresés gyerekkel nehezebb fiatalon, stb.

Az abortusz meg, hát megvolt, az se egy hű de jó meg fun dolog, annak is van kockázata, de még mindig kevesebbet veszíthet vele valaki, aki nem akar gyereket, mint azzal, ha inkább megszüli és bármi.

dec. 29. 15:05
 26/38 anonim ***** válasza:
27%
Hát mivel akkor már késő lenne leb**ni a fejét a felelőtlensége miatt, így csak mellette lennék és segítenék neki -amiben tudok- hogy lelkileg fel tudja dolgozni a gyászt.
dec. 29. 16:52
 27/38 anonim ***** válasza:
77%

Az abortusz ugyanannyira öncélú, mint a gyermekvállalás egyébként...

Ja és védekezés mellett is lehetsz terhes, egyik módszer sem 100%-os!

dec. 29. 16:53
 28/38 Grizesteszta ***** válasza:
82%
#28: Es aki senkitol nem akar gyereket, az ne is szexeljen soha eleteben?
dec. 29. 17:43
 29/38 anonim ***** válasza:
87%
28 gondolom te csak is akkor feküdtél le valakivel, ha jöhetett a baba bármikor
dec. 29. 18:02
 30/38 anonim ***** válasza:
88%

“Te nagyon akarnál unokát”

Na itt alljunk le.

Nem azert akarok gyereket, hogy az majd szuljon/csinaljon nekem unokat. Azert alljunk mar meg. Ebbe nem lehet beleszolasunk!

dec. 29. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!