Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél, ha gyereked...

Mit tennél, ha gyereked bűnözővé válna, mert évek óta nem talál állást?

Figyelt kérdés

dec. 16. 19:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
83%

Azért konkrétan bűnözőnek (tehát nem kenyeret lop egyszer a boltban, mert éhezik a családja, hanem ebből akar élni) az megy, aki kevés munkával akar gyorsan sok pénzt, és nincs benne empátia azok iránt, akiket megkárosít. Nem tudom, egy ilyen emberrel milyen lenne addigra a kapcsolatom, hisz jó eséllyel nem egyik percről a másikra változott át. (És kizárt, hogy valami Robin Hood legyen, aki csak oligarchákat fog meglopni és majd szétosztja :D Esélyesebb, hogy a nagyit is megverné, ha az szép szóra nem adja oda a kisnyugdíját piára.)

A bűnözői attitűd egyébként pont ez, hogy a világ rossz, én minek legyek jó, és így nem vállalok magamért felelősséget, hisz mindenki más tehet arról, hogy ilyen lettem.

dec. 17. 11:11
 22/26 anonim ***** válasza:
50%
Börtönbe juttattnám, odabent meg szerezhetne szakmát. :P
dec. 17. 13:07
 23/26 anonim ***** válasza:
19%

14-es: akkor nagyobbat csalódnék benne, ha engem rabolna ki..

De én nem ítélném el a gyereket.

Nem mindenki akar 12 órában szpni alamizsnáért egy gyárban.

És nem minden diplomásnak lesz jól fizető állása.

Az ember szülőként megpróbálja a gyerekét a jó úton tartani, de ha az mindezek ellenére mégis rossz útra tér, attól még a gyereke marad.

dec. 19. 19:03
 24/26 anonim ***** válasza:
Azért az "évek óta nem talál állást" nem jelentéktelen indok
dec. 20. 13:53
 25/26 anonim ***** válasza:
37%
22-es! Na az ilyennek minek gyerek? Börtönbe juttatná. A saját gyerekét. Szép, gratulálok. (Nem vagyok bűnpártoló, de számomra elképzelhetetlen, hogy a saját gyerekemet odadobjam a taársadalom koncának kitettségre.)
dec. 20. 14:28
 26/26 anonim ***** válasza:
59%
Semmiképpen nem tudom elfogadni azt, hogy egy családi kötelék gyengébb legyen annál, hogy inkább a társadalomnak és az elvárásoknak akar megfelelni a szülő. Nekem az, hogy saját családtagomat odavessem koncként a hatóságoknak, az visszás. Arról árulkodik, hogy a szülőnek fontosabb a kifelé való megfelelés, mint a család belső köteléke.
dec. 20. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!