Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél, ha gyereked...

Mit tennél, ha gyereked bűnözővé válna, mert évek óta nem talál állást?

Figyelt kérdés

dec. 16. 19:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
33%
Ha dílereket meg lányfuttató C-ket rabolna ki, az oké lenne. Minden más esetén kiraknám.
dec. 17. 00:24
 12/26 anonim ***** válasza:
67%
Próbálnám a jóútra terelni mindenképp hisz a szülője vagyok ,ha nem tudnék hatni rá meg feljelenteném hisz én felelősségem lenne ,mer az én gyerekem.
dec. 17. 00:43
 13/26 anonim ***** válasza:
81%

Minden megtennék azért, hogy letereljem a rossz útról. Szerintem az a szülö, aki ezt engedi, az büntárs. Ezzel a viselkedéssel veszélyezteti a szülöt is, nem csak magát.

Az, hogy a gyerek bünözövé vállik, az szerintem annak a jele, hogy nem látja a lehetöségeit, vagy a szülö, tanár, közösség nem vázolja fel a gyerek lehetöségeit.

Régi közmondás felénk: a bünözöböl vállik a legjobb rendör.

dec. 17. 04:59
 14/26 anonim ***** válasza:
58%
10es, főleg akkor ne bukjon le ha téged rabol ki igaz?:-D
dec. 17. 05:15
 15/26 anonim ***** válasza:
67%
Megvenném neki a Viszkis összes könyvét. :D Ez volt a vicc része. Szerintem a szülő is felelős a gyerekéért és addíg segítse, ha nem is anyagilag, ameddíg csak tudja. A gyerek lát egy mintát a szüleiről és kb azt fogja követni.
dec. 17. 05:57
 16/26 anonim ***** válasza:
87%
Nem ezért lesz valaki bűnöző. Egy felnőtt meg ne a szüleire mutogasson már, saját magáért ő felelős.
dec. 17. 07:01
 17/26 anonim ***** válasza:
39%

Biztosan találna állást, csak az nem lenne menő a bűnöző haverjai előtt.

Mifelénk pl. gyorséttermekbe mindig keresnek embert.

dec. 17. 08:43
 18/26 boma204 ***** válasza:
47%

Ez csak egy kifogás, hogy ne kelljen dolgozni.

Arról zeng egész Európa, hogy nincs megfelelő munkaerő. Ez nem lehet kifogás. Szóval a segberugás és fejmosás után lehet indulni a tisztességes munakerőpiacra! Ott mutassa meg, hogy milyen ügyes.

dec. 17. 08:44
 19/26 anonim ***** válasza:
32%
Nyilván megpróbálnám rábírni, hogy térjen jó útra, inkább próbálnék neki amiben csak tudok, segíteni. De az egyszerűen abszurd, ahogy van itt olyan, aki azt írja, hogy feljelentené a saját gyerekét. Akármilyen gazember is legyen, az én gyerekem, nem tenném ki ilyesminek.
dec. 17. 10:37
 20/26 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem ha bűnöző lesz, az nem azt jelenti, hogy életképtelen. Ha öngyilkos lett volna, vagy pszichésen beteg és hajléktalan, az inkább életképtelenség. De azt nem mondom, hogy nem kifogásoható, mert erkölcsileg, és jogilag is nagyon nagy bűn az amit tesz, és társadalom számára is elfogadhatatlan, és káros dolgot tesz, amit mindenképp büntetni kell, de mégsem látom hogy az ilyen ember életképtelen lenne. Inkább a saját életét, megélhetését tartja többnek másokénál, és "elveszi" más pénzét, kifogásolható és megvetendő módon. Hogy a kérdésre is válaszoljak, akkor is a gyerekem maradna, viszont biztos jelentősen változna a viszonyunk, negatív irányba. Próbálnám a helyes útra téríteni, de ha menthetetlen megszakítanám vele a kapcsolatot.
dec. 17. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!