Elfogadjam vagy inkább ne? Nem tudom mit csináljak és hogy mi lenne etikus.
Lehet hülye kérdés lesz és rossz kategória.. 😵
Szóval karácsonyra telefont kapok 250.000 Ft-ért, és beleígértem 150K-t a zsebpénzemből anyukámnak. Na az a helyzet, hogy végül apukám vette meg, ő fizette, (házasok, jó a kapcsolatuk, meg velem is) és ma felajánlotta, hogy vehetnék a zsebpénzemből jbl encore partyboxot is. Nagyon vágyik rá, régóta mondogatja és le van árazva (96K emagon). Azt mondta, hogyha megveszem, ő egészben kifizeti a telefont.
Mint mondtam, vágyik rá, de azért, mert nagyon jó, hordozható, apukám edző is és valóban ki tudnánk használni. Csakhogy sok hangszórója van már, csak azokat nem lehet elvinni és nem ilyen jók. Lehet hogy anyukám már hallani se akarna új hangszóróról. Viszont mindketten jól járnánk, én kevesebbet fizetek, több pénzem marad, telóm is lesz új és apa is kap hangszórót.
Anyukám még nem tudja, nem tudom mit szólna és bűntudatom lenne a beleígért 150K miatt.
Szerintetek mit tegyek? Elfogadjam az ajánlatot és járjunk jól mindannyian vagy inkább az ígéretet tartsam be, amit anyukámnak ígértem de nem ő fizette végül?
Ui: a telefon már megvan, csak karira kapom.
16/l
Ott apu az anyu háta mögött kavar, és a lányra akarja kenni a nagyobb költést. Úgy 100, így 250 megy a családi kasszából a telóra, anyut kicselezve. Ez nem korrekt.
Persze, ha felvállalja, és megbeszélik, lehet, de sunyiban nem lépném meg.
Húúúúú halljátok... Bonyolódott a helyzet.. Olyan csattanó jött, amire még én se számítottam!
Próbáltam anya előtt utalgatni rá, hogy ne hirtelen szembesüljön vele. De apu tagadta, úgy tett, mintha nem tudná miről beszélek. Szóval nem sikerült a közös megbeszélés. De muszáj volt tennem valamit, szval mikor apa nem volt itthon, elmondtam anyának. Erre kiderült hogy ő egy hete megvette a hangszórót, ott van a szekrényben. Úgy hogy nem is tudott a dologról, fél éve mondogatta apu.
Most nem tudom hogy győzzem meg hogy ne vegyen, úgy, hogy ne jöjjön rá...
Mond apadnak, hogy megvetted.
Közben lesz telód, apadnak is lesz hangszóró
A pénzt pedig oszd ketté és vegyél a szüleidnek belőle ajándékot karácsonyra .
Így mindenki boldog lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!