Elfogadjam vagy inkább ne? Nem tudom mit csináljak és hogy mi lenne etikus.
Lehet hülye kérdés lesz és rossz kategória.. 😵
Szóval karácsonyra telefont kapok 250.000 Ft-ért, és beleígértem 150K-t a zsebpénzemből anyukámnak. Na az a helyzet, hogy végül apukám vette meg, ő fizette, (házasok, jó a kapcsolatuk, meg velem is) és ma felajánlotta, hogy vehetnék a zsebpénzemből jbl encore partyboxot is. Nagyon vágyik rá, régóta mondogatja és le van árazva (96K emagon). Azt mondta, hogyha megveszem, ő egészben kifizeti a telefont.
Mint mondtam, vágyik rá, de azért, mert nagyon jó, hordozható, apukám edző is és valóban ki tudnánk használni. Csakhogy sok hangszórója van már, csak azokat nem lehet elvinni és nem ilyen jók. Lehet hogy anyukám már hallani se akarna új hangszóróról. Viszont mindketten jól járnánk, én kevesebbet fizetek, több pénzem marad, telóm is lesz új és apa is kap hangszórót.
Anyukám még nem tudja, nem tudom mit szólna és bűntudatom lenne a beleígért 150K miatt.
Szerintetek mit tegyek? Elfogadjam az ajánlatot és járjunk jól mindannyian vagy inkább az ígéretet tartsam be, amit anyukámnak ígértem de nem ő fizette végül?
Ui: a telefon már megvan, csak karira kapom.
16/l
Én csak egy kérdést tennék fel.
Honnan van neked több mint 150000 forintod 16 évesen? 🤷🏻♀️
Mondjuk szülinapra/karácsonyra pénzt kap és elrakja?
Nekem is mindig hasonló összegű félretett pénzem volt. Amiket kaptam rokonoktól pénzt, mindig eltettem.
és ma felajánlotta, hogy vehetnék a zsebpénzemből jbl encore partyboxot is. Nagyon vágyik rá, régóta mondogatja és le van árazva (96K emagon). Azt mondta, hogyha megveszem, ő egészben kifizeti a telefont.
Szóval apad felajánlotta, hogy ha veszel neki ajándékot, ő is kifizeti a telefont.
Ha nem veszed meg neki, nem kapsz karácsonyra telefont..
Ez engem is jobban érdekel xD Ennyi idősen én egy 10-est tudtam össze spórolni.
Sztem, ha így zsebből kifizettek több, mint 300ezer ft-ot karácsonyi ajándékra, akkor tök felesleges ez a sírás, amit itt letolsz.
Akkor válaszd apádat, de ha, csak a lelkiismeret furdalás zavar, akkor ülj le anyukáddal és beszéld meg vele, hogy mi legyen.
1: nem fogod elhinni... a 10 éves fiamnak 140 000 ft-ja van a perselyében :) - kapja nagyszülőktől és nem költi el.. én meg nem nyúlok hozzá, mert az övé..
De bátyám is mindig minden pénzt elrakott nem költött semmire kamaszként sem, én elszórtam mindent.. mások vagyunk..
Sztem igazából ezt apukádnak kéne tisztáznia anyukáddal, nem neked.. Nekem ez fura, hogy házaspárként ezt nem beszélik meg és neked kéne ezt a szitut "elrendezni".. ez "apukád sara" nem a tied.. ő beszéljen anyukáddal
Bocsi, ha félreérthető voltam 3mas, a telefont függetlenül ettől ígyis úgyis megkapom. Csak vagy kifizetem több mint a felét (mert megbeszélük, meg nem akarom terhelni a szüleimet, nem azért mert elvárják), vagy veszek kevesebb pénzért egy jblt és apum kifizeti teljesen.
És igen tényleg félreteszem mindig a pénzt.
Valószínűleg igen, ez lesz, megbeszéljük együtt.
1 és 4 nem mindegy?
Sztm nem rossz "üzlet" ez.
Megmarad 50 ezred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!