Mit is tennél, aki megszült ilyent mondana a számodra?
Sziasztok!
Tudom mindenki arra kíváncsi, hogy mégis mit is és miért is pontosan mondhat a gyermekének a szülő, én csak is arra lennék kíváncsi, hogy te, aki ezt elolvassa, még is mire is gondolsz, amikor értelmet is kap, amit én magam szeretnék megkérdezni te tőled.
Mit is tennél, vagyis mi is lenne az a bizonyos cselekedet, amit meg is tennél, amikor a te édesanyád, aki megszült, ilyent vágna a fejedhez, mármint te a gyermeke tönkre tetted az életét!
Az első reakcióm az volt nekem, hogy összeszedem, amim van és elmegyek otthonról, a második, hogy akkor én minek is kelletem neki, ha igy vélekedik velem kapcsolatosan?
Négy éve ezen rágom magamat még is miért is mondhatta ezt nekem, ezek után volt olyan amikor le is ültem vele beszélni rendezni ezt a konfliktust minek semmi eredménye sem lett.
Az nem mindegy, hogy éppen mi az oka annak, hogy egy szülő ilyet vág a gyereke fejéhez.
Vannak elmebeteg szülők, és vannak nagyon problémás utódok is - tehát a konfliktusnak két oldala van!
Azt mondanám, hogy ,,nem én tettem tönkre az életed mivel arról sem tehetek hogy megfogantam és arról sem hogy megszülettem. Ezek az események a te döntéseidnek a következményei.Szóval ha valaki akkor te tehetsz róla, hogy tönkre ment a saját életed, de köszönöm hogy találtál egy bűnbakot a személyemben és engem hibáztatsz érte. Rendkívül érett viselkedés."
Ezt mondanám.
Azt tudd hogy az hogy azt mondta neked amit az őt minősíti nem téged. És eszedbe se jusson hogy elhidd neki, egyáltalán nem tehetsz róla, semmi közöd nincs az ő balsorsához.
"Ha a gyerek lop, csal, hazudik, drogos, alkesz, stb, az bizony a gyerek hibája és joggal mondahatja az anyja,apja, hogy tönkre tette az életét"
Csak ebben az esetben szó nincs ilyenről, illetve, visszautalva a kérdésre, végképp nem merülne fel hasonló, ha nekem mondana ilyet anyám.
Tehát ez nem igazán válasz a kérdésre.
"Csak ebben az esetben szó nincs ilyenről, illetve, visszautalva a kérdésre,..."
Valóban. Konkrétan SEMMI nincs a kérdésben. Nulla információ. Tehát a gyerek lehet épp drogos, aki felholtra verte az anyját, mert nem adott neki pénzt és lehet hogy egy kisangyal, anyu meg pszichopata. Háttér nélkül nehéz ám válaszolni.
Mivel azt nem írta a kérdezö, MILYEN helyzetben történt ez az eset, ezért nem lehet erre válaszolni.
Adott esetben lehet nagyon is indokolt a szülö megjegyzése meg lehet teljesen alaptalan is.
Mellesleg egyes válaszolóknak, akik azzal jönnek, a szülö akarta a gyereket világra hozni - ez eddig igaz, dehogy a gyerek milyen lesz idövel azt egyetlen szülö sem láthatja elöre fogantatása/születése elött!
"dehogy a gyerek milyen lesz idövel azt egyetlen szülö sem láthatja elöre fogantatása/születése elött!"
Ami nem indokolja, hogy feltételezzük, minden jó lesz.
A gyerekvállalás felelősség, és rengeteg lehetőséggel számolni kell: nagyjából normális felnőtt lesz, bűnöző, súlyos beteg stb.
Az nem teljesen a szülő döntése, milyen sorsot kap a gyereke, az már igen, hogy hogyan áll hozzá az egészhez. És igenis van személyes felelőssége abban, ha az egész élete tönkremegy attól, hogy nem minden rózsaszín.
"És igenis van személyes felelőssége abban, ha az egész élete tönkremegy attól, hogy nem minden rózsaszín."
Ne legyél már ennyire egyszerű, baxxus. A nem minden rózsaszín és a tönkremegy nem ugyanaz. Ha anno azt képzelte, szőke kekszemű kislánya lesz, aki felnőttként majd híres balerina lesz, ellenben lett egy barna hajú, zöld szemű kisfia, akiből ács lett, az a nem minden rózsaszín kategória. Az meg, hogy normálisan nevelte, normális mintákat adott át, de a gyereket 16 évesen már többször kapták lopason és éjjel a rendőrségről kellett hazavinnie, 20 éves korára meg alkesz és drogos, a szülő meg depressziós és öngyilkosságot fontolgat miatta, az bizony a tönkretette az életét kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!