Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire fontos számodra a...

Mennyire fontos számodra a szülői minta?

Figyelt kérdés

Úgy élsz, ahogy ők, vagy hasonlóan? Adott esetben örökölted és továbbviszed amivel foglalkoztak vagy egyikőjük foglalkozott vele? Ahogy neveltek, az erősen jelen van benned? Kikéred a tanácsaikat, véleményeiket?

Nagyjából ilyen szempontok szerint értem a kérdést.

2024. máj. 8. 11:33
A kérdező szavazást indított:
Nagyon is meghatározó számodra
Nagyjából igen, de nem mindenben
Néhány dologban igen, egyébként kevésbé
Egyáltalán nem igazodsz hozzájuk, teljesen másképpen élsz
45 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Attól is függ, jót vagy rosszat látott-e az ember. Mindenki próbálja a jót továbbvinni, a rosszat meg nem megismételni. Aztán több-kevesebb sikerrel aszerint járnak el...
2024. máj. 8. 11:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mashogy elek, tanacsot nem kerek. Viszont a mintak, amiket adtak, melyen bennem vannak, mint mindenki masban, tudattalanul. Es mivel ezek nem jo iranyba viszik az eletemet, ezert azon vagyok, hogy megvaltoztassam, atirjam oket. Kemeny melo.
2024. máj. 8. 11:41
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Két elmebeteg művész, annyira nem jön be a szülői mintájuk. Hiába nemzetközi szinten sikeres az egyikük, a másikat meg tönkretette végleg a másik szülőm.
2024. máj. 8. 11:44
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Elrettentő minta. Már gyerekkoromban megfogadtam, hogy én biztosan nem így fogok élni. Sikerült is sok mindenben más irányba terelni az életemet.
2024. máj. 8. 12:01
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
Fontos. Mint elrettentő példa.
2024. máj. 8. 12:36
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Elején sokmindent ugyanúgy csináltam, aztán az évek alatt kialakultak a saját szokásaink. Most meg már mindent másképp csinálunk.
2024. máj. 8. 12:37
 7/11 anonim ***** válasza:
88%
Mivel narcisztikus, mergezo es bantalmazo figura volt az osszes, mert volt vagy 4, eljen a mozaikcsalad, termeszetes, hogy csak mint elrettento pelda, funkcionalnak. ;-)
2024. máj. 8. 13:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Próbálom tudatosan nem elkövetni azokat a hibákat, amiket ők.

Főleg mióta egyetemen nagy részükről pont hogy tanultam.

2024. máj. 8. 14:56
 9/11 Metionin ***** válasza:
96%
Szintén elrettentő példa. Tanulságos volt velük felnőni, a rossz értelemben.
2024. máj. 8. 15:00
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nos, azt megtanították, milyen ember NE legyek - és még ígyis kva nehéz volt megtanulni egyenesen és őszintén viselkedni, vagy úgy véleményt formálni, hogy ne sértsem vérig a másikat - de naphosszat sorolhatnám.

Egy kalap szr a családom, értéktelen érdekemberekkel, akik számára a külvilágnak mutatott kép piszok fontos, de ott vágják át egymást, ahol tudják...

2024. máj. 9. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!