Miért kell a kutakodását takarításnak hazudnia anyámnak?
Én a kollégiumból viszonylag ritkán járok haza. Semmi érdekeset nem csinálok, amikor bent maradok hétvégére, szimplán nem jó a családdal a kapcsolatom, otthon se nyugtom, se magánszvérám, ezért nem éri meg nekem órákat utazni. A koliban meg nem maradnak bent kb soha a szobatársaim, tehát kiélvezem az egyedüllétet, tanulok néha dolgozom.
Én anyámnak megmondtam, hogy miért nem megyek haza sűrűn, de ő ezt nem akarja elfogadni, szerinte nincs igazam/hazudok és ez egy ürügy. Kérdezget, hogy mi van velem, de én egy rohadt unalmas ember vagyok, a koliban töltött hétvégéim nagyrésze tényleg csak egy unalmas hétvége, eszek, tanulok, főzök, bevásárolok, olvasok és kb ennyi, de ezt nem hiszi el anyám.
Ezért ő bebeszélte magának, hogy én titkolok valamit. Hallottam pár teóriát tőle, eszetlenség az összes. Bele se gondolok, hogy milyen züllött életet vizionál nekem, ami nincs. Biztos vagyok benne, hogy rossz társaságra is gyanakszik, mondott ilyet is.
Gondolom ezért van az, hogy kutakszik utánam, amikor nem vagyok otthon (a saját szobám nem tudom bezárni, mert nekem olyan nincs, sose volt, hogy saját szoba). Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy random a semmiből ír nekem egy üznetet, hogy pont törölgette a port, és észrevette, hogy az ékszeres dobozomban nincs benne az valamelyik, vagy épp egyik aranynyakláncom sem (kettő van, egyet a nyolcadikos ballagásomra kaptam anyai nagymamámtól, a másik meg apai nagyimé volt). Csak tudnám, hogy hogy vette észre, hogy nincs ott, ha ő csak a port törölgette és véletlenül sem kutakodott... Az említett ékszeresdobozom az otthoni, ajtós éjjeliszekrényem aljában van, és a dobozon belül egy másik kisebb dobozban. Nem vagyok hülye, tudom, hogy a csukott szekrényben lévő dobozban lévő doboz belsejében nem kell port törölni, feleslegesen adja elő anyám úgy a körítést, mintha ő csak portörlés közben vette volna észre, hogy nincs ott az a fránya nyaklánc.
És nem egy ilyen volt, hogy ő távollétemben történő portörlés közben pont "letörölte" a dobozban lévő doboz belsejét. Egy ideig mondogatta, hogy de szóljak neki, ha elviszem otthonról a saját nyakláncaimat, meg kérdezgette, hogy miért hordom. Én mindig megmondtam neki, hogy azért hordom, mert olyan kedvem van, azt meg nem vagyok hajlandó bejelenteni, hogy használom a saját cuccaimat. Nem tetszett neki a válasz, de egy ideje már nem jön ezzel a szóljak neki hülyeséggel.
Akkor már a kutakodásról is leszokhatna. Vagy legalább ne tenne úgy, mintha ő csak letörölte volna a port és észrevette, úgy is tudom, hogy nem ez történt, ő is tudja, hogy tudom, hogy hazudik. Ha rákérdezett, úgyis lebuktatja a kutakodását, akárminek kamuzza. Legalább mondaná meg, hogy épp túrta a cuccomat... Mi a francnak kell hülyének nézni?
#5 Semmi közé a kérdéshez.
#6 Anyámmal a kapcsolatom olyan, hogy felszínesen elcsevegünk irreleváns dolgokról. (Mondjuk mostanában nincsenek releváns, említésre méltó dolgaim, de ha voltak se működött, hogy vele beszéljek róla)
#7 Ahogy a kérdésben is írtam, nincs szobám. És ha lenne is, mi a fenét kéne rajta takarítani, ha nem vagyok ott? Ha lenne szobám(de nincs), akkor simán meghagyhatná nekem arra a havi egy alkalomra a portörlést.
Mellesleg elég érdekes, hogy mindig a szekrényem belsejében kell törölni azt a fránya port, sőt, a szekrényben lévő dobozban lévő dobozban, végülis ott biztos sok por keletkezik.... Ez a por már csak ilyen, gondolom másnál se az érintetlen tárgyak felszínén telepszik meg, hanem egy bedobozolt dobozban, ami egy szekrényben van.
#10 Tudom, hogy kutakodni fog, nem ez a fő baj, ha valamit nem akarok, hogy megtaláljon, azt nem viszem haza. Nincsenek olyan nagy titkaim, mint amiket ő képzelhet, de hitt már drogosnak azért, mert sörélesztőtablettát szedtem. (Vitamin, segít a haj növekedésén)
Az a baj, hogy százazor a tudtára adtam már, szépen is, csúnyán is, hogy tudom, hogy kutat, zavar, hogy kutat, és nem vagyok hajlandó bejelenteni, ha használom a saját holmiaimat, ezáltal magammal viszem néha. Csak ennek semmi hatása. Ugyanott tartunk, hogy ma is telefonáltunk, elkezdett velem veszekedni, hogy de nekem szólnom kellett volna arról, hogy elviszem a SAJÁT nyakláncaim. De sebaj, immáron százezredjére összevesztünk, mert megmondtam neki, hogy nem jelentem be, ha viszem, semmi köze hozzá, mind a kettőt én kaptam, az enyém, az egyiket még csak nem is az ő anyjától(anyai nagyi) kaptam, hanem az apai nagymamámról.
Gondolom a legközelebbi hazautazásom után két héttel ezt majd megint eljátszuk pont ugyanígy.
Azt is százszor elpofáztam, hogy tudom, hogy kutat, ne nézzen hülyének, én se nézem őt hülyének, tudom, hogy tudja, hogy tudom, hogy kutat, legközelebb ha a turkálása eredménye miatt akár számonkérni, akkor ne adja elő, hogy törölte a port, kezdje nyugodtan úgy rögtön, hogy "amikor túrtam a cuccot, akkor ezt és ezt nem találtam..."
Ha ezek a beszélgetések már ennyiszer megtörtétek és semmi változás nincs akkor miért stresszelsz miatta?
Miért nem tudod elengedni?
Hiába zavar, úgysem lesz változás.
Engedd el. Legyél közönyös.
Anyudnak valós hogy az is tetszik hogy ennyire érzelmes vagy mikor téma lesz ez. Legyél rideg. Zárd le egy vállrándítassal.
Teljesen mindegy, megmondod-e neki, ő letagadja majd, és úgy állítja, be, hogy "dehát csak takarított".
Az ilyen emberekkel nem lehet mit csinálni, ő kutakodni fogsz, míg otthon élsz, mert "hát az ő háza".
Lakat, zár, stb az is felejtős, mert leszedi, kinyitja. Tudnék mesélni :D
Amúgy pedig amint tudsz, költözés, mert nulla magánszférád van - és miután költöztél nem beengedni őt az életedbe! Nem feltétlenül muszáj teljes kapcsolatmegszakítás, de tudatni kell vele, hol a helye.
#15 De ostoba vagy!
Egyrészt, semmi nem került zaciba.
Másrészt az nem a "családi arany", amit ajándékba kaptam a nagymamáimtól. Ha tényleg zaciba adnám (még egyszer: nem történt ilyen) sem hiszem, hogy köze lenne hozzá.
#15 úristen xdddd
Ekkora f@szságot... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!